İdari Uyuşmazlıkların Sulh Yoluyla Çözümü

Yayınevi: Seçkin Yayınları
Yazar: Azime Deniz ÖZDER
ISBN: 9789750263200
229,50 TL 255,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Azime Deniz ÖZDER
Baskı Tarihi 2020/10
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 124

Hukuk devleti olmanın bir gereği olarak idarenin her türlü eylem ve işlemine karşı yargı yoluna başvurulabilir. İdarenin işlem ve eylemlerine karşı yargı yoluna başvurmak ve işlem ve eylemlerden doğan zararları yargı aracılığıyla talep etmek güvenli bir yoldur.

Günümüzde yargı mercilerinin iş yükünün fazla olması, kişilerin taleplerine olması gerektiğinden daha geç ulaşmasına yol açmaktadır. İlgililerin yargılama neticesinde edinecekleri sonuçlara daha hızlı ulaşmalarını sağlamak amacıyla yargılamaya alternatif bazı çözüm yolları mevcuttur.

Uyuşmazlıkların mahkeme kararına gerek olmaksızın, tarafların aralarında yapmış oldukları bir sözleşmeyle sona ermesi anlamını taşıyan sulh, kişilerin bu taleplerine hizmet etmektedir. Sulh, hukukumuzda hem özel hukuktan kaynaklanan uyuşmazlıklar için hem de kamu hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için çeşitli düzenlenmelerde yer almıştır.

Bu çalışma kapsamında, idarelerin taraf olduğu uyuşmazlıkların sulh yoluyla çözümü incelenmektedir. Çalışmayla, uygulamada pek çok ilgili tarafından bilinmeyen ancak bir ihtiyaç olarak ön plana çıkan "sulh" farklı boyutlarıyla ele alınmaktadır.

Konu Başlıkları
İdari Uyuşmazlığı Doğuran Hukuksal İlişki
İdarenin Taraf Olduğu Uyuşmazlıklar
Sulhün Etkisi
Sulh Anlaşması Tutanağının İnfazı
Sulh Başvurusu Yolunda Yer Alan Eksiklikler

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar