Kadın Yazıları

Yayınevi: Savaş Kitabevi
Yazar: Türkan YALÇIN
ISBN: 9786257127851
Stok Durumu: Tükendi
522,00 TL 580,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Türkan YALÇIN
Baskı Tarihi 2020/12
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Sert Kapak (İplik Dikiş)
Sayfa Sayısı 1012

2015 yılında yüksek lisans öğrencilerimle “Kriminoloji Yazıları” başlıklı bir kitap yayımlamış ve cesaretlendiren tepkiler almıştık. Aradan geçen zaman içinde o öğrencilerimin birçoğu meslektaşım oldu ve bir kısmı da akademi dışında, değişik alanlarda çalışmaya başladılar. Hiçbirisiyle bağımız kopmadı, daha da güçlendi. Yeni bir kitap yazma fikri bu yılın başında yine onlardan çıktı ve bana da bu fikre destek olmak düştü. Araya pandemi süreci girdi, ağır olaylar yaşandı ancak zor da olsa, çalışmayı bırakmak istemedik.

    Dünyada ve Türkiye’de her alanda çok fazla sorun yaşanıyor, kadınların sorunları da katlanarak büyüyor. Kadınların mücadeleleri ve kazanımları boşa çıkarılmaya çalışılıyor fakat giderek artan öyle büyük bir direnç ve dayanışma var ki…

     İşte biz de bu mücadeleye, yazarak mütevazı bir katkıda bulunmak istedik. Böylece “Kadın Yazıları” çıktı ortaya.
     
Her bir makalenin yazarıyla yolum bir yerlerde mutlaka kesişti. Büyük çoğunluğu; yüksek lisans öğrencilerim ve tez danışmanlıklarını yürüttüklerim. Onlar benim için çok kıymetli dostlar aynı zamanda;varlıkları heyecan ve umut veriyor. Hocaları, meslektaşları olmak büyük onur. Hayatımda oldukları, duyarlılıkları, dostlukları, dayanışmaları için müteşekkirim.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.