İş İlişkisinde İşçinin Kişisel Verilerinin Korunması

Yayınevi: Platon Hukuk
Yazar: Merve İZGİ HİSLİ
ISBN: 9786257603324
Stok Durumu: Tükendi
175,50 TL 195,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Merve İZGİ HİSLİ
Baskı Tarihi 2021/10
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 169

Çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde kişisel verilerin korunmasında ulusal ve uluslararası düzenlemeler anlatılmaktadır.

Kişisel verilerin tarihçesi, bağlayıcılık taşıyan ve bağlayıcılığı bulunmasa da yol gösterici niteliği olan uluslararası belgelerde ve ulusal mevzuatımızda gösterdiği gelişim aşamaları kronolojik sırayla aktarılmış. Çalışmann ikinci bölümü iş ilişkisinde kişisel verilere ve bu verilerin işveren tarafından işlenebilme şartlarına ayrılmış, verilerin işlenmesine hâkim olan genel ilkeler iş ilişkisi açısından değerlendirilmiş. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise, işverenin kişisel veri elde yöntemleri hukuka uygunluk nedenleri çerçevesinde incelenmiş ve işçinin hukuka aykırı veri işleme faaliyetine karşı başvurabileceği hukuki yollar anlatılmış.

Uygulamada en çok karşılaşılan veri işleme yöntemleri detaylı olarak anlatılmış, yargı kararları ve uluslararası belgeler ışığında her bir yöntem ayrı ayrı incelenmiş.

(Tanıtım Bülteninden)

Konu Başlıkları
Kişisel Verilerin Korunmasında Uluslararası ve Ulusal Düzenlemeler
İş İlişkisinde Kişisel Veriler ve Kişisel Verilerin İşlenmesi
İşverenin Kişisel Veri Elde Etme Yöntemlerinin Hukuka Uygunluk Nedenleri Çerçevesinde Değerlendirilmesi ve İşçinin Başvurabileceği Hukuki Yollar

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar