Arabuluculuk Uygulamasında Vaka Yönetimi

Yayınevi: Yazarın Kendi Yayını
Yazar: Salim BAKİ
ISBN: 9786250093641
225,00 TL 250,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Salim BAKİ
Baskı Tarihi 2022/05
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 189

Arabuluculuk Uygulamasında Vaka Yönetimi

Av. Arb. Salim BAKİ


Alternatif uyusmazlık çözüm yollarindan biri olan Arabuluculuk, ülkemizde henüz 2013 tarihinde baslamis olmasina ramen, uluslararasi düzeyde de dikkat cekici hizla büyümüstür. Bununla birlikte uygulamada dava gartinin Adalet Bakanlığı Hukuk isleri Genel Müdürlügü ve bağlı Arabuluculuk Daire Baskanligınca bu ihtiyaci karsilayan cok önemli düzenlemeler ve çalismalar yapilmis olup UYAP Arabulucu Portalın açılışı ile arabuluculuk faali-yetleri sistematik hale gelmistir. Dava garti arabuluculuk uygulamasi ile ilgili arabuluculara verilen yogun egitim, arabuluculuk faaliyetinin nitelikli ve ve-rimli yürütülmesini saglamistir. Hem bireysel hem de merkezlerde uygulanan arabuluculuk faaliyetinin sadece arabulucu temelli olmaması sebebiyle vaka yöneticilerinin ve diger uzmanlarin da arabulucularin sorumlulugu içerisinde faaliyette etkin rol almalari gerekmektedir. Bu calisma ile arabuluculara ve arabuluculuk merkezinde calisan vaka yöneticilerine, dava sarti arabuluculuk uygulamasinin içerik ve kontrol asamasinda yardimci olmak hedeflenmektedir.


Bu çalışma ile arabuluculara ve arabuluculuk merkezinde çalışan vaka yöneticilerine, dava şartı arabuluculuk uygulamasının içerik ve kontrol aşamasında yardımcı olmak hedeflenmektedir.

Arabuluculuğun uygulandığı birçok ülkede vaka yöneticiliği, arabuluculuk faaliyeti içerisinde çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Tabi ki arabuluculuk sürecinin sorumlusu arabulucudur ve süreci gizlilik esası ile yönetir. Ancak arabulucunun sorumluluğunda ve tarafların kabulü halinde, vaka yöneticilerinin ve uzmanların arabuluculuk sürecinde faaliyete yardımcı olmaları sürecin daha sağlıklı ve etkin biçimde yürütülmesini sağlamaktadır.

Yine bu çalışmanın diğer hedefi merkezimizce yapılacak olan vaka yöneticiliği eğitiminde kullanılacak temel eğitim kitabı olmasıdır.

Konu Başlıkları

İşçi – İşveren Uyuşmazlıklarında Dava Şartı Arabuluculuk Kurumu
Tüketici Uyuşmazlıklarında Dava Şartı Arabuluculuk Kurumu
Ticari İşlerde Doğan Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk Kurumu
İhtisas Modüllerinde Arabuluculuk


Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.