Sanal Reklam Faaliyetlerinin Vergilendirilmesi

Yayınevi: Yetkin Yayınları
Yazar: Yasin USLU
ISBN: 9786050508994
170,00 TL 200,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Yasin USLU
Baskı Tarihi 2021/07
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 140

Dijital dönüşüm, reklam ve pazarlama faaliyetlerini büyük ölçüde internet ortamına ve sanal mecralara taşımaktadır. İnternet reklamcılığının vergilendirilmesi alanındaki mevzuatın uygulanmasında mali müşavirler, avukatlar, reklam ajansları, fenomenler ve global teknoloji firmaları pek çok soru ve sorunla karşılaşmaktadırlar. “Sanal Reklam Faaliyetlerinin Vergilendirilmesi” kitabı online reklamcılık, internet reklamcılığı, sanal reklam ve dijital reklam gibi pek çok farklı isimle ifade edilen önemli bir ekonomik alanın vergilendirilmesinde uygulayıcı ve araştırmacıların karşılaştığı soru ve sorunlara cevaplar sunmaktadır.

Eser içerisinde;

-          Dijitalleşen ekonomik faaliyetler ve dijital mecralarda sunulan reklam faaliyetleri açıklanmakta,

-          476 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında uygulanan vergi kesintisi sorumluluğu tüm detaylarıyla tam ve dar mükellef kişiler; gerçek ve tüzel kişiler açısından izah edilmekte,

-          Türkiye’de yeni yürürlüğe giren Dijital Hizmet Vergisi ve online reklamcılık faaliyetlerini ilgilendiren birden fazla hukuki düzenlemenin uluslararası vergi boyutu perspektifinden bir değerlendirmesi yapılmakta, ve

-          Mükelleflerin uluslararası vergi hukukundan doğan hakları incelenmektedir.

Küresel teknoloji devlerinden gelir vergisi mükellefi fenomenlere kadar internet reklamcılığı alanıyla ilgisi olan tüm paydaşların faydalanacağı bilgiler örnekler verilerek hukuki dayanakları ve literatürdeki değerlendirmeleriyle birlikte ayrıntılı bir şekilde sunulmaktadır.

Elinizdeki bu eser, dijital ekonominin vergilendirilmesi alanındaki araştırma ve akademik çalışmalarımdan yararlanılarak hazırlanmıştır. Eser içerisinde sanal reklam faaliyetlerinin vergilendirilmesi ele alınırken dijitalleşen ekonomik faaliyetlerin ve yeni vergi uygulamalarının uluslararası vergi hukuku perspektifinden bir değerlendirmesi de yapılmaktadır.

Uluslararası vergi hukukundaki güncel gelişmelerle ilgili bilgiler de ihtiva eden bu çalışmayı dijitalleşen ekonomik faaliyetlerin vergilendirilmesi alanında uygulayıcı ve akademisyenlerin faydalanabileceği bir eser olarak yayına hazırlamak noktasında beni teşvik eden ve destek olan değerli hukukçulara ve Yetkin Yayınları’na içten teşekkürlerimi sunarım.

Dijital ekonominin vergilendirilmesi alanında uygulayıcı ve akademik araştırmacı olarak yurt içinde ve yurtdışıdaki çalışmalarımda edindiğim tecrübe ve bilgiler bu eseri hazırlamamı sağlamıştır. Akademik çalışmalarımda beni yüreklendiren ve destek olan saygıdeğer hocalarıma, vergi hukuku alanındaki yetkinliğimi arttırmamda emekleri olan değerli üstatlarıma, meslektaşlarıma ve mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Yaptığım çalışmalarda desteklerini esirgemeyen sevgili ailem ve sabırla yanımda olan kıymetli dostlarım sonsuz ve en içten teşekkürleri hak ediyorlar. Sağlıkla ve afiyetle yaşadığımız günlerde sevdiklerimizle birlikte olmayı, paylaştıkça çoğalan nice güzelliklere sahip olmayı ve bu eserin okuyuculara faydalı olmasını temenni ediyorum.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar