Türk İş Hukukunda ve İşletme Yönetiminde Alt İşverenlik İlişkileri

Yayınevi: Yetkin Yayınları
Yazar: Ahmet TAŞKIN
ISBN: 9786050500851
680,00 TL 800,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Ahmet TAŞKIN
Baskı Tarihi 2016/05
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Sert Kapak (İplik Dikiş)

İS569
Türk İş Hukukunda ve İşletme Yönetiminde Alt İşverenlik İlişkileri
Dr. Ahmet TAŞKIN
2016/05 Baskı, 984 Sayfa Ciltl
ISBN 978-605-05-0085-1

Kapsamı ve etkisiyle, hukuki, siyasi, sosyal ve ekonomik sonuçlarıyla alt işverenlik ilişkisi bugün için sadece iş hukukunun değil, siyasetin, ekonominin ve çalışma hayatının da yakından ilgilendiği bir konu haline gelmiştir. Çok tartışmalı olan ve bu nedenle hakkında çok sayıda makale yazılan alt işverenlik, belki de iş hukukunun ve iş yargılamasının en önemli kısmını oluşturmaktadır. Söz konusu nedenlerden dolayı alt işverenlik konusu iş hukukunun sınırlarını fazlasıyla aşmıştır. Akademik çevrelerde birçok yazar ve iş dünyasında bir çok çalışan ve sendikacı tarafından eleştirilen ve kaldırılması gereken bir kurum olarak görülen alt işverenliğin günümüzün küresel ve yoğun rekabetçi çalışma sisteminden  tamamen kaldırılması rasyonel değildir.

1980’lerden itibaren iletişim ve teknolojinin hızla artan gelişim ve değişimi, gerek küreselleşmiş dünya ve gerekse diğer ülkeler gibi dünya ile entegre olmaya çalışan Türkiye ekonomisinde etkili olmuş, iş ilişkilerini, üretim teknik ve yöntemlerini ciddi şekilde değiştirmiş ve yeni hukuki ilişkilerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Alt işverenlik, bir yandan uzmanlık gerektiren işlerin görülmesinde ve bir yandan firmaların birbirleriyle rekabet etmesinde kolaylıklar sağlarken, öte yandan da üretim maliyetlerinin azalmasına, mal ve hizmet kalitesinin artmasına ve istihdam alanlarının genişlemesine katkıda bulunmuştur. Bununla birlikte alt işverenlik, bir yönüyle esnek çalışma biçimi sağlarken, diğer bir yönüyle  de sadece emeği ile hayatını kazanan işçi kesimini mağdur etmiştir. İş sağlığı ve güvenliği, sendikal hak ve özgürlükler, çalışma koşulları, iş güvencesi ve ekonomik imkanlar açısından asıl işveren işçileri ile alt işveren işçilerinin eşit durumda olduğunu söylemek güçtür. Çalışanlar için iş güvencesi, güven ve istikrar, belirsizlik içindeki yüksek ücretten daha önemlidir.

Alt işverenliğin kanun koyucular tarafından öngörülen sınırlar içinde kalmadığı, yapısı ve özelliği itibarıyla kolaylıkla istismar edilebildiği, yararları kadar sakıncalı yönlerinin de bulunduğu genel kabul gören bir durumdur. Ne var ki sakıncalı ve problemli yönleri bulunan bir kurum için ilk düşünülen şeyin onu ortadan kaldırmak olduğu da göz ardı edilemeyen bir gerçektir. Şüphesiz bu düşünce tarzının kolaycılık olduğu, çalışma hayatının gerçekleri ve gerekleri ile örtüşmediği ve uygulanabilir olmadığı da bilinen ya da bilinmesi gereken bir husustur. Alt işverenlik ilişkileri ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızla artmış ve genişleme eğilimi göstermiştir. Teknoloji ve uzmanlaşmanın ağır bastığı yeni üretim sistemlerinin benimsenmesi, küreselleşmenin dünya ekonomisi üzerindeki görünen etkileri arasındadır. Alt işverenlik ise uzmanlığın, teknolojinin ve maliyetlerin ön plana çıktığı bu ekonomik ortamda elverişli bir araç olarak görülmüştür. Tarihsel süreç bakımından Türkiye’de ve dünyada alt işverenlik ilişkisi, önceleri daha çok inşaat sektöründe görülmüş, sonrasında ise diğer sektörlerde de oldukça yaygın hale gelmiştir. Alt işverenlik asıl ve yardımcı işler açısından söz konusudur. Yardımcı işlerin alt işverene verilmesi konusunda gerek doktrinde ve gerekse uygulamada herhangi bir tartışma ve sorun bulunmamaktadır. Bu da alt işverenlik ilişkisinin en azından yardımcı işler açısından gerekli olduğunu, en azından ciddi bir sorun teşkil etmediğini göstermektedir. Çünkü bu konuda herkes görüş birliği içindedir. Burada tartışma sadece neyin yardımcı iş olduğunun belirlenmesinde ortaya çıkmaktadır. Bize göre alt işverenliği tartışmalı hale getiren ve yoğun eleştirilere maruz bırakan husus, asıl işin bir bölümünün bölünerek kısmen bir başka işverene verilmesi ve bu şekilde kurumun ve kavramın istismar edilmesidir. İtirazlar, alt işverenlik kurumunun varlığına değil, onun sınırlarına, kapsamına ve uygulanmasındaki istismarına yöneliktir.

İş hukuku, işçi merkezli bir hukuk olarak doğmuş ve tarihsel süreç içinde bu yönde bir gelişme göstermiştir. İşveren, işçi çalıştırması nedeniyle iş hukukunun kural­larına tabidir. Bununla birlikte, işçi kural olarak işverene ait işyerinde çalı­şır; iş ilişkisi işyerinde kurulur ve cereyan eder. İşveren, iş sözleşmesi ve mülkiyet hakkını esas alan klasik görüşlerle açıklanamayacak yetkiler kulla­nır; kural koyar, yönetir ve yaptırım uygular. İş hukuku işçi lehine gelişme göstermiş olsa da bu gelişmeyi bu amaçla sınırlandırmak, düşünceyi ve adaleti bu sınırlar içinde tutmak doğru değildir. İş hukuku da hukukun diğer alanları gibi dengeleyici, sınırlayıcı ve düzenleyicidir. Adalet terazisi dünyanın hiçbir yerinde tek kefeli değildir. Hukuk kuralları farklı ya da zıt menfaatleri dengeleyici bir özellik taşır. Terazinin dengesi taraflardan biri lehine bozulduğunda toplamsal düzen de bozulur. İş hukuku işçinin korunması amacıyla gelişme gösterse de hukukun adı “işçi hukuku” veya “işveren hukuku” değildir. Aynı şekilde “İş Kanunu” da “İşçi Kanunu” ya da “İşveren Kanunu” adına taşımamaktadır. Bunun anlamı; kurumlar, kavramlar ve kuramlar değerlendirilirken, ilkeler oluşturulup kanunlar ve olgular yorumlanırken nesnel düşünmenin gerekli olduğudur. İşçinin emeğinin sömürülmesi kadar işsizlik de kötüdür. Islah, ilgadan; imar ise imhadan daha iyidir. Bize göre, alt işverenlik günümüz çalışma hayatında ve ekonomik sisteminde kaçınılmaz bir olgudur. Bunun adı, mahiyeti, özelliği değişse de varlığı yakın bir gelecek için değişmeyecektir.

Korunması gereken husus kavramlar veya kurumlar değil, hak ve özgürlüklerdir. Çünkü amaç insandır ve diğer şeyler bu amaca hizmet eden unsurlardır. Alt işverenliğin iş hayatının gerekleri ve gerçekleri göz ardı edilmeden işçinin korunması yönünde yeniden gözden geçirilmesi zorunludur. Alt işverenlik, kanun koyucu ile uygulayıcı olan hakimleri karşı karşıya getiren konuların belki de en başında gelmektedir. Öyle ki 4857 sayılı İş Kanunu’nun 2. maddesinin 8. fıkrası mahkemeler tarafından uygulanmamaktadır. Oysa söz konusu düzenleme açık veya örtülü şekilde ilga edilmediği gibi Anayasa Mahkemesi tarafından da iptal edilmiş değildir. (Önsöz'den)

BİRİNCİ BÖLÜM
KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA İSTİHDAM
I. KAMU KURUM VE KURULUŞLARI 21
A. Genel Olarak Devletin İdari Yapısı 21
1) Merkezi Yönetim (Devlet, Genel İdare) 22
2) Yerinden Yönetim 23
a) Yer Yönünden Yerinden Yönetimler (Mahalli İdareler-Yerel Yönetimler) 24
b) Hizmet Yönünden Yerel Yönetimler 24
B. Kamu Tüzel Kişiliği 25
1) Kamu İdareleri 26
2) Kamu Kurumları ve Kuruluşları 27
a) Genel Olarak Kamu Kurumu Kavramı 28
b) Kamu Kurumlarının Kurulması, Kaldırılması ve Özerkliği 30
c) Kamu Kurumlarının Kamuya Yararlı Derneklerden Farkı 31
d) Kanuni Düzenlemelerde Kamu Kurum ve Kuruluşları 33
aa) Devlet Memurları Kanunu 33
bb) İş Kanunu 33
cc) Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu 34
C. Türk İdari Sisteminde Kamu Kurum ve Kuruluşları 34
1) Genel ve Katma Bütçeli Daireler 34
2) Kamu İktisadi Teşebbüsleri 36
a) Kamu İktisadi Kuruluşları 38
b) İktisadi Devlet Teşekkülleri 39
c) Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Özelleştirilmesi 40
3) Mahalli İdareler (Özel Bütçeli İdareler) 42
a) İl Özel İdaresi 42
b) Belediye İdaresi 43
c) Köy İdaresi 45
4) Döner Sermayeli İşletmeler 45
5) Kanunla Kurulan Fonlar ve Kefalet Sandıkları 47
6) Özel Kanunla Kurulmuş Banka ve Teşekküller 47
7) Karma İşletmeler 48
II. KAMU KESİMİNDE İSTİHDAM BİÇİMİ 48
A. Memur 49
B. Sözleşmeli Personel 51
C. Geçici Personel 53
D. İşçi 54
1) Daimi İşçi 59
2) Geçici İşçi 59
3) Sürekli ve Süreksiz İşçi 60
4) Kapsam İçi ve Kapsam Dışı Personel 61
a) Genel Olarak 61
b) Kapsam Dışı Personelin Memur Statüsüne Geçişi 63
III. HUKUKTA YORUM ÇEŞİTLERİ, YÖNTEMLERİ VE İLKELERİ 64
A. Genel Olarak Yorum 64
B. Yorum Çeşitleri 66
1) Yasama Yorumu 66
2) Yargı Yorumu 66
3) Bilimsel Yorum 67
C. Yorum Metotları 68
1) Lâfzî-Sözel Yorum 70
2) Tarihsel Yorum 74
3) Sistematik ve Mantıksal Yorum 75
4) Amaçsal (Gai) Yorum 76
5) Zamana Göre Yorum 78
6) Kavramcı Yorum-Kavramlar İçtihadı 79
7) Menfaatler (Çıkarlar) İçtihadı 80
D. Yorum Teorileri 82
1) Klasik Yorum Teorisi 82
2) Realist Yorum Teorisi 82
3) Sosyolojik Yorum 85
E. Yorum İlkeleri 87
1) Genel Olarak 87
2) Temel İlkeler 89
a) Dürüstlük İlkesi 89
b) Açıklık İlkesi 91
c) Kanuna Bağlılık İlkesi 91
3) Söze Anlam Yüklemekle İlgili İlkeler 92
4) Hayatın Olağan Akışı İlkesi 92
5) Ölçülülük İlkesi 94
a) Elverişlilik 96
b) Gereklilik 97
c) Orantılılık 97
F. Yorumda Mantık Kuralları 98
1) Kıyas-Örnekseme-Benzetme 99
2) Aksiyle Kanıt 99
3) Yeğleme- Evleviyet Kuralı 100
G. Yorumun Konusu 100
1) Hukuk Metninin Yorumu 100
2) Delillerin Yorumu 102
a) Delil Gösterme (İkame Etme) Yükü 104
b) İspat Yükü 105
c) Somutlaştırma Yükü 105
d) İlk Görünüş İspatı 105
3. Maddi Olguların (Vakıaların) Yorumu 106
H. İş Hukukunda Yorum 107

İKİNCİ BÖLÜM
İŞ HUKUKUNDA VE İŞLETME YÖNETİMİNDE TEMEL KAVRAMLAR
I. İŞ HUKUKUNUN AMACI 109
A. Genel Olarak İş Hukuku 109
B. İşçi Lehine Yorum İlkesi 110
C. İş Hukukunun Özellikleri 111
II. İŞÇİ 112
A. İşçi Sıfatının Kazanılması 112
B. İşçi Sayılmayan Kimseler 113
1) İş Sözleşmesine Dayalı Olmadan Çalışanlar 113
a) Çıraklar 114
b) Stajyerler 115
2) Tüzel Kişiliği Haiz İşyerlerinde Kişi-Organ Sıfatını Taşıyanlar 116
3) Ceza İnfaz Kurumları ile Islahevlerinde Çalışanlar 116
4) Adi Ortak Olarak Çalışanlar 118
5) Esnaflar 120
III. İŞYERİ, İŞLETME VE İSTİHDAM 120
A. İşyeri Kavramı 120
B. İşyerinin Kapsamı 121
1) İşyeri Eklentisi ve İşyerine Bağlı Yerler 122
2) Araçlar 124
3) Alt İşverene Verilen İşin Yapıldığı Yer 124
C. İşletme Kavramı 126
D. İşyeri ve İşletmelerde Yönetim 130
E. İşyerinin İşletmeden Farkı 133
F. İşsizlik ve İstihdam 135
1) Genel Olarak 135
2) İstihdamın Önemi 137
3) İşsizliğin ve Özellikle Genç İşsizliğin Sonuçları ve Etkileri 138
IV. İŞVEREN 141
A. İşveren Kavramı 141
1) Genel Olarak 141
2) Soyut İşveren-Somut İşveren 142
3) Birlikte İşveren - Birden Fazla İşveren 143
4) Tüzel Kişilerde ve Ticaret Şirketlerinde İşveren 144
B. İşveren Vekili Kavramı 145
C. İşverenin Yönetim Hakkı 145
1) Genel Olarak 145
2) Yönetim Hakkı Kavramı 147
3) Yönetim Hakkının Kapsamı ve Sınırları 149
4) Çalışanların Yönetime Katılması ve Endüstriyel (Örgütsel) Demokrasi 151
V. TEŞEBBÜS, GİRİŞİM, ÖRGÜT, REKABET VE KALİTE 154
A. Teşebbüs, Girişim ve Girişimci 154
1) Genel Olarak Teşebbüs ve Girişim Kavramları 154
2) Kamu Teşebbüsü 156
3) Girişimci 157
B. Genel Olarak Örgüt ve Organizasyon 158
1) Örgüt 158
2) Organizasyon 160
C. Rekabet 161
1) Rekabet Kavramı 161
2) Küçük, Orta ve Büyük Ölçekli İşletmelerde Rekabet 163
3) Rekabet Gücü 164
D. Kalite ve Toplam Kalite Yönetimi 165
VI. İŞYERİ DÜZENİ, İŞ ETÜDÜ VE İŞ ANALİZİ 166
A. İşyeri Düzeni 166
1) İşyeri Düzeni Kavramı 166
2) İşyeri ve İşletmeler Açısından İşyeri Düzeninin Amacı ve Önemi 167
3) İşyeri Düzeninin Belirlenmesinde Alt İşverenin Rolü 169
B. İş Etüdü 170
1) İş Ölçümü 172
2) Metot Ölçümü 172
C. İş Analizi ve İş Tasarımı 173
1) İş Analizi 173
a) Genel Olarak 173
b) İş Analizi Tanımı 174
c) İş Analizi Süreci ve Bunun Gerekliliği 174
d) İş Analizinin Alt İşverenlik İlişkisindeki Yeri 177
2) İş Tasarımı 178
a) Genel Olarak 178
b) İş Tasarım Teknikleri 180
VII. İŞYERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 181
A. Genel Olarak 181
B. İş Sağlığı ve Güvenliği Kavramı 182
C. İşverenin Yükümlülükleri 184
1) Önlem Alma ve Denetleme 185
2) Eğitim Verme ve Bilgilendirme 187
3) Sağlık Gözetimi 190
4) Risk Değerlendirme 192
5) İş Kazasını Bildirme ve Kayıt Tutma 194
6) İşyeri Organizasyonu Oluşturma 195
7) İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerini Sağlama 196
D. İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Asıl ve Alt İşverenin Birlikte Sorumluluğu 197
E. İşçilerin Yükümlülükleri 199
VIII. İŞVERENİN İŞÇİYİ GÖZETE BORCU 200
A. Genel Olarak 200
B. İşçiyi Gözetme Borcunun Kapsamı ve Hukuki Dayanağı 202
C. İşverenin İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Sorumluluğu 203
D. Asıl İşverenin Alt İşveren İşçilerine Karşı Gözetim Borcu 204
IX. İNSAN KAYNAKLARI PLANLAMASI VE YÖNETİMİ 206
A. İnsan Kaynakları Yönetiminin Temel İlkeleri 206
B. İşçi Temini -İnsan Kaynaklarını Tedarik Etme 207
1) İşçi Temininde İşletme İçi Kaynaklar 210
2) İşçi Temininde İşletme Dışı Kaynaklar 211
3) İşçi Temininde Özel İstihdam Büroları 212
a) Genel Olarak 212
b) Özel İstihdam Bürosu Açmanın Koşulları 214
C. İnsan Kaynakları Yönetiminde Yetki ve Sorumluluk 216
1) İnsan Kaynakları Yöneticisinin Yetkileri 217
2) Yetkilendirme ve Güçlendirme 218
3) Yetkilendirme ve Yetki Devri 219
4) İş Zenginleştirme 220
5) İş Sorumluluğu 220
D. Çalışanların Eğitimi 221
E. Çalışanların Değerlendirilmesi 221
F. Çalışanların Maliyetleri ve Ücretler 223
G. İş Hukuku ile İşletme Biliminin Amaç Çatışması 224

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
İŞ HUKUKUNDA ALT İŞVERENLİK
I. ALT İŞVERENLİK İLİŞKİSİNİN TARİHİ GELİŞİMİ VE ÖNEMİ 225
A. Tarihsel Gelişim 225
B. Alt İşverenliğin Amacı, Önemi ve Gerekliliği 230
1) Genel Olarak 230
2) Alt İşverenliğin Sektörel Değişkenliği 233
a) İnşaat Sektöründe Alt İşverenlik 233
b) Sağlık Sektöründe Alt İşverenlik 235
c) Enerji Sektöründe Alt İşverenlik 240
C. Alt İşverenliğin Tercih Edilme Nedenleri 243
1) Maliyet 243
2) Örgütsel Yapılanmada ve Yönetimde Kolaylık 245
3) Rekabet Edebilen Dinamik Bir Yapılanma 247
4) Verimlilik ve Kalite 250
D. Alt İşverenliğin İşçiler Açısından Olumsuz Yönleri 251
1) Ücrette Eşitsizlik 254
a) Genel Olarak Eşitlik Kavramı 254
b) İş Hukukunda ve Ücrette Eşitlik 257
c) Alt İşveren İşçileriyle Asıl İşveren İşçileri Arasında Ücret Farkı 260
2) İş Güvencesinde Kısıtlama 262
E. Alt İşverenlik İlişkisinin İş Sözleşmesinin Süresine Etkisi 263
F. Alt İşverenlik Sözleşmesinde Kamu Kurumları Lehine Düzenleme 265
II. ASIL İŞVEREN VE ALT İŞVEREN KAVRAMI 267
A. Asıl İşveren Kavramı 267
B. Alt İşveren Kavramı 267
1) İş Kanununa Göre 267
2) Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa Göre 270
3) Alt İşverenin İşveren Vekilinden Farkı 271
C. Alt İşverenlik İlişkisi 272
D. Alt İşverenlik Sözleşmesi 275
1) Borçlar Hukuku Açısından Sözleşmeler 275
a) Sözleşmelerin Kurulması 275
b) Sözleşmelerde Şekil 276
c) Sözleşme Özgürlüğü ve Sözleşmelerin Geçersizliği 277
2) İş Hukuku Açısından Alt İşverenlik Sözleşmesi 278
a) Alt İşverenlik Sözleşmesinin Kurulması ve Geçerliliği 278
b) Alt İşverenlik Sözleşmesinin Hukuki Niteliği 280
c) Alt İşverenlik Sözleşmenin Geçersizliği ve Sona Ermesi 281
d) Alt İşverenlik Sözleşmesinin Süresi 282
e) Alt İşverenlik Sözleşmesinin Şekli 283
E. Asıl İşveren ile Alt İşverenin Sorumlulukları 284
1) Genel Olarak 284
2) Sigorta Bildirimleri 287
3) İş Sağlığı ve İş Güvenliği 288
4) Asıl İşverenin Alt İşveren İşçisine Karşı Sorumluluğu 289
5) Kamu İşverenlerinin Alt İşveren İşçilerine Karşı Sorumluluğu 291
6) Alt İşverenlikle İlgili Davada Zamanaşımı 293
7) Alt İşveren İşçilerinin Haklarının Gözetilmesi 296
F. Kamu Kurumlarının Alt İşverenlik İlişkileri 297
III. ASIL İŞ VE YARDIMCI İŞ 298
A. Asıl İş 298
1) Mal Üretimi 300
a) Serbest Mal – Ekonomik Mal 301
b) Tüketici ve Üretici Malları 302
c) Dayanıklı ve Dayanıksız Mallar 302
d) Ürün Kavramı 303
2) Hizmet Üretimi 303
a) Soyutluk-Dokunulmazlık 305
b) Ayrılmazlık- Eşzamanlık 306
c) Değişkenlik-Heterojenlik 306
d) Bozulurluk- Dayanıksızlık 306
e) Mülkiyet 307
3) Mal veya Hizmetin Esası 307
B. Yardımcı İş 307
1) Yardımcı İşin Belirlenmesinde Ölçüt 309
2) Bakım ve Onarım İşi 309
a) Bakım İşi 312
b) Onarım İşi 314
3) Pazarlama, Reklam ve Tanıtım 315
a) Pazarlama 315
b) Reklam ve Tanıtım 317
5) Taşıma, Nakliye ve Lojistik 319
6) İletişim, Haberleşme ve Halkla İlişkiler 322
a) Genel Olarak İletişim 322
b) Çağrı Merkezleri 323
c) Halkla İlişkiler 327
7) Paketleme-Ambalajlama 328
8) Özel Güvenlik Hizmetleri 328
IV. ALT İŞVERENLİK İLİŞKİSİNİN KURULMASI VE UNSURLARI 331
A. Alt İşverenlik İlişkisinin Unsurları 331
1) İki Ayrı İşverenin ve Bir İşyerinin Bulunması 331
a) Asıl İşverene Ait Bir İşyerinin Bulunması 331
b) Asıl ve Alt İşverenin Bulunması 331
2) İş Sözleşmesiyle Çalışan İşçinin Varlığı 335
3) Mal veya Hizmet Üretimine İlişkin Bir İşin Varlığı 337
4) İşçilerin Sadece Asıl İşverenden Alınan İşte Çalıştırılması-Münhasırlık 338
a) İşin Asıl İşverene Ait İşin Bir Bölümü veya
Yardımcı İş Olması 338
b) Münhasırlık 340
c) İşin Belli veya Belirlenebilir Olması 341
5) Asıl İşveren İle Alt İşveren Arasında Muvazaanın Bulunmaması 341
6) İşin, Asıl İşverene Ait İşyerinde Yapılması 343
a) Asıl İşverene Ait İşyerinin Kapsamı 343
b) İşin, Asıl İşverenin Organizasyonuna Tabi Olması 346
7) Asıl İşin Bir Bölümünün veya Yardımcı İşin Alt İşverene Verilmesi 347
8) Yazılı Şekil Şartı 349
9) Uygun Ekipman, Sertifika ve İş Bitirme Belgesinin Bulunması 350
a) Uygun İş Ekipmanı 351
b) İş Bitirme Belgesi- İş Deneyim Belgesi 353
c) Operatör ve Teknik Eleman Sertifikaları 355
B. Alt İşverenlik İlişkisinin Kurulması 355
1) İşletmenin ve İşin Gereği ile Teknolojik Nedenle Uzmanlık Gerektiren İşin Varlığı 355
a) İşletmenin Gereği 358
aa) İşletme İçi Sebepler 360
bb) İşletme Dışı Sebepler 362
cc) Yeniden Yapılanma 363
b) İşin Gereği 363
c) Teknolojik Neden 367
d) Uzmanlığı Gerektiren İş 370
2) Yardımcı İşin Varlığı 371
C. Özel Yasalarla Alt İşverenlik İlişkisinin Kurulması 372
V. KAMU İŞYERLERİNDE ALT İŞVEREN UYGULAMASI 373
A. Genel Olarak 373
B. Kamu İşyerleri ile Özel Sektör İşyerleri Arasında Ayrım 374
1) Asıl İşinde İşçi Çalıştırmayan Kamu İşyerlerinin Durumu 374
2) Kamu İşyerleri ile Özel Sektör İşyerleri Arasında Eşitlik Konusu 375
a) Genel Olarak Eşitlik Kavramı 375
b) Kamu İşyerleri ile Özel Sektör İşyerlerinin Eşitliği Sorunu 375
c) Kamu İşyerlerinin ve Özellikle KİT’lerin Varlık Amacı 379
VI. ASIL VE ALT İŞVERENLİKTE USUL HÜKÜMLERİ 382
A. Genel Olarak 382
B. İş Mahkemeleri Kanunu’nda ve HMK’da Yargılamaya İlişkin İlkeler 383
1) Görev 384
2) Yetki 386
3) Yargılama Usulü 388
4) Islah 391
a) Tamamen Islah 392
b) Kısmen Islah 392
c) Kötüniyetli Islah 392
5) Dava Arkadaşlığı –Sübjektif Dava Yığılması 392
a) Mecburi (Zorunlu) Dava Arkadaşlığı 394
b) İhtiyari Dava Arkadaşlığı 397
6) Zamanaşımı Def’i 399
C. Dava ve Taraf Ehliyeti, Davada Temsil ve Husumet 399
1) Dava Ehliyeti 400
2) Taraf Ehliyeti 401
3) Davada Kanuni Temsil 402
4) Davada Husumet (Sıfat) 402

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
ALT İŞVERENLİĞİN BAZI KAVRAMLARDAN FARKI
I. İŞYERİ DEVRİ 405
A. Genel Olarak İşyeri Devri 405
1) İşyerinin Tüm Unsurlarıyla Devri 409
2) İşyerindeki Belli Bir Faaliyetin Devri 411
B. İşyeri Devrinin Alt İşverenlikle İlişkisi 413
C. İşyeri Devrinin Hukuki Sonuçları 417
D. Devrin Kıdem Tazminatına Etkisi 419
E. İşyeri Devrinin İş Sözleşmesine Etkisi 420
F. İşyeri Devrine Benzeyen Durumlar 422
II. ANAHTAR TESLİMİ (GÖTÜRÜ) SÖZLEŞME 423
A. Genel Olarak 423
B. Sosyal Güvenlik Açısından Alt İşverenlik ve Anahtar Teslimi İş 426
C. İhale ve Yapım İşlerinde Alt İşverenlik Sorunu 430
D. İş Hukukunda Anahtar Teslimi Sözleşme Sorunu 432
III. İŞ SÖZLEŞMESİ DEVRİ 432
A. Genel Olarak İş Sözleşmesi Devri 433
1) Kuramsal Açıdan Sözleşmesinin Devri 433
2) İş Hukukunda İş Sözleşmesinin Devri 433
3) Borçlar Hukukunda İş Sözleşmenin Devri 435
B. İş Sözleşmesi Devrinden Kaynaklanan Sorunlar 436
C. Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması 439
1) Genel Olarak 439
2) İş Hukukunda 441
IV. RÖDÖVANS SÖZLEŞMESİ 444
A. Rödövans Sözleşmesi Kavramı 444
B. Rödövans Sözleşmesinin Hukuki Mahiyeti, Konusu ve Kapsamı 446
1) Rödövans Sözleşmesinin Hukuki Mahiyeti 446
2) Rödövans Sözleşmesinin Konusu ve Kapsamı 449
3) Rödövans Sözleşmesine Uygulanacak Hükümler 451
C. Rödövans Sözleşmesinde Tarafların Sorumluluğu 453
D. Maden İşletme Ruhsatının Devri 455
E. Rödövans Sözleşmesiyle Alt İşverenlik İlişkisinin Kurulması 456
V. Franchise Sözleşmesi 459
A. Tanımı 459
B. Franchise Sözleşmesinin Türleri ve Unsurları 460
VI. GEÇİCİ İŞ İLİŞKİSİ 461
A. İş Kanununda Geçici İş İlişkisi 461
B. Özel İstihdam Büroları 464
C. Esneklik 466
VII. FASON ÜRETİM SÖZLEŞMESİ 468
A. Fason Üretim Kavramı 468
B. Fason Üretimin Nedenleri ve İşçiler Üzerindeki Etkileri 469
C. Fason Üretim Sözleşmesinin Hukuki Mahiyeti 472
D. Evden Çalışma-Eve İş Verme 474
VIII. ESER SÖZLEŞMESİ 478
A. Genel Olarak 478
B. Müteahhit veya Yüklenici Kavramı 481
C. Eser Sözleşmesinin Unsurları 483
1) Bir Eser Meydana Getirme 483
2) Bedel Ödeme 484
3) Anlaşma 485
IX. KAMU İMTİYAZ SÖZLEŞMESİ 486
A. İmtiyaz Sözleşmesi Kavramı 486
B. İmtiyaz Sözleşmesinin Hukuki Niteliği, Yapılışı ve Unsurları 488
C. İmtiyaz Sözleşmesinin Amacı 490
D. İmtiyaz Sözleşmesinin Kapsamına Giren Konular 491
E. İmtiyaz Sözleşmesinin Şekli ve Sonuçları 492
X. BAYİLİK VE ACENTELİK SÖZLEŞMESİ 494
A. Bayilik Sözleşmesi 494
1) Genel Olarak Bayilik Kavramı 494
2) Bayilik Sözleşmesinin Tarafları 496
3) Tarafların Yükümlülükleri 497
4) Bayilik Sözleşmesinin Hizmet Sözleşmesinden Farkı 499
B. Acentelik Sözleşmesi 499
XI. İŞÇİ TEMİNİ 501
XII. TAŞIMA SÖZLEŞMESİ 501
A. Taşıma Kavramı 502
B. Taşımacılığın Türleri ve Taşıma Hukuku 503
C. Taşıma Sözleşmesinin Unsurları 505
1) Taşıma İşinin Üstlenilmesi-Taahhüt Edilmesi 505
2) Eşya veya İnsanın Taşınması 507
3) Ücret 509
4) Anlaşma 510
D. Taşıma Sözleşmesinin Hukuki Niteliği ve Şekli 511
E. Taşıma Sözleşmesinin Tarafları ve İlgili Kişileri 512
1) Taşıyan ve Taşıma Komisyoncusu 513
2) Gönderen- Taşıtan 514
3) Yolcu 516
F. Taşıma Sözleşmesinde Sorumluluk 516
1) Gönderenin Sorumluluğu 516
2) Taşıyanın Sorumluluğu 517
G. Taşıma Sözleşmesi İle Alt İşverenlik Sözleşmesinin Farkı 520
XIII. YAP İŞLET DEVRET 522
A. Kamu Hizmeti Kavramı 523
B. Yap-İşlet-Devret Yöntemi 524
C. Yap-İşlet-Devret Yönteminin Uygulama Alanları ve Sınırları 527
D. İşin Yap-İşlet-Devret Yöntemiyle Verilmesinde Yetki 529
E. Sorumluluk, Süre, Ücret, Devir ve Alt İşverenlik 530
XIV. HİZMET ALIM SÖZLEŞMESİ 532
A. İhale Kavramı 532
B. Mal ve Hizmet Alımları ile Yapım İşleri 533
C. İhale Usulleri 534
1) Açık İhale Usulü 535
2) Belli İstekliler Arasında İhale Usulü 536
3) Pazarlık Usulü 537
D. Kamu İhale Sözleşmeleri 537
1) Mal veya Hizmet Alım Sözleşmeleri 539
2) Yapım İşleri 539
E. Alt İşverenlik İlişkisinin Kamu İhale Sözleşmesiyle İlişkisi 540

BEŞİNCİ BÖLÜM
ALT İŞVERENLİK İLİŞKİSİNDE MUVAZAA
I. BORÇLAR HUKUKUNDA MUVAZAA 543
A. Tanım 543
B. Muvazaanın Unsurları 544
1) Görünürdeki İşlem 544
2) Muvazaa Anlaşması 546
3) Gizli İşlem 547
4) Aldatma Kastı 548
C. Muvazaanın Çeşitleri 548
1) Mutlak Muvazaa 548
2) Nisbi Muvazaa 549
a) Sözleşmenin Niteliğinde Muvazaa 549
b) Sözleşmenin Konusunda veya Şartlarında Muvazaa 550
c) Tarafların Kimliğinde Muvazaa 550
D. Muvazaanın İspatı 551
1) Muvazaanın Sözleşme Taraflarınca İspatı 551
2) Muvazaanın Üçüncü Kişiler Tarafından İspatı 552
E. Muvazaanın Sonuçları 553
II. İŞ HUKUKUNDA MUVAZAA 554
A. Özel Muvazaa Nedenleri 555
1) İşçilerin Değişen Alt İşverenler Yanında Çalışması 555
2) Bazı Araç-Gereç, Ekipman ve Malzemenin Asıl İşverence Karşılanması 559
3) İşçilerin Ücret, Sayı ve Niteliklerinin Asıl İşverence Belirlenmesi 560
4) Ortak Alan ve Araçların Kullanılması 561
5) Asıl ve Alt İşveren İşçilerinin Aynı Yerde Çalışmaları 561
6) Asıl İşveren İşçilerinin Alt İşveren Tarafından İşe Alınması 562
7) Asıl İşin Bölünerek Alt İşverene Verilmesi 563
8) Hizmet Alım Sözleşmesi Bedelinin İşçi Sayısına Göre Belirlenmesi 564
9) Alt İşveren İşçilerinin Asıl İşveren Tarafından Denetlenmesi 564
10) Çalışma Şartlarının Asıl İşveren Tarafından Belirlenmesi 565
11) İş Güvenliği Eğitimi ile İş Malzemelerinin Asıl İşverence Verilmesi 567
12) Asıl ve Alt İşveren İşçilerinin Aynı Vardiya Düzeninde Çalışmaları 568
13) Asıl İşverenin Alt İşveren İşçilerine Emir ve Talimat Vermesi 569
14) Alt İşverenin Yeterli Araç ve Teknoloji ile Uzmanlığa Sahip Olmaması 570
15) Asıl İşverenin Maliyeti Düşürmeyi Amaçlaması 571
16) İşe Alınacakların Asıl İşveren Tarafından Onaylanması 572
17) Alt işverenlerin Bağımsız Organizasyonlarının Olmaması 573
18) Alt İşveren İşçilerinin Başka İşlerde Çalıştırılması 573
B. Muvazaa İddiası 574
C. Muvazaanı Tespitinde Bilirkişilik Görüşü 575
D. Kısmi Muvazaa - Genel Muvazaa 575
III. ASIL İŞİN ALT İŞVERENE VERİLMESİNDE ÖZEL YASALAR 576
A. Devlet Memurları Kanunu 576
B. 4628 Sayılı Kanun 580
C. Posta Hizmetleri Kanunu 583
D. Belediye Kanunu 587
E. Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri  Hakkında Kanun 589
F. İl Özel İdaresi Kanunu 591
G. Diğer Kanunlardaki Özel Düzenlemeler 592
IV. KANUNLAR ÇATIŞMASI 593
A. Normlar Hiyerarşisi 593
B. Özel ve Genel Kanun ile Önceki ve Sonraki Kanun İlişkisi 595
1) Genel Olarak 595
2) Farklı Kanunlar Arasında Çatışma 595
3) Aynı Kanun Hükümleri Arasında Çatışma 599
C. Kanunların Yürürlükten Kalkması 603
1) Açık veya Zımni İlga İle Yürürlükten Kalkma 603
2) İptal Davası İle Yürürlükten Kalkma 604
D. Kanunlar İhtilafı 606
E. Metrukiyet 607
V. MUVAZAANIN BENZER İŞLEMLERDEN FARKI VE SONUÇLARI 607
A. Muvazaanın Benzer İşlemlerden Farkı 607
1) İnançlı İşlemden Farkı 608
a) İnançlı İşlem Kavramı 608
b) İnançlı İşlemin Unsurları 609
c) İnançla İşlemin Hüküm ve Sonuçları 609
d) İnançlı İşlemin Muvazaadan Farkı 610
2) Kanuna Karşı Hileden Farkı 611
a) Kanuna Karşı Hile Kavramı 611
b) Kanuna Karşı Hile İle Aldatma (Hile) Arasındaki Fark 612
c) Kanuna Karşı Hilenin Unsurları 613
d) Kanuna Karşı Hilenin Muvazaadan Farklılığı 614
3) Namı Müsteardan Farkı 614
B. Muvazaanın Sonuçları 616
1) Alt İşveren İşçisinin Toplu İş Sözleşmesinden Yararlanması 616
2) Alt İşveren İşçisinin Asıl İşveren İşçisi Sayılması 616
VI. ALT İŞVERENLİK İLİŞKİLERİNDE 94 SAYILI ILO SÖZLEŞMESİ 617
A. Sözleşmenin Kapsamı ve Uygulama Alanı 617
B. Sözleşmesinin İç Hukuka Uygulanması 619
C. Alt İşveren İşçilerinin Asıl İşverenin Yaptığı  Toplu İş Sözleşmesinden Yararlanması 622
1) Sendikal Hak ve Özgürlükler 622
2) Sendika Üyeliği 622
3) Toplu İş Sözleşmesinden Yararlanma 623
a) Genel Olarak 624
b) Kamu Kurumlarınca Yapılan Toplu İş Sözleşmesinden Yararlanma 626
c) Toplu İş Sözleşmesi Yapma Yetkisi 627
4) Toplu İş Sözleşmesinin Kapsamı 627
a) Yer İtibarıyla Kapsamı 627
b) Zaman İtibarıyla Kapsamı 627
c) Kişi İtibarıyla Kapsamı- Kapsam Dışı Personel 628
D. Yargıtay Uygulaması 630
E. 94 sayılı ILO Sözleşmesine Göre Alt İşverenlik Sözleşmelerinde Muvazaa 631

YARGITAY KARARLARI (2015-2016) 633

ACARTÜRK, Ertuğrul, “Yerel Yönetimlerin Hizmet Sunumunda Alternatif Yöntemler”, Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Sayı:6, Balıkesir, 2001.

ADIGÜZEL, Burak, “Yeni Türk Ticaret Kanununda Fiilî Taşıyıcı Kavramı ve Fiilî Taşıyıcının Sorumluluğu”, İÜHFM, Cilt: LXXI, Sayı: 2, 2013. (Taşıyıcı)

ADIGÜZEL, Burak, Karayolunda Yapılan Taşımalarda Taşıyıcının Ziya ve Hasardan Doğan Sorumluluğu, Adalet Yayınevi, Ankara, 2012. (Sorumluluk)

AĞAR, Serkan, “Kamu Kurumları (Hizmet Yerinden Yönetim Kuruluşları) Teorisi", TBB Dergisi, Sayı: 65, 2006.

AĞIRBAŞLI, Şennur, Sınırlı Ayrımcılık Yasağından Genel Eşitlik İlkesine, Seçkin Kitabevi, Ankara, 2009.

AKBIYIK, Nihat, “Ev Hizmetlerinde Çalışma: Malatya’da Bir Alan Araştırması”, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, Sayı:21, 2013.

AKÇAYLI, Nurhan, Yönetime Katılma ve Özyönetim, Ezgi Kitabevi, Bursa, 1995.

AKDEMİR, Ali, İşletmeciliğin Temel Bilgileri, Ekin Yayınları, Bursa, 2009.

AKDENİZ, Ayşe Ledün, “İşverenin İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Zararlardan Sorumluluğunun Niteliği”, İÜHFM Cilt: LXXII, Sayı: 62, 2014. (s.3-30). (İş Kazası)

AKDENİZ, Umut, “Taşıma İşleri Komisyoncusunun Taşıma İşini Üzerine Alması ve Bunun Hukuki Sonuçları”, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: 4, Sayı:2, Yıl: 2013. (Taşıma)

AKGEYİK, Tekin, “Değişim Yönetimi: İnsan Kaynakları Yönetiminin Yeni Görev Alanı”, Maliye Araştırma Merkezi Konferansları, Sayı: 40, Prof. Dr. A. Bora Ocakçıoğlu'na Armağan, 2000-2001.

AKILLI, Hüsniye, “Kamu Hizmeti İmtiyazından Yap İşlet Devret Yöntemine: Yasal Serüven”, Sayıştay Dergisi, Sayı:89, Nisan - Haziran 2013.

AKIN, Adnan, “Bilgi Çağı İşletmelerinde Yeni Örgütsel Yapılanma”, İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, Cilt: 17, Sayı: 3-4, Ekim 2003.

AKINTÜRK, Turgut, Medenî Hukuk, Yeni Medenî Kanuna Uyarlanmış Genişletilmiş 13. Bası, Beta Yayınları, İstanbul, 2008.

AKİL, Cenk, “Yargıtay Kararları Işığında Medeni Yargılama Hukukunda Hukuka Aykırı Biçimde Elde Edilmiş Delillerin Değerlendirilip Değerlendirilemeyeceği Meselesi”, AÜHFD, Cilt: 61, Sayı: 4, 2012.

AKİPEK, Jale, AKINTÜRK, Turgut ve KARAMAN, Derya Ateş, Türk Medeni Hukuku: Birinci Cilt, İstanbul, 2009.

AKPINAR, Taner, Türkiye’ye Yönelik Düzensiz Göçler ve Göçmenlerin İnşaat Sektöründe Enformel İstihdamı, Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi SBE Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ABD, Ankara, 2009.

AKSOY, Mehmet ve ŞİMŞEK, Mehmet, En Son Değişikliklerle Kamu Alımları İhale Süreci, Ankara, 2010.

AKSOYLU, Semra, “Finansal Raporlama Standartları Kapsamında Maden İşletmelerinde Amortisman Uygulamasının Değerlendirilmesi”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt: 8, Sayı: 3, Aralık 2013.

AKTAN, Coşkun Can ve VURAL, İstiklal Y., Yeni Ekonomi ve Rekabet, TİSK Yayınları, No:253, Ankara, 2004.

AKTAN, Coşkun Can, Türkiye’de Özelleştirme Uygulamaları, TÜSİAD, İstanbul, 1992.

AKTAŞ, Hasan, “Elektrik Makinelerinde Bakım, Onarım, Arıza Giderme”, www.emo.org.tr/ekler/34c823739b116ed_ek.pdf?am&tipi=1 (Erişim Tarihi: 23.1.2015)

AKTAŞ, Sururi, “Hukukta Yorum Çabaları”, EÜHFD, Cilt: 15, Sayı: 3-4, 2011. (Yorum)

AKTEPE, Eyyüp, Genel İşletme, 4. Baskı, Nobel Yayınları, Ankara 2010.

AKTUG, Semih, “Eşitlik, Adalet, Demokrasi ve İnsan Hakları”, (http://sosyalpolitikainfo.files.wordpress. com/2010/06/esitlik.pdf).

AKYİĞİT, Ercan, “Alt İşverenlik ve Benzer İlişkilerden Farkı”, TÜHİS, Cilt: 22, Sayı: 4-5, Şubat 2009-Kasım 2010. (Benzer İlişkiler)

AKYİĞİT, Ercan, “Kamuda Alt İşverenlik ve Müteahhide İş Verme Özeldekinden Farklı mıdır?”, TÜHİS İş Hukuku ve İktisat Dergisi, Cilt: 3, Sayı: 4, Mayıs 2011. (Kamuda Alt İşverenlik).

AKYİĞİT, Ercan, 4857 Sayılı İş Kanunu Şerhi, Cilt: 1, 2. Baskı, Ankara 2006. (İş Kanunu Şerhi)

AKYİĞİT, Ercan, İçtihatlı ve Açıklamalı 4857 Sayılı İş Kanunu Şerhi, 2. Baskı, Ankara, 2006. (İş Kanunu Şerhi)

AKYİĞİT, Ercan, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku’nda Alt İşverenlik, 1. Baskı, Seçkin Yayıncılık, Ankara 2011. (Sosyal Güvenlik);

AKYOL, Ahmet Aydın, İşlerin Yeniden Tasarlanmasında İş Analizlerinin Rolü, Yüksek Lisans Tezi, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2001. (Analiz)

AKYOL, Şener, “Medeni Hukuka Giriş”, Prof. Dr. Bülent Köprülü Anısına Armağan, İstanbul, 2006. (Medeni Hukuk)

ALANGOYA, Yavuz, YILDIRIM, M. Kamil ve DEREN YILDIRIM, Nevhis, Medeni Usul Esasları, Tıpkı 8. Basım, Beta Yayınları, İstanbul, 2011.

ALP, Mustafa, “İş Sözleşmesinin Devrinde Bazı Sorunlar”, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: 9, Özel Sayı, 2007. (s. 189-209) (İş Sözleşmesinin Devri)

ALPAGUT, Gülsevil, “Yargıtay Kararları Işığında İş Güvencesi ve Çalışma Koşullarında Esaslı Değişiklik”, Bankacılar Dergisi, Sayı: 65, 2008 (Esaslı Değişiklik).

ALPAGUT, Gülsevil, “Yeni İş Yasasının Alt İşveren Kurumuna Bakışı-Sorunların Değerlendirilmesi ve Çözümleri”, İNTES, 2004. (Alt İşveren Kurumuna Bakış)

ALPAGUT, Gülsevil, 4857 Sayılı İş Yasası İle Alt İşveren Kurumundaki Yeni Yapılanma, Yeni İş Yasasının Alt İşveren Kurumuna Bakışı, Ankara 2004. (Alt İşveren Kurumu).

ALPAGUT, Gülsevil, İşyerinin Devri ve İş Sözleşmesini Fesih Hakkı, Beta Yayınları, İstanbul 2010 (İşyerinin Devri).

ALPUGAN, Oktay, İşletme Bilimine Giriş, Per Yayınları, İzmir, 1998.

ALTIN, Hasan, BAŞAR, Emine ve DOĞAN, Sibel, İşletme, Nobel Yayınları, Ankara, 2010.

ALTUNTEPE, Nihat ve GÜNER, Nihat, “Türkiye’de İstihdam-Büyüme İlişkisinin Analizi (1988-2011)”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, Cilt: 5, Sayı:1, 2013 (s.73-84)

ALTUNTUĞ, Nevriye, Küresel Rekabet Ortamında Ayırt Edici ve Sürdürülebilir Üstünlükler Bağlamında Temel Yetenek Tabanlı Stratejiler ve Bir Uygulama, Doktora Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi SBE, Isparta, 2007.

AnaBritannica, Genel Kültür Ansiklopedisi, Cilt: II, Ana Yayıncılık, İstanbul, 1986, s.127. 

ANTALYA, O. Gökhan, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Cilt I, 2. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2013, s. 213.

ARAS, Aslı, “İş Sözleşmesinin İşletme Gerekleri ile Feshi”, www.turkhukuksitesi.com/makalei863.htm (Erişim Tarihi: 20.11.2015)

ARKAN, Sabih, Karada Yapılan Eşya Taşımalarında Taşıyıcının Sorumluluğu, Ankara 1982. (Taşıyanın Sorumluluğu)

ARKAN, Sabih, Ticari İşletme Hukuku, Ankara 2008. (Ticari İşletme)

ARSLANOĞLU, Anıl Mehmet, İş Kanun'unda Esneklik Temelli Üçlü Sözleşmesel İlişkiler, 1. Baskı, Legal Yayıncılık, İstanbul, 2005.

ARVASİ, Zerrin, Franchise Sözleşmesi, Ankara Barosu Dergisi, Sayı: 4, 2000.

ASGAROV, Natig, Yükle İlgililerin Taşıma Sözleşmesi Gereğince Beyanda Bulunma Yükümlülüğü, Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2012, s. 4.

ASLAN, Erol, Enerji Sektöründe İmtiyaz Sözleşmesi Çukurova-Kepez Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi SBE, Ankara, 2010.

ASLAN, Yılmaz ve ŞENYÜZ, Doğan, Hukuka Giriş, Yenilenmiş
7. Baskı, Ekin Yayınları, Bursa, 2014.

ASLAN, Zehreddin ve ARAT, Nilay, “Kamu Hizmeti İmtiyaz Sözleşmelerinden Kaynaklanan Uyuşmazlıklarda Tahkim Usulü”, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Yıl:4 Sayı:8 Güz 2005/2.

ATAAY, Faruk, Neoliberalizm ve Devletin Yeniden Yapılandırılması Türkiye’de Kamu Reformu Üzerine İncelemeler, De Ki Basım Yayım, Ankara, 2006.

ATALAY, Oğuz, “Emare İspatı”, Manisa Barosu Dergisi, Yıl: 18, Sayı: 70, 1999. (Emare İspatı)

ATALAY, Oğuz, Menfi Vakıaların İspatı, İzmir 2001. (Vakıa)

ATAMAN, Berrin Ceylan,  İşgücü Piyasası ve İstihdam Politikalarının Prensipleri, AÜSBF, Ankara, 2000. (İşgücü)

ATAMAN, Göksel, İşletme Yönetimi, 2. Baskı, Türkmen Kitabevi, İstanbul 2002. (İşletme)

ATAR, Yavuz vd. Hukuk Bilimine Giriş, 3. Baskı, Mimoza Yayınları, Konya, 1997.

ATAY, Ender Ethem, Hukuk Başlangıcı, Gazi Kitabevi, Ankara, 2014.

ATEŞOĞULLARI Kamil, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Türkiye, Petrol-İş Yayınları, Ankara 1997.

AY, Sema, “Türkiye’de İşsizliğin Nedenleri: İstihdam Politikaları Üzerine Bir Değerlendirme”,  Celal Bayar Üniversitesi İİBF Yönetim ve Ekonomi, Cilt:19 Sayı:2, Yıl: 2012.

AYAN, Mehmet, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, 9. Bası, Konya 2015.

AYDEMİR Mürteza, Türk Hukukunda İşveren, İşveren Vekili ve Alt İşveren Kavramları, İstanbul 1993.  (İşveren)

AYDEMİR, Muzaffer, “İşletmecilik Fonksiyonları”, in: İşletmecilik, Ed: M. Kemal Demirci, Detay Yayıncılık, Ankara 2009. (İşletmecilik).

OKTAY, Saibe, “İsimsiz Sözleşmelerin Geçerliliği, Yorumu ve Boşlukların Tamamlanması”, İHFM, Cilt:LV, 1996, s. 263-296.

AYDIN, Ahmet Hamdi, “Yöneticinin Fonksiyonları”, in: Yönetim ve Organizasyon, Ed: Salih GÜNEY, 2. Baskı, Nobel Yayınları, Ankara, 2007. (Yönetici)

AYDIN, Kenan, “Hizmet İşletmelerinde Servqual Yöntemi ile Hizmet Kalitesinin Ölçümü ve Kocaeli’ndeki Seyahat İşletmelerinden Efe Tur Uygulaması”, Sosyal Siyaset Konferansları, 2007. (Hizmet)

AYDIN, Mehmet Ali, “Bir Kariyer Meslek Grubu Olarak Uzmanlık ve TBMM Örneği: Yasama Uzmanlığı”, s. 147. www.yasader.org/web/ yasamaidergisi/2006/sayi2/birikariyerimeslekigrubu.pdf (Erişim Tarihi: 23.11.2015) (Kariyer)

AYDIN, Sonay Zeki, Pazarlama Tekniklerinden Doğrudan Pazarlama ve Bankacılık Sektörüne Uygulanırlığı, Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi SBE, Isparta, 1997. (Pazarlama)

AYDINLI, İbrahim, Türk İş Hukukunda Alt İşveren (Taşeron) İlişkisi ve Muvazaa Sorunu, 4. Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara, 2015.

AYDOĞDU, Murat ve KAHVECİ, Nalan, Türk Borçlar Hukuku: Özel Borç İlişkileri, Gözden Geçirilmiş 2. Baskı, Adalet Yayınları, Ankara, 2014.

AYHAN, Alanur, “Eşitlik İlkesi ve Tarihçesi: Türkiye’de Kadın Erkek Eşitliği ve Eşitsizliği”, Hukuk Gündemi, Sayı:3, 2009.

AYKAÇ, Hande B., İş Hukukunda Alt İşveren, Beta Yayınları, İstanbul, 2011. (Alt İşveren)

AYKAÇ, Hande Bahar, “94 Sayılı ILO Sözleşmesinin Türk İş Hukukuna Etkisi”, Sarper Süzek’e Armağan, Cilt: I, Beta Yayınları, İstanbul 2011. (ILO)

AYKAN, Ebru, “Örgütlerde İnsan Kaynakları Uygulamaları ile Algılanan Örgütsel Destek Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma”, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Cilt:22, Sayı:1, Yıl: 2007. (s. 123-137).

AYRANCI, Hasan, Sözleşmelerin Yüklenilmesi (Devri), Ankara, 2003. (Sözleşmelerin Yüklenilmesi).

BABACAN, Muazzez, “Lojistik Sektörünün Ülkemizdeki Gelişimi ve Rekabet Vizyonu”, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu Pazarlama Programı, 2004.

BAFRA, Erdem, “İngiliz Mahkemelerince Şirket Tüzel Kişiliği Perdesinin Kaldırılması”, TBB Dergisi, Sayı: 112, 2014.

BAKLACIOĞLU, Sadık, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, AÜHF Yayını, Ankara, 1976.

BARANSEL, Atilla, Çağdaş Yönetim Düşüncesinin Evrimi, İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü Yayınları, İstanbul, 1979.

BAŞ, Mehmet ve TOLON, Metehan, “Pazarlama Fonksiyonu”, in: Genel İşletmecilik, Ed: M. Mithat Üner, Detay Yayıncılık, Ankara, 2008.

BAŞARA, Gamze Turan ve BAŞARA, İzzet, “Borçlar Kanunu Tasarısında İrade Sakatlıkları”, Prof. Dr. Fırat Öztan’a Armağan, Cilt: I, Ankara, 2010.

BAŞARAN, Faik, “İşyeri Yerleştirme”, İ.Ü. İşletme Fakültesi Dergisi, Cilt: 23, Sayı: 2, Kasım 1994.

BAŞBUĞ, Aydın, Alt İşveren İlişkisi ve Güncel Sorunlar, Şeker Sanayi Örneği, Ankara 2010. (Güncel Sorunlar)

BAYBORA, Dilek, “İşletmelerde Asıl İşveren-Alt İşveren Uygulaması ve Ortaya Çıkan Sonuçlar”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Dergisi, Cilt: 2, Sayı: 2, 2010.

BAYCIK, Gaye, “İşverenin Nakil Yetkisinin Kullanım Denetimi”, AÜHFD, 61 (2) 2012. (Nakil Yetkisi)

BAYCIK, Gaye, “Rödövans Sözleşmesinin Hukuki Niteliği ve Tarafların İş Sağlığı ve Güvenliği Yükümlülükleri”, Prof. Dr. Sarper Süzek’e Armağan, Cilt: II, Beta Yayınları, İstanbul, 2011. (Rödövans)

BEŞER, Ayşe ve TOPÇU, Sevcan, “Sağlık Alanında Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı”, DEUHYO, ED 2013, 6 (1).

BEYDOĞAN, Ayhan, “Türk Hukukunda İmtiyaz Sözleşmelerinin Hukuki Niteliği: 406 ve 5809 Sayılı Kanunlar Açısından Değerlendirilmesi”, Ankara Barosu Dergisi 2011/ 4.

BİÇERLİ, Mustafa Kemal, “Kamu İstihdamı ve İşkur”, Kamu’da Sosyal Politika Dergisi, Sayı: 17.

BİLGE, Necip, Hukuk Başlangıcı, 31. Baskı, Turhan Kitabevi, Ankara, 2013.

BİLİR, Dilek, Kamu İhale Mevzuatına Tabi İnşaat Sözleşmelerinin Sona Ermesi, Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi SEB, Ankara, 2010.

BİNGÖL, Dursun, “İnsan Kaynakları Yönetimi”, in: Genel İşletmecilik, Ed. M. Mithat Üner, Detay Yayıncılık, Ankara, 2008.

BİRBEN, Erhan ve ÖKTEM, Sezgi, “İş Yargılamasının Medeni usul Hukukuna Hakim Olan İlkeler Bakımından Değerlendirilmesi”, Prof. Dr. Nuri Çelik’e Armağan, Cilt II, İstanbul, 2001. (s.1076-1143)

BİRCAN, Hüdaverdi ve İSKENDER, Gülseren, “İş Ölçümü Tekniklerinden Zaman Etüdü Üzerine Bir Uygulama”, C.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, Cilt: 6, Sayı: 2, 2005. (s. 199-219);

BİRİNCİ UZUN, Tuba, “İşyerinin Devri Halinde İşçilerin Haklarının Korunması Bakımından 2001/23Ec Sayılı Avrupa Birliği Yönergesi İle 4857 sayılı İş Kanunu’nun Karşılaştırılması”, TBB Dergisi, 2014 (115).

BİTER, Ali, İşletmelerde İletişimin İşletme Verimliliğinde Yeri ve Önemi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, SBE, Yüksek Lisans Projesi, Kahramanmaraş, 2007.

BOZABALI, Banu BOZKURT, Türk Hukukunda ve Uluslararası Hukukta Havayoluyla Yolcu Taşıma Sözleşmelerinde Taşıyanın Ölüm ve Cismani Zarardan Doğan Hukuki Sorumluluğu, Yüksek Lisans Tezi, Yeditepe Üniversitesi SBE, İstanbul, 2010.

BOZKURT, Enver, Hukukun Temel Kavramları, 10. Baskı, Yetkin Yayınları, Ankara, 2014. (Hukuk)

BOZKURT, H. Argun, “İş Mahkemeleri ve Yargılama Yöntemi”, Ankara Barosu Dergisi,  Yıl: 68, Sayı: 2, 2010.   (Mahkeme)

BOZKURT, H. Argun, İş Yargılaması Usul Hukuku, 4. Bası, Seçkin Yayın­cılık, Ankara, 2012.  (Yargılama)

BULUR, Alper, “E-İspat”, Ankara Barosu Dergisi, Yıl: 66, Sayı: 2, Bahar 2008.

BULUT, Fevzi ve COŞGUN, Oktay, “Fason Tekstil ve Konfeksiyon Hizmetlerinde KDV Tevkifatı”, Mali Çözüm, Eylül-Ekim 2011.

BURUCUOĞLU, Murat, Müşteri Memnuniyeti ve Sadakatini Arttırmada Müşteri Şikayetleri Yönetiminin Etkinliği: Bir Örnek Olay İncelemesi, Yüksek Lisans Tezi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SBE, Karaman, 2011.

BÜYÜKAY, Yusuf, Eser Sözleşmesi, 2. Baskı, Yetkin Yayınları, Ankara 2014.

BÜYÜKUSLU, Ali Rıza, “Türkiye'de İnsan Kaynakları Yönetimi ve Gelişimine Kritik Bir Yaklaşım”, MESS Mercek Dergisi, Ekim 1998 (İnsan Kaynakları).

CAMKURT, Mehmet Zülfi, “İşyeri Çalışma Sistemi ve İşyeri Fiziksel Faktörlerinin İş Kazaları Üzerindeki Etkisi”, TÜHİS İş Hukuku ve İktisat Dergisi, Cilt: 20-21 Sayı: 1- 6, Mayıs-Ağustos 2007.

CAN, Halil ve GÜNER, Semih, Hukukun Temel Kavramları,
2. Baskı, Siyasal Kitabevi, Ankara, 2001.

CAN, Halil, “Yönetim Bilimi ve Tarihçesi”, in: Yönetim ve Organizasyon, Ed: Salih Güney, 2. Baskı, Nobel Yayınları, Ankara, 2007. (Yönetim)

CAN, Halil, AKGÜN, Ahmet ve KAVUNCUBAŞI, Şahin, Kamu ve Özel Kesimde İnsan Kaynakları Yönetimi, 4. Baskı, Siyasal Kitabevi, Ankara, 2001.

CAN, Halil, KAVUNCUBAŞI, Şahin ve YILDIRIM, Selami, Kamu ve Özel Kesimde İnsan Kaynakları Yönetimi, Siyasal Kitabevi, Ankara 2009.

CAN, Mertol, “4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’na Göre Karayoluyla Yapılan Taşımaların Tabi Olduğu Hukukî Esaslar”, Gazi Üniversitesi HFD, Cilt: 9, Sayı: 1-2 (Haziran-Aralık 2005). (Taşıma)

CAN, Mevlüt, Toplu İş Sözleşmesi Özerkliği Bağlamında Kapsam Dışı Personelin Niteliği, Sentez Yayınları, İstanbul, 1996. (Toplu İş)

CANBOLAT, Ayşe Gül, Hava Taşıma Sözleşmelerinde Taşıyıcının Sorumluluğu, Yüksek Lisans Tezi, Kırıkkale Üniversitesi SBE, Kırıkkale, 2006. (Hava Taşıma)

CANBOLAT, Talat, “Alt İşveren Kavramı ve Uygulama Sorunları”, TÜHİS İŞ Hukuku ve İktisat Dergisi, Cilt: 14, Sayı: 2-3, Mayıs-Ağustos 1997. (Alt İşveren Kavramı)

CANBOLAT, Talat, “Türk Hukukunda Alt İşveren: Borçlar Hukuku Bakımından”, Kamu İşyerlerinde Alt İşveren Uygulamasının Doğurduğu Sorunlar ve Çözüm Arayışları Semineri, Kamu-İş Yayınları, 29 Nisan-02 Antalya Mayıs 2010. (Alt İşveren)

CANBOLAT, Talat, Türk İş Hukukunda Asıl İşveren Alt İşveren İlişkileri, Kazancı Hukuk Yayınları, İstanbul, 1992. (Alt İşveren İlişkileri).

CANSEL, Erol ve ÖZEL, Çağlar, Hukuk Başlangıcı, Genişletilmiş
4. Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara, 2009.

CENGİZ, Ali, “Acente Kavramı ve Acentelik Sözleşmesinden Doğan Hak ve Borçları”, Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: 1, Sayı: 2, 2011.

CENGİZ, Tülin Gündüz ve ORBAK, Âli Yurdun, “Bir Süt Ve Süt Ürünleri İşletmesinde İş ve Zaman Etüdü Çalışması ile Verimliliğin Arttırılması”, International Journal of Engineering Research and Development, Vol.2, No.2, June 2010.

CEVİZOĞLU, Hulki, Özelleştirme, 3. Baskı, Beyaz Yayınları, İstanbul, 1998.

CEYLAN, Ali ve VERGİLİEL, Melek, Türkiye’de Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Özelleştirme, Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yayınları, Yayın No:17, Bursa, 1989.

CUMALIOĞLU, Emre, Kırkambar Sözleşmesi, Turhan Kitabevi, Ankara, 2011.

ÇAĞA, Tahir ve KENDER Reyegan, Deniz Ticareti Hukuku, Navlun Sözleşmesi, Cilt II, 8. Bası, İstanbul 2006.

ÇAĞA, Tahir, “Özel Hüküm Genel Hükmü Daima Bertaraf Eder mi”, Türkiye Barolar Birliği Dergisi, 1991/3.

ÇAĞLAR. Selda, “Anayasa Mahkemesi Kararlarında Eşitliğin Dar Yorumu”, Ankara Barosu Dergisi, Sayı:3, 2012.

ÇAKIRLAR, Hüseyin, İşletmelerin Lojistik Faaliyetlerinde Dış Kaynak Kullanımı: Trakya Bölgesinde Faaliyet Gösteren İşletmeler Üzerinde Bir İnceleme, Yüksek Lisans Tezi, Trakya Üniversitesi SBE, Edirne, 2009.

ÇAL, Sedat, “Hukukta Bilimsel Yaklaşımın Önemi”, s. 5. (www.idare.gen.tr/cal-bilimsel-yaklasim.pdf), Erişim Tarihi: 19.12.2014.

ÇAL, Sedat, Kamu Hizmetlerinin Özel Sektör Tarafından Finansmanı ve İsletilmesi Bağlamında İmtiyaz ve Kamu Hizmeti Kavramlarının 1999 Yılı Anayasa Değişiklikleri Çerçevesindeki Değişimi ve Dönüşümü,  Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2007.

ÇALIK, Abdurrahman, “Son Düzenlemelere Göre Muvazaalı Alt İşverenlik İlişkileri İle İlgili İncelemeler”, Çalışma Dünyası Dergisi, s. 62.

ÇANKAYA, O. Güven ve ÇİL, Şahin, “4857 Sayılı İş Kanunu’na Göre Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisi”, Sicil, Yıl: 1, Sayı: 3, Eylül 2006. (Alt İşveren)

ÇANKAYA, Osman Güven ve ÇİL, Şahin, İş Hukukunda Üçlü İlişkiler, Yetkin Yayınları, Ankara, 2011. (Üçlü İlişkiler)

ÇANKAYA, Osman Güven, “Rödövans Alt İşverenlik Sözleşmesi midir?”, Kamu-İş, Cilt:13, Sayı:3, 2014. (Rödövans)

ÇANKAYA, Osman Güven, “Türk İş Hukukunda Alt İşveren Kavramı, Uygulamada Asıl İşveren- Alt İşveren İlişkilerinden Doğan Bazı Sorunlar”, Kamu-İş, Cilt: 6, Sayı: 4, 2002 (Alt İşveren Kavramı)

ÇELEBİ, Derya ve KURUOĞLU, Murat, “İnşaat İmalat Sürecinde, İmalat Kalitesi Değişkenliğinin, Yüklenici ve Alt Yüklenici Personelin Niteliğine Göre Değerlendirilmesi”, Beykent Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, Cilt: 7, Sayı: 1, 2014. (s.1-12).

ÇELİK, Çelik Ahmet, 6100 Sayılı Hukuk Yargılama Yasası’na Göre Tazminat ve Alacak Davaları Açılması ve İzlenmesi, 2. Bası, Bilge Yayınevi, Ankara, 2012. (Yargılama)

ÇELİK, Nuri “Türk İş Hukukunda Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisinden Doğan Bazı Uygulama Sorunları”, Münir Ekonomi 60. Yaşgünü Armağanı, Ankara 1993. (Asıl İşveren)

ÇELİK, Nuri, , İş Hukuku Dersleri, 23. Bası, Beta Yayınları, İstanbul, 2010. (İş Hukuku)

ÇELİK, Nuri, “Grup Şirketlerinde İşçilerden Bir Kısmının Aynı Anda Birden Fazla İşverene Hizmet Vermesinden Doğan Sorun”, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: 15, Özel Sayı: 2013. (s.25-31) (Grup Şirketler)

ÇELİK, Nuri, “İşveren, İşveren Vekili, Alt İşveren ve Bunlarla İlgili Huku­ki Sorunlar”, İş Hukukunun Güncel Sorunları Semineri, TÜHİS Yayınları, 9-12 Aralık 1997. (Hukuki Sorunlar).

ÇELİK, Nuri, CANİKLİOĞLU, Nurşen ve CANBOLAT, Talat, İş Hukuku Dersleri, Yenilenmiş 27. Bası, Beta Yayınları, İstanbul, 2014.

ÇELİK, Nuri, CANİKLİOĞLU, Nurşen ve CANBOLAT, Talat, İş Hukuku Dersleri, Yenilenmiş 27. Baskı, Beta Yayınevi, İstanbul, 2014.

ÇELİK, Nuri, Toplu İş Sözleşmesinin Uygulama Alanı, TİS’ne İlişkin Temel Sorunlar Semineri, . (Toplu İş Sözleşmesi).

ÇELİKTEN, Mustafa, “Neden İş Analizi Yapılmalı”, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Sayı: 18, 2005/1.

ÇENBERCİ, Mustafa, İş Kanunu Şerhi, 6. Bası, Ankara, 1986,
s. 148; Seza REİSOĞLU, “Aynı İşyerinde; Birden Çok İşverenin İşçilerinin Birlikte Çalışmasından Doğan Hukuki Sorunlar”, TÜHİS, Kasım 1990.

ÇETİN, İbrahim, “Yargılamada Etkinlik Arayışları: Medeni Usûl Hukukunda Usûl Ekonomisi”, Sayıştay Dergisi, Sayı: 78, Temmuz-Eylül 2010. (Etkinlik)

ÇETİN, İzzet, “Çalışma Yaşamı Demokratikleştirilmelidir”, TES-İŞ Dergisi, Ağustos 2010. (Çalışma)

ÇINAR, Sidar, “Taşeron Çalışma İlişkilerinde İnşaat İşçileri”, Sosyoloji Araştırmaları Dergisi, Cilt: 17 Sayı:2, Güz 2014. (s. 36-70)

ÇİÇEK, Recep ve DOĞAN, İsmail Can, “Müşteri Memnuniyetinin Artırılmasında Hizmet Kalitesinin Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma: Niğde İli Örneği”, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İİBF Dergisi, Cilt: XI, Sayı: I, 2009.

ÇİFTER, Algun, “Toplu İş Sözleşmesinin Muhtevası, Düzeyi ve Türleri, Kamu-İş, Cilt:7, Sayı: 3, 2004. (Toplu İş)

ÇİFTER, Algun, Karar İncelemesi, Çimento İşveren, Cilt: II, Sayı:2, Mart 1997. (İnceleme)

ÇİL, Şahin, 4857 Sayılı İş Kanunu Şerhi, Turhan Kitapevi, Ankara, 2004.

ÇOLAK, Aytül, “İş Analizi”, in: İnsan Kaynakları Yönetimi, Ed. Uğur Dolgun, Ekin Yayınları, Bursa, 2007.

