Pay Sahipleri Sözleşmesinden Doğan Birlikte Satma Hakkı ve Birlikte Satışa Zorlama Hakkı (Tag Along & Drag Along Rights)

Yayınevi: Oniki Levha Yayınları
Yazar: Gülşah YILMAZ
ISBN: 9786051526935
Stok Durumu: Tükendi
45,84 TL 50,93 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Gülşah YILMAZ
Baskı Tarihi 2018/02
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Sert Kapak (İplik Dikiş)

ŞH317
Pay Sahipleri Sözleşmesinden Doğan Birlikte Satma Hakkı ve Birlikte Satışa Zorlama Hakkı (Tag Along & Drag Along Rights)
Dr. Gülşah YILMAZ
2018/02 Baskı, XX.+314 Sayfa,Ciltli,
ISBN 978-605-152-693-5

6762 sayılı eski Türk Ticaret Kanunu döneminde yoğun tartışmalara konu olan pay sahipleri sözleşmesi yeni kanun döneminde de gündemde kalmaya devam etmektedir. Uluslararası ticaret ve yatırımlar varolmaya devam ettiği sürece bu sözleşme ile hukukumuza yeni sözleşme klozları girmeye devam edecektir. Ortaklık ilişkilerini düzenleme konusunda oldukça farklı ve yaratıcı düzenlemeler içeren pay sahipleri sözleşmelerinde yer alan iki hak bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. 

"Tag Along ve Drag Along Rights" olarak bilinen bu hakların ülkemizde yer alan pay sahipleri sözleşmelerinde kullanımı oldukça yoğundur. Bunun yanısıra anonim ortaklık esas sözleşmelerinde de bu haklara sıklıkla yer verilmektedir. Ancak kaynağı Amerikan hukuku olan bu düzenlemelerin Türk hukuku açısından geçerliliğini incelemek noktasında henüz yazılmış bir akademik çalışma ya da verilmiş bir yargı kararı bulunmamaktadır. Bu nedenle yapısı oldukça karmaşık olan bu iki hakkın hukukumuz açısından akademik anlamda detaylı olarak incelenmesi amacıyla bu çalışma hazırlanmış.

(Tanıtım Bülteninden)

Konu Başlıkları
Birlikte Satma Hakkı İle Birlikte Satışa Zorlama Hakkının Tanımı, Amacı, Ekonomik İşlevi İle Karşılaştırmalı Hukuktaki Yeri
Birlikte Satma Hakkı İle Birlikte Satışa Zorlama Hakkının Hukuki Niteliği, Oluşturdukları Borç İlişkisi, Borçların İfa Edilmemesi ve Sonuçları
Anonim ve Limited Ortaklık Payının Birlikte Satma Hakkı İle Birlikte Satışa Zorlama Hakkına Konu Olması


Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar