Parlamento Hukuku

Stok Durumu: Tükendi
198,00 TL 220,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Ömer Faruk GENÇKAYA, Fahri BAKIRCI, Ozan ERGÜL, Abbas KILIÇ, Gündüz Alp ASLAN, Salim IŞIK, İsmail YÜKSEL
Baskı Tarihi 2020/10
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 509

Parlamento Hukukuna Giriş adıyla hazırlanan bu ana kitapta hem Türk Parlamento Hukuku bütün ayrıntılarıyla incelenmekte hem de karşılaştırmalı bir yaklaşımla Parlamento Hukukunun genel esasları açıklanmaya çalışılmaktadır. Bu incelemeler sırasında kurumların arkasında yatan felsefî düşüncelere de temas edilerek, Parlamento Hukukunun siyasal düşünceler tarihi ve siyaset bilimi ile ilişkisi kurulmaktadır.

Kitabın çok sayıda yazarın katkısıyla yazılmış ve düzenlenmiş olmasının, Parlamento Hukuku alanında standardın belirlenmesine ve Parlamento Hukuku disiplininin, ülkemizde daha hızlı yayılmasına katkı sağlayacağı umulmaktadır. Parlamento Hukuku ile ilgilenen çok sayıda yazarın ortak çabasıyla yazılmış olan bu kitap, ülkemizde Parlamento Hukuku alanında belirli bir standardın oluştuğunun kanıtı sayılabilir.

Kitabın bu versiyonu, daha çok, üniversitelerdeki Parlamento Hukuku dersinde veya bu adı taşımamakla birlikte yasama organının iç çalışma düzeninin ele alındığı derslerde kullanılmak üzere tasarlanmış.

Konu Başlıkları
Parlamento Hukuku
Yasamaya İlişkin Temel Kavram ve Kurumlar
Yasama Süreci
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.