ÇOMAKLI, Ş. Ertan, Hukukun Temel Kavramları,  Atatürk Üniversitesi AÖF, Ünite 2.

ÇUBUKÇU, Erdoğan, “Türk İş Hukukunda Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkileri”, TÜHİS, Cilt:17, Sayı:4-5, Mayıs-Ağustos 2002. (Alt İşveren).

DAL, Emel, “İş Hukukunda Sözleşme Türleri”, Hukuk Gündemi Dergisi, Sayı: 6, Eylül-Ekim-Kasım 2006.

Değerlendirme Esasları, www.calisma.gov.ct.tr/Portals/123/Kitap% C3%A7%C4%B1k-Risk%20De%C4%9Ferlendirmesi%20Esaslar%C4% B1.pdf (Erişim Tarihi: 19.10.2015).

DEĞİRMENCİ, Mehmet Arif, “Derneklerde Kamu Yararı”, İdarecinin Sesi, Kasım - Aralık, Ankara, 2011. 

DEMİR, Halis ve OKAN, Tarhan, “Teknoloji, Örgüt Yapısı ve Performans Arasındaki İlişkiler Üzerine Bir Araştırma”, Doğuş Üniversitesi Dergisi, Cilt: 10, Sayı: 1, 2009.

DEMİR, Şirvan Şen, “Halkla İlişkiler Faaliyetlerinde İletişim Tekniklerinin Etkisi: Konaklama İşletmeleri Örneği”, Uluslar arası İnsan Bilimleri Dergisi, Cilt:8 Sayı:2, Yıl:2011.

DEMİRBAŞ, Muzaffer ve TÜRKOĞLU, Musa, “Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin Özelleştirilmesi”, Süleyman Demirel Üniversitesi İİBFD, Cilt: 7, Sayı: 1, 2002.

DEMİRCİ, M. Kemal ve GÜMÜŞTEKİN, Gülten Eren, “İşletmeciliğin Kavramsal Boyutları”, in: İşletmecilik, Kuram ve Uygulama, Detay Yayıncılık, Ankara, 2009.

DEMİRELİ, Erhan, “Finansal Yatırım Kararlarında Risk Unsuru ve Riske Maruz Değer”, Dokuz Eylül Üniversitesi SBE Dergisi, Cilt: 9, Sayı: 1, 2007.

DEREN YILDIRIM, Nevhis, “Hukuk Felsefesine Giriş ve Günümüz Hukuk Teorisi”, Prof. Dr. Ergun Önen'e Armağan,  Alkım Yayınları, İstanbul, 2003. (Felsefe)

DEREN YILDIRIM, Nevhis, Kesin Hükmün Subjektif Sınırları, İstanbul 1996. (Kesin Hüküm)

DİNÇER, Ömer ve FİDAN, Yahya, İşletme Yönetimine Giriş, 8. Baskı, Alfa Yayınları, İstanbul, 2010.

DİZDAR, Ercüment N. ve ÖZEN, Ramazan, “Ahşap Mobilya Endüstrisinde Üretim Verimliliği İçin İş Etüdü Uygulamaları”, Teknoloji, Yıl: 4, Sayı 1-2, 2001.

DOĞAN, Özlem İpekgil, MARANGOZ, Mehmet ve TOPOYAN, Mert, “İşletmelerde İç ve Dış Pazarda Rekabet Gücünü Etkileyen Faktörler ve Bir Uygulama”, DEÜ SBFD, Cilt: 5, Sayı: 2, 2003.

DOĞAN, Selen ve DEMİRAL, Özge, “İnsan Kaynakları Yönetiminde Çalışanların Kendilerine Doğru Yolculuk Yöntemi: Yetenek Yönetimi”, Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt: 17, Sayı: 3, 2008. (s.145–166).

DOĞAN, Vahit vd. Hukuka Giriş, Ed. Süleyman Yalman, Sayram Yayınları, Konya, 2005.

DOĞAN, Zeki, “Döner Sermayeli İşletmeler Muhasebe Yönetmeliğinin Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Sayı:28, Ekim 2005.

DOĞANAY, İsmail,  Türk Ticaret Kanunu Şerhi, Cilt II, 4. Bası, (Madde 420-815), İstanbul 2004.

DÖNMEZ, Onur, Acente Sözleşmelerinden Doğan Hak Ve Borçlar, Yüksek Lisans Tezi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul, 2009.

DUMAN, Yaprak, İşletmelerde Rekabet Üstünlügü Yaratma Açısından Değer Temelli Pazarlamada İlişkisel Pazarlamanın İncelenmesi ve Bir Uygulama”, Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi SBE, İstanbul, 2007.

DURAK, İbrahim, “Denizli Tekstil İşletmeleri Neden Fason Üretim Yapıyor? Bir Şebeke Organizasyon Çeşidi Olarak Fason Üretim ve Denizli Tekstil İşletmeleri Uygulaması”, Erciyes Üniversitesi İİBF Dergisi, Sayı: 27, Temmuz-Aralık 2006. (s. 101-118)

DURAN, Lütfi, İdare Hukuku Ders Notları, İstanbul, 1982.

DURSUN, Yunus ve LEBLEBİCİ KACUR, Leyla, “Kayseri’de Hizmet Sunan Doktorların İlaç Mümessillerine Yönelik Tutumları Üzerine Bir Araştırma”, Erciyes Üniversitesi İİBF Dergisi, Sayı: 21, Temmuz-Aralık 2003. (s. 19-31)

EDİS, Seyfullah, Medeni Hukuka Giris ve Baslangıç Hükümleri, Ankara, 1997.

EFİL, İsmail, Toplam Kalite Yönetimi ve Toplam Kaliteye Ulaşmada Önemli Bir Araç: ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi, Alfa Basın Yayın, İstanbul, 2003.

EKİN, Nusret,  “Türkiye Yeni Çağa Doğru İstihdamda İki Defa Sıçramalıdır”, Mercek, Sayı: 21, 2001. (s. 13-17).

EKMEKÇİ, Ömer, “4857 Sayılı İş Kanununda Geçici İş İlişkisinin Kurulması, Hükümleri ve Sona Ermesi”, Legal, İHSGD, Sayı: 2, 2004. (İlişki)

EKONOMİ, Münir ve Öner Eyrenci, “Hizmet Akdinin Devri ile İşverenin Değişmesi”, Nuri Çelik’e Armağan, Cilt II, İstanbul, 2001.  (Hizmet)

EKONOMİ, Münir, “Asıl İşveren Alt İşveren İlişkileri ve Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar”, Tekstil İşveren, Eylül 1991, s.7 (Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar)

EKONOMİ, Münir, “Asıl İşveren -Alt İşveren İlişkisinin Kurulması ve Sona Ermesi”, Legal Vefa Toplantıları (II), Prof. Dr. Nuri Çelik’e Saygı, Türk İş Hukukunda Üçlü İlişkiler, Legal Yayıncılık, İstanbul 2008. (Asıl İşveren)

EKONOMİ, Münir, “Toplu İş Sözleşmesi Türleri Ehliyet ve Yetki”, Toplu İş Sözleşmesine İlişkin Temel Sorunlar Semineri, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Türk Milli Komitesi, Ankara, 1990. (Toplu İş)

EKONOMİ, Münir, İş Hukuku, 3. Bası, İstanbul, 1987. (İş Hukuku);

EKONOMİ, Münir, İşyerinin Bir Bölümünün Devri (Kısmi Devir) ve İş İlişkilerine Etkisi, Prof. Dr. Turhan Esener’e Armağan, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Türk Milli Komitesi, Ankara 2000. (Kısmi Devir).  

EMEK, Uğur, Ek ve Değişiklikleri ile Yap-İşlet-Devret (YİD), Yap-İşlet (Yİ) ve Kamu Hizmeti İmtiyazı Mevzuatı, DPT İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Hukuki Tedbirler ve Kurumsal Düzenlemeler Dairesi Başkanlığı, Ankara, 2002.

EMİNOĞLU, Cafer, “Türk Ticaret Kanunu’nun 864. Maddesi Kapsamında Gönderenin Kusursuz Sorumluluğu”, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: XIX, Sayı: 3, Yıl: 2015.

ENGİN, E. Murat, “Türk İş Hukukunda Evde Çalışma”, Kamu-İş, İş Hukuku ve İktisat Dergisi, Cilt:5, Sayı: 3, 2000.

ENGİN, Murat, “İş Kanunu’ndaki Yeni İstihdam Biçimleri ve Üçlü İş İlişkileri”, I. Çalışma Yaşamı ve İş Demetimi Kongresi, İş Müfettişleri Derneği, Ankara, 2008. (Yeni İstihdam)

ENGİN, Murat, “Üçlü İş İlişkileri”, III. Yılında İş Yasası Semineri, Türkiye Toprak, Seramik, Çimento ve Cam Sanayi İşverenleri Sendikası Yayını, 2005. (Üçlü İlişkiler)

ENGİN, Murat, İş Sözleşmesinin İşletme Gerekleri ile Feshi,  İstanbul, 2003. (İş Sözleşmesi)

ENGİN, Murat, İşgücünün Temsili ve İşyerinde Sosyal Diyalog, Beta Yayınları, İstanbul, 2012. (Sosyal Diyalog)

ER, Eda, “Kampanya Öncesi Reklam Araştırmalarının Reklam Kampanyasının Uygulanmasındaki Rolü ve Önemi”, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt: 4, Sayı:1, 2014. (s. 60-78)

ERÇELEBİ, S. G. ve ERGİN, H., “Maden Makinalarında Koruyucu Bakım Onarım Planlaması”, Türkiye 15. Madencilik Kongresi, 1997.

ERDEM, Jülide Gül, “Ölçülülük İlkesinin Takdir Yetkisinin Kullanımındaki Yeri”, AÜHFD, Cilt: 62, Sayı: 4, 2013 (s. 971-1005).

ERDEMİR, Aymelek, İşverenin Yönetim Hakkı ve Sınırları, Seçkin Yayıncılık, Ankara, 2015.

ERDOĞAN, Hasan, “Belediye Yatırımlarının Finansmanında Yap İşlet Devret Alternatifi: Antalya Sarısu Mesire Alanı Örneği”, Süleyman Demirel Üniversitesi İİBFD, Cilt: 15, Sayı: 3, 2010. (s. 471-486). (Yap İşlet)

ERDOĞAN, Nihat, Sosyolojik Açıdan Kent İşsizliği ve Anomi, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayın No: 62, İzmir, 1991. (Kent İşsizliği)

ERDOĞDU, Emel, İnsan Kaynakları Yönetiminde Personel Seçimi ve Psikoteknik Testlerin Önemi, Atılım Üniversitesi SBE İşletme Yönetimi ABD, Ankara 2013.

ERDÖNMEZ, Güray, “Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na Göre Delillerin Gösterilesi ve İbrazı”, İBD, Cilt: 87, Sayı: 5, 2013 (Delillerin Gösterilmesi)

ERDÖNMEZ, Güray, Belgelerin İbrazı Mecburiyeti, İstanbul 2010. (Belgelerin İbrazı)

ERDUT, Tijen, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Endüstri İlişkilerinde Değişim, İzmir, 2002.

EREN, Fikret, Borçlar Hukuku Açısından İnşaat Sözleşmeleri, İnşaat Sözleşmeleri, Yönetici İşletmeci Mühendis ve Hukukçular İçin Ortak Seminer, 2. Tıpkı Basım, Ankara 2001. (İnşaat)

EREN, Fikret, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, 14. Baskı, Yetkin Yayınları, Ankara, 2012 (Borçlar Hukuku).

EREN, Fikret, Borçlar Hukuku Özel Hükümler, Yetkin Yayınları, Ankara, 2014. (Borçar Özel)

ERGİN, Ayşe Dicle, Borçlar Kanununa Göre Anahtar Teslimi İnşaat Sözleşmesi, Yüksek Lisans Tezi, Ankara, 2003.

ERİŞİR, Evrim, Medeni Usul Hukukunda Taraf Ehliyeti, İzmir 2007.

ERKAL COŞAN, Pınar ve ALTIN GÜLOVA, Asena, “Örgütsel Demokrasi”, Yönetim ve Ekonomi, Cilt:21, Sayı: 2, Yıl: 2014.

ERSEL, Birsen, “Ulusal Basında İstihdam ve İşsizlik Sorunları”, Mercek, Cilt: 14, 1999 (s.52-67)

ERSÖZ, Deniz, Alt İşverenlik El Kitabı, Seçkin Yayınları, Ankara, 2014.

ERTÜRK, Mümin, İşletme Biliminin Temel İlkeleri, Gözden Geçirilmiş 8. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2011. (İşletme)

ERTÜRK, Şükran, İş İlişkisinde Temel Haklar, İzmir 2002. (Temel Haklar)

ESEN, Bülent Nuri, Anayasanın Anayasa Mahkemesince Yorumlanışı, Ankara, 1979.

ESENER, Turhan, Hukuka Giriş, Yeniden Gözden Geçirilmiş 10. Baskı, Alkım Kitabevi, İstanbul, 2012. (Hukuka Giriş)

ESENER, Turhan, Türk Hususi Hukukunda Muvazaalı Muameleler, AÜHF Yayınları, İstanbul, 1956.(Muvazaa).

EYRENCİ, Öner, “4857 Sayılı İş Kanunu İle Getirilen Yeni Düzenlemeler, Genel Bir Değerlendirme”, İHSGHD, Ocak-Mart 2004. (Yeni Düzenlemeler);

EYRENCİ, Öner, “6356 Sayılı Kanunda Toplu İş Sözleşmesi Türleri”, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: 15, Özel S., 2013. (s.119-146) (Toplu İş)

EYRENCİ, Öner, TAŞKENT, Savaş ve ULUCAN, Devrim, Bireysel İş Hukuku, Legal Yayınları, İstanbul, 2004.

FENDOĞLU, Hasan Tahsin, Hukuka Giriş, Mimoza Yayınları, Konya, 1995.

FERECOV, Rakif, İnsan Kaynakları Yönetiminde Performans Değerleme ve Uygulama, Qafqaz Üniversitesi Yayınları, Bakü, 2011.

FEYZİOĞLU, Necmeddin Feyzi, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Cilt: 1-2, Genişletilmiş 2. Baskı, İstanbul, 1976.

FINDIKÇI, İlhami, İnsan Kaynakları Yönetimi, 2. Baskı, İstanbul, 2000.

FİLİZ, Atilla, “Çalışanların Yönetime Katılmasına Kalite ve Verimlilik Açısından Yaklaşım”, www.biymed.com/pages/makaleler/makale24.htm (Erişim Tarihi: 30.12.2015)

GEDİK, Şebnem, “Alt İşverenlik (Taşeron) İlişkisinde İş Sağlığı ve Güvenliği”, http://app.csgb.gov.tr/isggm/oshaturkey/sunumlar/60.pdf (Erişim Tarihi: 30.10.2015)

GENCER, Hüseyin, “Anahtar Teslimi Götürü Bedel Sözleşmelerde Yasal İş Artışı ve Yeni İş Kalemi Birim Fiyatının Düzenlenmesinde Ortaya Çıkan Sorunlar ile Yeni İş Kalemi Pursantaj Oranının Düzenlenmesine Yönelik Yaklaşımlar”,.www.imo.org.tr/resimler/ekutuphane/pdf/ 1561.pdf (Erişim Tarihi: 20.11.2015).

GENÇ, Turan, Kamu Yönetimi, Ankara 1998.

GENÇTARİH, Sabahat, Asıl İşveren - Alt İşveren İlişkisi ve Alt İşverenlik Yönetmeliği Işığında Uygulamadaki Sorunlar, Çağ Üniversitesi SBE, 2009.

GENÇTÜRK, Muharrem ve YİĞİT, İlhan, “CMR Kapsamındaki Taşımalarda Taşıyıcının Sınırlı Sorumluluktan Yararlanamayacağı Haller”, Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi, Sayı: 3, Yıl: 2013. (s. 34-46)

GENÇTÜRK, Muharrem, Uluslararası Eşya Taşıma Hukuku (Gecikmeden Doğan Sorumluluk), Vedat Kitapçılık, İstanbul, 2006

GEYLAN, Ramazan, Personel Yönetimi, Eskişehir, 1994.

GİRİTLİ, İsmet, BİLGEN, Pertev ve AKGÜNER, Tayfun, İdare Hukuku, Der Yayınları, İstanbul, 2001.

GÖÇMEZ, Selin, Ekonomik Güçlüklerin İşverenin İş Verme ve Ücret Borcu Üzerine Etkileri, Yüksek Lisans Tezi, Bahçeşehir Üniversitesi SBE, İstanbul, 2012.

GÖK, Yaşar, Sorular ve Cevaplarla Açıklamalı Kamu İhale Kanunu, Ankara, 2009.

GÖKTAŞ, Seracettin, “Alt İşverenlik Uygulamasının Önemli Bazı Sorunları”, Sicil, Sayı: 12, Yıl: 3, Aralık 2008. (Alt İşverenlik)

GÖKTAŞ, Seracettin, “İşveren Vekilinin İş Güvencesi”, Çalışma ve Toplum, 2009/1. (İşveren Vekili)

GÖKTAYLAR, Bilge, “Devletler Özel Hukukunda Değişken İhtilaflar”, www.turkhukuksitesi.com/makalei228.htm (Erişim Tarihi: 27.11.2015)

GÖREN ÜLKÜ, Nazlı, “Sıfat’ın Bir Dava Şartı Olup Olmadığı Sorunu”, MÜHF, HAD, Cilt: 13, Sayı: 3-4.

GÖRENER, Ali, “Toplam Verimli Bakım ve Ekipman Etkinliği: Bir İmalat İşletmesinde Uygulama”, Electronic Journal of Vocational Colleges, May/Mayıs 2012.

GÖRENER, Ali, YENEN, Vedat Zeki, “İşletmelerde Toplam Verimli Bakım Çalışmaları Kapsamında Yapılan Faaliyetler ve Verimliliğe Katkıları”, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, Yıl: 6, Sayı:11, Bahar 2007/1 (s. 47-63)

GÖZLER, Kemal ve KAPLAN, Gürsel, İdare Hukuku Dersleri, 14. Baskı, Ekin Yayınları, Bursa, 2013. (İdare)

GÖZLER, Kemal, “5018 ve 6085 Sayılı Kanunlarda Bazı İdare Hukuku Terimlerinin Yanlış Kullanımı Üzerine”, AÜHFD, Cilt: 60, Sayı:4, 2011. (s. 837-919) (İdare Hukuku Terimleri)

GÖZLER, Kemal, “Realist Yorum Teorisi ve Mekanist Anayasa Anlayışı”, Anayasa Yargısı Dergisi, Cilt: 15, 1998. (Realist Yorum)

GÖZLER, Kemal, “Yorum İlkeleri”, in: Kamu Hukukçuları Platformu Anayasa Hukukunda Yorum ve Norm Somutlaşması, Haz: Ozan Ergül, TBB Yayınları, Ankara 2012. (Yorum İlkeleri)

GÖZLER, Kemal, Hukuka Giriş, 11. Baskı, Ekin Yayınları, Bursa, 2014. (Hukuka Giriş).

GÖZLER, Kemal, İdare Hukuku, Cilt 2, Ekin Kitabevi, Bursa, 2009. (İdare 2)

GÖZÜBÜYÜK, A. Şeref, Hukuka Giriş ve Hukukun Temel Kavramları, 31. Baskı, Turhan Kitabevi, Ankara, 2009.

GÜLENÇ, İ. Figen ve KARAGÖZ, Bihter, “E-Lojistik Ve Türkiye’de E-Lojistik Uygulamaları”, Kocaeli Üniversitesi SBE Dergisi Cilt: 15,  Sayı:1, 2008. (s. 73-91).

GÜLER, Şerafettin, “Türk İş Hukukunda Kapsamdışı Personel”, Kamu-İş, Cilt: 9, Sayı: 2, 2007.

GÜLER-MÜFTÜOĞLU, Berna, “İstanbul Gedikpaşa’da Ayakkabı Üretiminin Değişen Yapısı ve Farklılaşan İşgücü”, Toplum ve Bilim, 86, Güz 2000.

GÜLEŞÇİ, Yusuf, Kamu İşyerlerinde Alt İşveren Uygulaması, Adalet Yayınevi, Ankara, 2013.

GÜMÜSAY, Osman Okay, EKİM MAKİNASI İMALATINDA ZAMAN ETÜDÜ, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Ankara 2006.

GÜMÜŞ, Mustafa Alper, Borçlar Hukuku: Özel Hükümler, 3. Baskı, Cilt II, Vedat Kitapçılık, İstanbul, 2014.

GÜNAY, Cevdet İlhan, İş Davaları, 3. Bası, Yetkin Yayıncılık, Ankara, 2012. (İş Davaları)

GÜNAY, Cevdet İlhan, İş Kanunu Şerhi, Cilt 1, Yetkin Yayınevi, Ankara, 2005. (Şerh)

GÜNAY, Meryem, Roma Hukukundan Günümüze Muvazaa Kavramı, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2007. (Muvazaa)

GÜNDAY, Metin, İdare hukuku, İmaj Yayınevi, 10. Baskı, Ankara, 2011.

GÜNDOĞAN Naci, “Genç İşsizliği ve Avrupa Birliği’ne Üye Ülkelerde Uygulanan Genç İstihdam Politikaları” AÜSBF Dergisi, Cilt: 54, 1999, s. 64 (s.63-79).

GÜNDOĞDU, Gökmen ve KAPLAN, Hasan Ali, “Türk Ticaret Kanunu Tasarısı’nda Bölünmenin İş İlişkilerine Etkisi”, Prof. Dr. Tankut Centel’e Armağan, İstanbul 2011.

GÜNDÜZ. N. Kemal ve PERÇİN. Necati, Amortismanlar ve Yeniden Değerleme, Yaklaşım Yayınları, 1. Baskı, Ankara, 1997.

GÜNEGE, Uğur, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde Denetim ve Türkiye'deki Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Mali Denetimi, Doktora Tezi, Marmara Üniversitesi Yayın No: 410, İstanbul, 1984.

GÜNER, Mücella, ÜNAL, Can ve ARIKAN, Cihat, “Konfeksiyonda İş Örneklemesi Metodu Ve Yakınlık Derecesi Prosedürü İle Yerleşim Planlaması”, Tekstil ve Konfeksiyon, Yıl:2, Sayı: 2, Nisan-Haziran 2010.

GÜNEŞ, Ahmet M., “Avrupa Birliği Yönergelerinin Doğrudan Etkisi”, AÜHFD, Cilt:58, Say:2, 2009.

GÜNEY, Alptekin, “İşsizlik, Nedenleri, Sonucları ve Mücadele Yöntemleri” Kamu-İş, Cilt: 10, Sayı: 4, 2009.

GÜNGÖR, Eren, Örgütlerde İş Analizi ve Keşan Belediyesinde Örnek Bir Uygulama, Yüksek Lisans Tezi, Balıkesir Üniversitesi SBE, Balıkesir, 2006.

GÜRİZ, Adnan, Hukuk Başlangıcı, 12. Baskı, Siyasal Kitabevi, Ankara, 2009. (Hukuk Başlangıcı)

GÜRİZ, Adnan, Hukuk Felsefesi, Ankara, 1999.  (Hukuk Felsefesi).

GÜRSOY, Cudi T., Yönetim ve Maliyet Muhasebesi, 1. Baskı, Lebib Yalkın Yayımları, İstanbul, 1997.

GÜRZUMAR, Osman Berat, Franchise Sözleşmeleri, Beta Yayımları, İstanbul, 1995.

GÜRZUMAR, Osman Berat, Perşembe Konferansları, s. 106-107 (www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FPer%25c5%259fembe%2BKonferans%25c4%25b1%2BYay%25c4%25b1n%2Fperskonfyyn92.pdf) Erişim Tarihi: 6.11.2015.

GÜZEL, Ali ve ÇATALKAYA, Deniz UGAN, “İşyerinin veya Bir Bölümünün Devrinin Toplu İş Sözleşmesine Etkisi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: 15, Özel Sayı, 2013 (s.147-199)

GÜZEL, Ali ve OKUR, Ali Rıza, Sosyal Güvenlik Hukuku, Yenilenmiş 10. Bası, Beta Yayınları, İstanbul, 2004.

GÜZEL, Ali, “Alt İşveren (Taşeron) Uygulamasının Endüstri İlişkileri Sistemine Etkileri”, Çimento İşveren Dergisi, Cilt: 7, Sayı: 5, Eylül 1993 (Alt İşveren Uygulaması).

GÜZEL, Ali, “İş Güvencesine İlişkin Yasal Esasların Değerlendirilmesi, İş Güvencesi, Sendikalar Yasası, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasası, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukukuna İlişkin Sorunlar ve Çözüm Önerileri 2004 Yılı Toplantısı”, İstanbul Barosu Yayınları, İstanbul, 2004. (Çözüm Önerileri)

GÜZEL, Ali, “İş Yasasına Göre Alt İşveren Kavramı ve Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisinin Sınırları”, Çalışma ve Toplum, 2004/1 (İş Yasasına Göre Alt İşveren).

GÜZEL, Ali, Bireysel İş İlişkisinin Kurulması, Hükümleri ve İşin Düzenlenmesi, Yargıtay’ın İş Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi, Ankara, 2007. (Bireysel İş İlişkisi)

GÜZEL, Ali, İşverenin Değişmesi- İşyerinin Devri ve Hizmet Akitlerine Etkisi, Kazancı Yayınları, İstanbul, Turhan ESENER, İş Hukuku, AÜHF Yayınları, Ankara, 1978. (Hizmet)

GÜZEL, Ali, İşverenin Değişmesi-İşyerinin Devri ve Hizmet Akitlerine Etkisi, Kazancı Hukuk Yayınları No. 56, İstanbul 1987. (İşverenin Değişmesi)

GÜZEL, Ali, Toplu İş İlişkileri Açısından Yargıtay’ın 1996 Yılı Kararlarının Değerlendirilmesi, İş Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilme­si, İstanbul 1998. (Değerlendirme)

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri: Reklam ve Tanıtım Hizmetleri, MEB Yayını, Ankara, 2007.

HASPOLAT, Evren, “Su Özelleştirmelerinin Yöntemi Olarak Yap-İşlet Devret Modeli ve Kamu Özel İşbirlikleri”, Toplum ve Hekim Dergisi, Cilt: 28, Sayı: 1, 2008.

HEKİMLER, Alpay, “Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla Geçici İş İlişkisine İlişkin Mevzuat ve Taslakların Genel Değerlendirmesi”, in: Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla Geçici İş İlişkisi Semineri, TİSK Yayınları, Ankara, 2013.

HEPER, Altan, “Yasaya Sadakatin Farklı Bir Okuması: Philipp Heck”, İÜHFM, Cilt: LXXII, Sayı: 1, 2014.

HESAPÇIOĞLU, Muhsin, “Gelişmekte Olan Ülkelerde İstihdam ve İşsizlik”, AÜSBF Dergisi, Cilt: 20, Sayı: 3, 1965.

HIRCA, Engin, Bayilik Sisteminde Motivasyonun Bayi Performansı Üzerindeki Etkisi -“Isıtma-Soğutma Sektörü Bayileri” Üzerinde Bir Araştırma, Yüksek Lisans Tezi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi SBE, Bolu, 2010.

HİZAY, Deniz, Fason İmalatın Sektörel Farklılığının Araştırılması, Yüksek Lisans Tezi, Akdeniz Üniversitesi SBE, Antalya 2012.

http://atauzem.atauni.edu.tr/dosya/ortak/materyal/Hukukun%20Temel%20Kavramlar%C4%B1-%C3%9Cnite%202.pdf (Erişim Tarihi: 25.11.2015)

http://atauzem.atauni.edu.tr/dosya/ortak/materyal/Hukukun%20Temel%20Kavramlar%C4%B1-%C3%9Cnite%202.pdf (Erişim Tarihi: 31.1.2016)

http://edat.nedir.com/ (Erişim Tarihi: 14.12.2015)

http://nasilkolay.com/is-bitirme-belgesi-nasil-alinir (Erişim Tarihi: 17.3.2016)

http://notoku.com/temel-iktisadi-kavramlar/(Erişim Tarihi: 5.12.2015)

http://tarikkucukdeniz.com/files/01_is_etudu_ve_ergonomiye_giris.pdf (Erişim Tarihi: 30.10.2015)

http://teknoloji.nedir.com/ (Erişim Tarihi: 23.11.2015)

IŞIKTAÇ, Yasemin ve METİN, Sevtap, Hukuk Metodolojisi, 2. Baskı, Filiz Kitabevi, İstanbul 2010.

