Fikri ve Sınai Haklar Sempozyumu

Yayınevi: Yetkin Yayınları
Yazar: Ayşe Kübra ALTIPARMAK
ISBN: 9786050505986
170,00 TL 200,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Ayşe Kübra ALTIPARMAK
Baskı Tarihi 2020/06
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak

Fikri ve Sınai Haklar Sempozyumu

Editör : Ayşe Kübra ALTIPARMAK

2020/06 1. Baskı, 135 Sayfa

ISBN 978-605-05-0598-6

İÇİNDEKİLER

ÖNSÖZ 7

AÇILIŞ KONUŞMALARI 9

İÇİNDEKİLER 13

TEBLİĞLER 15

I. OTURUM

I. OTURUM 19

FİKRÎ MÜLKİYET VE HAKSIZ REKABET HUKUKU 

İLİŞKİSİ 21

Prof. Dr. Nedret Füsun NOMER ERTAN

BİLGİSAYAR PROGRAMLARININ FİKİR VE SANAT

ESERLERİ HUKUKU ÇERÇEVESİNDE KORUNMASI 29

Prof. Dr. Mustafa AKSU

BİYOTEKNOLOJİK VE GENETİK BULUŞLARIN PATENT İLE KORUNMASI KONUSUNDA DÜNYADAKİ 

GELİŞMELER 41

Uğur Gürşad YALÇINER

TASARIM HUKUKUNDA TECAVÜZ VE HÜKÜMSÜZLÜK DAVALARINA BİLİRKİŞİ PERSPEKTİFİNDEN BAKIŞ 51

Muazzez KILIÇ

II. OTURUM

II. OTURUM 79

SINAİ MÜLKİYET KANUNU’NUN GETİRDİĞİ 

YENİLİKLER 81

Av. Arb. Osman Umut KARACA

MARKANIN KORUNMASI VE KULLANIMI 93

Av. Vehbi KAHVECİ

MARKA HUKUKUNDA TESCİL- KULLANIM İLİŞKİSİ 105

Doç. Dr. Ali PASLI

BİRLİKTE VAR OLMA (CO-EXISTENCE) 

ANLAŞMALARI 117

Dr. Öğr. Üyesi Pelin KARAASLAN



Elinizde bulunan bu çalışma 12 Nisan 2019 tarihinde, Anadolu Üniversitesi, Hukuk Akademisi Öğrenci Kulübü tarafından Eskişehir’de düzenlenen “Fikrî ve Sınai Haklar” başlıklı sempozyumu kalıcı kılmak amacıyla hazırlanmıştır. Tüm tebliğ ve tartışmalar konuşma dilinde yazıya aktarılmış, konuşmacıların yaptığı düzeltmelerin de işlenmesiyle, metne son şekli verilmiştir.

Bu sempozyum için “Fikrî ve Sınai Haklar” başlığını seçmemizin iki temel sebebi bulunuyordu: 2016 yılında yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu ile oluşturulan yeni sistemi anlama çabasına katkıda bulunmak ve bilgisayar yazılımları, gen buluşları gibi teknolojik gelişmelerle ilgili güncel hukuki meselelere dair bir bakış açısı edinebilmek. Her biri alanında uzman isimlerden dinlediğimiz ufuk açıcı sunumlar yanında, oturumların sonunda yapılan tartışmalarla da başlangıçtaki amacımıza başarıyla ulaştığımıza inanıyorum.

Sempozyumun başlığına ve katılan isimlere bakıldığında, bu etkinliğin bir öğrenci kulübünün değil, büyük bir kuruluşun düzenlediği ve profesyonellerce organize edildiği intibaı oluşacaktır. Bu dahi, öğrencilerimizin çabalarının ve sıkı çalışmalarının takdir edilmesi için yeterlidir. Etkinliğin düzenlenmesinde hevesle ve gayretle çalışan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu gayreti takdir eden ve yoğun çalışma tempolarının içinde davetimizi kırmayarak sempozyuma katılan tüm konuşmacılara gönülden şükranlarımı sunuyorum. Özellikle, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin bir mezunu olarak, derslerini aldığım hocalarımı ağırlamak, benim için ayrıca kıymetliydi. Sundukları imkânlar ve destekleriyle, bu etkinliğin en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlayan Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, Öğrenci Kulüpleri Koordinatörlüğü ve Hukuk Fakültesi Dekanlığı’na, etkinlik boyunca desteklerini esirgemeyen Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’nın kıymetli hocalarına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu çalışma, hukuki bilginin üretilmesinde yalnız akademisyenler, yargı mensupları ve uygulayıcılar değil, geleceğin hukukçularının da katkı sunabileceğini göstermesi bakımından umut vaad etmektedir. İnanıyorum ki, güzel bir ivmeyle başlattığımız bu sempozyumların devamı da gelecektir.

Eserin tüm hukukçulara faydalı olması temennisiyle…

 

Ayşe Kübra ALTIPARMAK

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.