Profesyonel Futbolcu Sözleşmeleri Uyuşmazlıklarında FIFA Yargılama Usulü

Yayınevi: Platon Hukuk
Yazar: Gürkan PAK
ISBN: 9786057029300
Stok Durumu: Tükendi
85,50 TL 95,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Gürkan PAK
Baskı Tarihi 2021/02
Baskı Sayısı 1
Boyut 13,5x21 cm (Roman Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 65

İnsanların yaklaşık 2000 yıl önce ilkel bir top ile amatör olarak eğlenmek ve boş zamanlarını geçirmek için yaratmış olduğu futbol sporu, zamanla gelişen teknoloji ve insanlar arasındaki mesafelerin kısalmasıyla ve uluslararası rekabetin de etkisiyle küresel ölçekte tanınırlığı ve geçerliliği olan bir endüstiriye dönüşmüştür. Bugün organize futbolun en tepesinde Fédération Internationale de Football Association (FIFA) yer almakta olup organize futbol içerisinde uluslararası turnuvalara katılmak isteyen her ulusal federasyonun FIFA’ya üye olması şarttır.
Futbolun kendine özgü evrensel prensipleri, dinamikleri ve ihtiyaçlarının devlet yargılaması sırasında karşılanması oldukça güçtür zira bir yargılama sırasında, uyuşmazlığın özel ve teknik bilgiyi gerektirmesi halinde hâkimin bilirkişiye başvurması gerekecektir. Bu da yargılamayı uzatmakla birlikte ek masraflar yapılmasına neden olacaktır. Bu itibarla futbol alanına özgü, uzmanlaşmanın olduğu daha seri bir yargılama usulüne ihtiyaç duyulduğu açıktır. Bu ihtiyaç sebebiyle gerek ulusal düzeyde gerek uluslararası düzeyde yargılamalar yapan yargı merciileri oluşturulmuştur.
Bu eserde, profesyonel futbolcu sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıkların FIFA yargı merciileri nezdinde çözümüne ilişkin yargılama usulleri ve FIFA bünyesindeki ilgili yargı merciilerinin oluşumu aktarılmıştır.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar