Türk Hukuk Tarihi

Yayınevi: Seçkin Yayınları
Yazar: Halil CİN - Gül AKYILMAZ
ISBN: 9789750288128
459,00 TL 510,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Halil CİN, Gül AKYILMAZ
Baskı Tarihi 2023/09
Baskı Sayısı 15
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Sert Kapak (İplik Dikiş)
Sayfa Sayısı 648
Gerçek anlamda hukukçuların yetişmesi için günümüzdeki hukuki müesseselerin ve hukuk kurallarının geçmişle bağlantısını kavrayabilmek son derece önemlidir. Bunun yanı sıra toplumsal hafızaya kazınmış bazı uygulamaların kökenlerine ulaşabilmek ancak hukuk tarihi incelemeleriyle mümkün olabilecektir. Böylelikle günümüzde karşılaştığımız kimi hukuki problemlerin çözümlemesinde katkı sağlayıcı yöntemlere ulaşılabilecektir.
Bu çerçevede Türk Hukuk Tarihi kitabı yenilirken, bir yandan Türk hukuk tarihi dersinde öğrencilere yardımcı olması, diğer yandan da konuya ilgi duyan herkese hitap etmesi amaçlanmıştır. Aynı zamanda Osmanlıdan günümüze aktarılan hukuki sorunların çözümünde bir başlangıç noktası teşkil etmesi istenmiştir.
İlk baskısından bugüne kadar uzanan yirmi yıllık süreçte kitap çeşitli kereler yenilemekle birlikte, en kapsamlı düzenleme bu baskıda gerçekleştirilmiştir. Öncelikle çok sayıda yeni ve güncel kaynak gözden geçirilerek eklenmiştir. Bunun yanı sıra İslamiyet öncesi Türk hukuku, Osmanlı devlet ve yargı teşkilatı, ceza hukuku, aile hukuku, Tanzimat sonrası Osmanlı hukuku başlıkları yeniden ele alınarak çok sayıda yeni kaynaklarla desteklenerek genişletilmiştir. Ayrıca günümüz hukukuyla bağlantılı konuları içermesi sebebiyle gayrimüslimler ve vakıflarla ilgili başlıklar da yeniden yazılmıştır. Osmanlı döneminde kurulan evlatlık vakıflar ve gayrimüslim vakıflarıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'nin yakın dönemde aldığı kararlar ve değerlendirilmesi de çalışmaya eklenmiştir.

.
İslamiyet Öncesi Türk Hukuku
.
İslamiyet'in Kabulünden Sonra Türk Hukuku
.
İslam ve Osmanlı Hukukunda Devlet Yapısı ve İşleyişi
.
Gayrimüslimler
.
Ceza Hukuku
.
Kişiler Hukuku
.
Aile Hukuku
.
Miras Hukuku
.
Osmanlı Arazi Rejimi
.
Tanzimat Sonrası Osmanlı Hukuku

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar