Roma Özel Hukuku

Yayınevi: Seçkin Yayınları
Yazar: Özlem SÖĞÜTLÜ
ISBN: 9789750279485
531,00 TL 590,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Özlem SÖĞÜTLÜ
Baskı Tarihi 2022/09
Baskı Sayısı 3
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 824

Romalı hukukçuların oluşturduğu, gerçekliğe, akla, doğru ve adil çözüme dayanan birçok kural, ilke, kurum ve değer, çok uzun bir süreçte oluşan günümüz hukuk ruhunun ve hukuk kültürünün önemli kazanımları arasında yer alır. Nitekim, geçerliliğini asla kaybetmeyecek olan ve bu anlamda da belirli bir zamana ya da belirli bir çağa sığmayan, somut, hukukî ve mantıkî düşünmenin, aklın ürünü olan hukukun genel ilkelerinin büyük bir bölümü, bu hukukçuların hukuk dünyasına kazandırdıklarıdır.

Kıta Avrupası Hukuk Sistemi Roma hukuku geleneğine dayanır. Bu hukuk sisteminde hukuk kuralları, adalet idesine yönelmiş ve ahlakî değer yargılarına dayanan davranış kuralları olarak tasarlanmıştır.

Roma hukuku oluşturduğu zengin ilke, kurum, kavram, kural ve değerlerle günümüz Kıta Avrupası özel hukuk kodifikasyonlarında yerini almıştır.

Günümüz hukukçuları Kıta Avrupası Hukuk Sistemi'nin hukuksal kural, kurum ve kavramları belirlemede ilk yararlandığı kaynak olan Roma hukukuna gitmek suretiyle sürekli olarak ondan beslenmektedir.

Romalı hukukçular, Kıta Avrupası Hukuk Sistemi'nin doğrudan içeriğini belirlemekle kalmamış; hukuk eğitimi alanındaki yöntemleriyle de günümüz hukuk eğitiminin bir parçası olmuşlardır.

Bu kitapta; günümüz hukukunun tarihsel temelini oluşturan ve Roma hukukundan gelen kural, kurum, kavram, ilke ve değerler ile bunları yaratan Romalı hukukçuların akıl yürütme faaliyetleri ele alınmıştır.

Bu basıda sistematik kısmen değiştirilmiş, konular alt başlıklara ayrılarak ve daha ayrıntılı incelenerek ele alınmıştır.

Konu Başlıkları
Roma Siyasi Tarihi – Roma Hukuk Tarihi
Roma Özel Hukuku Sistemi Davalara İlişkin Hukuk
İnsanlara İlişkin Hukuk – Kişiler Hukuku ve Aile Hukuku
Malllara İlişkin Hukuk
Malllara İlişkin Hukuk – Eşya Hukuku

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar