Türk Vergi Hukukunda

Kişisel Verilerin Korunması

Yayınevi: Seçkin Yayınları
Yazar: Arzu KALYON
ISBN: 9789750268199
373,50 TL 415,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Arzu KALYON
Baskı Tarihi 2021/04
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 304

Türkiye'de, Anayasa'nın 20. maddesi ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile kişisel verilerin korunması konusunda farkındalığın artmasına karşın uygulamada, özellikle de söz konusu Kanun'un kısmi ve tam istisna maddeleri bakımından vergi mükellefleri açısından olası belirsizlikler söz konusudur.

Mükellefler ve diğer ilgililer hakkında vergilendirme amacıyla toplanan bütün bilgi ve veriler de "kişisel veri" kapsamında olduğundan, vergi mükellefini Anayasa'da yer alan temel hak ve özgürlüklerin dışında tutamayız. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca kısmi istisna kapsamında kalan, vergi ile ilgili kişisel veri işlemenin de orantılı olması gerekmektedir.

Her somut olayda amaç ve araç arasında bir ölçüsüzlük olup olmadığını incelemek gerekecektir; her ölçüsüzlük hakkın ihlaline neden olacaktır. Bu nedenle çalışma, güncel (2020 ve 2021 yılı dahil) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Birliği Adalet Divanı, Anayasa Mahkemesi kararlarıyla da zenginleştirilerek sadece vergi hukukçularına değil, aynı zamanda anayasal temel hak ve özgürlüklerin korunması konusunda çalışan uygulayıcılara ve akademisyenlere de hitap etmektedir.

Konu Başlıkları
Vergi Mükellefinin Kişisel Verilerinin Korunmasının Hukuksal Dayanakları
Vergi Mükellefinin Kişisel Verilerinin Elde Edilmesi, Kaydedilmesi, Depolanması, Muhafaza Edilmesi ve Paylaşılması
Vergi Mükellefinin İşlenen Verileriyle İlgili Hakları

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar