Franchise Sözleşmesi

Yayınevi: Aristo Yayınları
Yazar: Hasan Ali GÜÇLÜ
ISBN: 9786257067249
Stok Durumu: Tükendi
103,50 TL 115,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Hasan Ali GÜÇLÜ
Baskı Tarihi 2020/12
Baskı Sayısı 2
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 148

Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte ülkeler arasında ekonomik ve kültürel sınırlar kalmamıştır. İnsanlar da gelişen teknolojiden etkilenmiştir. Gelişen teknolojinin bir sonucu olarak insanlar kendi ülkelerinde var olan mal ve hizmetlerin dünyanın her yerinde kendilerine sunulmasını istemişlerdir. Franchising ilişkisi insanların bu isteklerini giderecek bir ilişkidir.

Tezimizde franchise sözleşmesi kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. Tezimiz dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, franchise sözleşmesi kavramı, tanımı ve amacı ele alınmıştır. İkinci bölümde, franchise sözleşmesinin unsurları, özellikleri, franchise sözleşmesinin benzer sözleşmelerden farkı ve franchise sözleşmesinin türleri ele alınmıştır.

Üçüncü bölümde, franchise sözleşmesinin tarafları, sözleşmenin hukuki niteliği ve şekli ve sözleşmeden doğan tarafların hak ve yükümlülükleri ele alınmıştır. Dördüncü bölümde ise, franchise sözleşmesinin sona ermesi, franchise sözleşmesini sona erdiren sebepler ve franchise sözleşmesinin sona ermesinin sonuçları incelenmiştir.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.