İlişkisi Semineri, TİSK Yayınları, Ankara, 2013.

İNAN, Ali Naim, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, 1. Kitap, Ankara 1971. (Borçlar)

İNAN, Atilla, İhale Hukuku Ders Notları, Ankara, 2014. (İhale)

İNCE, Ergun, Çalışma Hukuku, Artı Yayınları, İstanbul, 1998.

İNCİROĞLU, Lütfi, Kamu İşvereninin İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından Sorumluluğu, Adalet Yayınları, Ankara, 2015.

İREN, Ertan, “Geçici İş İlişkisinde İşverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemleri Alma Yükümlülüğü”, AÜHFD, Cilt: 60, Sayı: 2, 2011. (s.281-307)

İRMİŞ, Ayşe ve GÖK, Elif Elvan, “Az Gelişmiş Ülkelerde Fason Üretim ve Örgütsel Vatandaşlık Davranışı”, Akademik İncelemeler, Cilt:3 Sayı:1 Yıl:2008. (s. 193-219) (Fason)

İRMİŞ, Ayşe, “Küreselleşme Çarkı İçerisinde Fason Üretim ve Çin Dişlisi”, s. 12. www.hasmendi.net/makale/Irmis_China.pdf (Erişim Tarihi: 16.11.2015) (Çin Dişlisi)

KABAKÇI, Mahmut, 6331 Sayılı Kanun’un İş Sağlığı ve Güvenliği Anlayışı ve Risklerden Korunma İlkelerinin (m. 5) İşlevi”, Sicil, Mart 2013.

KAĞNICIOĞLU, Deniz, “Türkiye’de Kamu Sektöründe İşçi Sendikacılığı ve Küreselleşmenin Etkileri”, Doktora Tezi, Anadolu Üniversitesi SBE, Eskişehir, 1999.

KALE, Serdar, Medeni Yargılamada Taraf Ehliyeti, Yayımlanmış Doktora Tezi, Marmara Üniversitesi SBE, İstanbul, 2009.

KALPSÜZ, Turgut, Deniz Ticareti Hukuku, Cilt I, Giriş- Gemi, Ankara 1971.

KAPLAN, Emine Tuncay, “İşverenin Koruma ve Gözetme Borcunun Kapsamı”, Kamu-İş, Cilt: 7, Sayı: 2, 2003. (Koruma ve Gözetme)

KAPLAN, İbrahim,  “İnşaat Sözleşmelerinde Yapı Sahibinin Ücret Ödeme Borcu ve Yerine Getirmemesinin Sonuçları”, İnşaat Sözleşmeleri (Yönetici-İşletmeci Mühendis ve Hukukçular İçin Ortak Seminer), Ankara, 2001. (İnşaat)

KAR, Bektaş, “İş Yargılamasına Hakim Olan İlkeler”, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: 15, Özel Sayı, 2013. (s. 869-882). (İş Yargılaması)

KARA, Murat, Türk İş Hukukunda Kapsam Dışı Personel, Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi SBE, İstanbul, 2009.

KARABIYIK, Lale, “KİT’lerin Özelleştirilmesi ve Sermaye Piyasasındaki Rolü”, Uludağ Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt: 18, Sayı: 2, 2000.

KARACA, Kutlu, Türkiye’de Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Etkinlik Ölçümü Üzerine Bir Uygulama, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2003.

KARADAĞ, Kürşat vd. “Çağrı Merkezleri Kuruluşlarında Yapılan Hatalar ve Etkileri”, s. 2 (http://ab.org.tr/ab13/bildiri/207.pdf) Erişim Tarihi: 27.1.2015.

KARADENİZ, Oğuz, “Türkiye’de Atipik Çalışan Kadınlar ve Yaygın Sosyal Güvencesizlik”, Çalışma ve Toplum, Sayı: 2, 2011.

KARAGÖL, Erdal Tanas, AKGEYİK, Tekin, “Türkiye’de İstihdam Durumu: Genel Eğilimler”, Seta Analiz, Sayı: 21, Mayıs 2010.

KARAGÖZ, İsmet Bihter, E-Lojistik Uygulayan İşletmelerin İncelenmesi, Kocaeli Üniversitesi SBE Yüksek Lisans Tezi, Kocaeli, 2007.

KARAHAN, Ahmet, İmtiyaz Sözleşmelerinden Kaynaklanan Uyuşmazlıklar ve Çözüm Yolları, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Üniversitesi SBE, İstanbul, 2011. (İmtiyaz)

KARAHAN, Kasım, Hizmet Pazarlaması, Beta Yayınları, İstanbul, 2000. (Hizmet)

KARAKAN, Esra, 6762 Sayılı TTK ve 6102 Sayılı TTK ile Karşılaştırmalı Olarak Uluslararası Karma Taşıma Sözleşmelerine Göre Taşıyıcının Ziya ve/veya Hasardan Doğan Sorumluluğu, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul, 2011.

KARAKAŞ, Ayhan, “İşletmelerde Personeli Güçlü Kılma Yollarından Personel Güçlendirme”, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Yıl: 6, Sayı: 11, Nisan 2014. (s. 79-105) (Güçlendirme)

KARAKAŞ, Fatma Tülay, “Karine Kavramı, Kanuni Karineler ve Varsayımlar”, AÜHFD, Cilt: 62, Sayı: 3, 2013. (Karine)

KARALAR, Rıdvan, Genel İşletme, Yenilenmiş Baskı, İzmir 2011.

KARAMAN, Hüzüme, Toplu İşten Çıkarma, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2010.

KARAN, Nur, “İmtiyaz Sözleşmelerinde Uluslar arası Tahkim”, II. Uluslararası Özel Hukuk Sempozyumu, İstanbul, 14 Şubat 2009.

KARASU, Koray, “Kamu Özel Ortaklığı: Sözleşme Sisteminin Genelleşmesi”, Kamu Yönetimi Yapı İşleyiş Reform, Barış Övgün (Ed.), Ankara Üniversitesi SBF Yayın No: 598 Ankara, 2009.

KARSLI, Abdurrahim, Medeni Muhakeme Hukuku, 3. Baskı, Alternatif Yayıncılık, İstanbul, 2012. (Medeni)

KARSLI, Abdurrahim, Medeni Usul Hukukunda Usuli İşlemler, İstanbul, 2001. (İşlemler)

KAŞKA, Selmin, “Ev İçi Hizmetlerin Küreselleşmesi ve Türkiye’deki Göçmen Kadınlar”, Tes-İş Sendikası Dergisi, 2005. (s.49-54)

KAYA, Asım, “Amaçsal Yorum”, Ankara Barosu Dergisi, Cilt: 4, 2014. (Yorum)

KAYA, Harun, “Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarının Örgütsel Kültürünün Analizi ve Kurum Kültürünün Çalışanların Örgütsel Bağlılığına Etkisi: Görgül Bir Araştırma”, Maliye Dergisi, Sayı: 155, Temmuz-Aralık 2008. (Kültür)

KAYABAŞI, Hüseyin, Kamu İhale Kanunu ve İSTON Örneği, Yüksek Lisans Tezi, Karabük Üniversitesi SBE, Karabük, 2015.

KAYNAK, Tuğray, “İnsan Kaynakları Planlaması”, 2. Baskı, Alfa Yayınları, İstanbul, 1996.

KAYSERİLİ, Yaşar ve TOPALOĞLU, Mustafa, Türk Maden Hukuku ve Yeraltı Zenginlikleri Mevzuatı, Kazancı Yayınları, İstanbul, 1990.

KEÇEK, Gülnur, “Üretim Yönetimi”, in: İşletmecilik, Ed: M. Kemal Demirci, Detay Yayıncılık, Ankara, 2009.

KEKLİK, Belma, İnsan Kaynakları Temininde Kullanılan Tekniklerin Etkinliklerine İlişkin KOBİ’lerde Bir Araştırma ve Model Önerisi, Doktora Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme ABD, Isparta 2007.

KENAR, Necdet, “AB'de Geçici İstihdam Büroları Direktifi”, www.messegitim.com.tr/ti/581/0/ABde-GECICI-ISTIHDAM-BUROLARI-DIREKTIFI (Erişim Tarihi: 5.12.2015)

KERVANKIRAN, Emrullah, “Sermaye Ortaklıklarında Sınırlı Sorumluluk İlkesine Karşı Önemli Bir İstisna: Tüzel Kişilik Perdesi’nin Kaldırılması”, EÜHFD, Cilt: XI, Sayı: 3–4, 2007.

KESER, Aşkın, “Çağrı Merkezi Çalışanlarında İş Yükü Düzeyi İle İş Doyumu İlişkisinin Araştırılması”, Kocaeli Üniversitesi SBE Dergisi, Cilt: 11, Sayı: 1, 2006. (s.100-119). (Doyum)

KESER, Hakan, “Kamu Sektöründe Kapsam Dışı Personel İstihdamı ve Uygulama Sorunları”, Osman Güven Çankaya’ya Armağan, Kamu-İş, Temmuz 2010. (İstihdam)

KESTANE, Doğan, “Kamu Kesiminde İdari Kuruluşların Genel Görünümü ve İdari Yapıda Yeni Organizasyonlar Olarak Bağımsız İdari Otoriteler (Üst Kurullar)”, Maliye Dergisi, Sayı: 139, 2002. (s.27-50).

KILIÇOĞLU, Ahmet M., “Müteahhidin Eseri Şahsen Yapma ve Kendi İdaresi Atında Yaptırma Borcu”, AÜHFM, Cilt: 32, Sayı: 1-4, Ayrı Bası, Ankara 1976. (Eseri Yapma Borcu)

KILIÇOĞLU, Ahmet M., Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Genişletilmiş 16. Bası, Turhan Kitabevi, Ankara, 2013 (Borçlar Hukuku).

KILIÇOĞLU, Mustafa ve ŞENOCAK, Kemal, “İş Güvencesinde Ölçülülük İlkesinin İçeriği ve Ultima-Ratio Prensibinin Ölçülülük İlkesi İçerisindeki Konumu”, Osman Güven Çankaya’ya Armağan, Kamu-İş, Ankara, 2010.

KILIÇOĞLU, Mustafa ve ŞENOCAK, Kemal, İş Kanunu Şerhi, Cilt 1, Legal Yayınevi, Ankara, 2008.

KILIÇOĞLU, Mustafa, 4857 Sayılı İş Kanunu Yorumu ve Yargıtay Uygulaması, Ayhan Yayıncılık, İstanbul, 2005. (İş Kanunu Yorumu)

KILIÇOĞLU, Mustafa, 6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na Uyarlı İş Yargılamaları Usulü, Legal Yayınevi, 1. Bası, İstanbul, 2011. (İş Yargılamaları);

KILIÇOĞLU, Mustafa, İş Kanunu Yorumu ve Yargıtay Uygulaması, Ayhan Yayıncılık, İstanbul, 2005. (Yorum)

KILKIŞ, İlknur, İş Sağlığı ve Güvenliği, Dora Yayınevi, Bursa, 2014.

KIRCA, Çiğdem, Franchise Sözleşmesi, Ankara 1997.

KIZILBOĞA, Ruveyda, “Risk Yönetimi ve Ülke Uygulamalarında Risk Yönetim Modelleri”, Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi, Yıl: 4, Sayı: 7, Kasım 2012.

KİZİR, Mahmut ve ÜSTÜN, Ümit Süleyman, “Vergi Hukukunda Muvazaa”, s. 101 (http://uehsjune2013.mevlana.edu.tr/proceedings.pdf)

KOCA, Ferhat, “İslam Hukuk Usulünde Daraltıcı Yorum Metodu Olarak Tahsis”, İslami Araştırmalar Dergisi, Cilt: 16, Sayı: 3, 2003. (Yorum)

KOCA, Mahmut, Yağma Cürümleri, Ankara, 2003. (Yağma)

KOCAYUSUFPAŞAOĞLU Necip, Borçlar Hukukuna Giriş – Hukukî İşlem – Sözleşme, 4. Bası, İstanbul 2008.

KOÇ, Evren, “İş Mahkeme­lerinin Görev ve Yetkisi”, Ergun Özsunay’a Armağan, 1. Bası, Vedat Kitapçılık, İstanbul, 2004. (Mahkeme)

KOÇ, Nevzat, “Türk Medeni Hukukunda ve Roma Hukukunda Hükümsüzlük (=Butlan)”, DEÜHFD, Sayı:2, Yıl: 2, 1981. (Hükümsüzlük)

KOÇ, Yıldırım, “Eve-İş-Verme”, Türk-İş Dergisi, Aralık 2000-Ocak 2001, s. 1 (www.yildirimkoc.com.tr/usrfile/1325537616a.pdf Erişim Tarihi: 2.1.2015) (İş Verme)

KOÇ, Yıldırım, “Taşeronluk ve Fason Üretim: Sorunlar, Çözümler”, Türk-İş Eğitim Yayınları No.61, Ankara, 2001.

KOÇAK, Kenan, “Anahtar Teslimi İşlerde Sosyal Güvenlik Mevzuatı Yönünden İşveren Sorumluluğu”, www.ozdogrular.com/content/view/ 15018/ (Erişim Tarihi: 22.11.2015).

KOÇEL, Tamer, İşletme Yöneticiliği, 9. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul 2005. (İşletme)

KOÇEL, Tamer, İşletme Yöneticiliği, Yönetim ve Organizasyonlarda Davranış, Klasik-Modern Çağdaş ve Güncel Yaklaşımlar, 8. Basım, Beta yayınları, İstanbul, 1999. (Yöneticilik)

KORKMAZ, Murat ve BAYKARA, Serhan, “İşletmelerde Sürdürülebilir Rekabet Üstünlüğü İçin Pazarlama ve Satış Stratejilerinin Geliştirilmesi”, Akademik Bakış Dergisi, Sayı: 28 Ocak- Şubat 2012.

KORKUSUZ, Mustafa Halit, “Asıl İşveren İle Alt İşverenin Müteselsil Sorumluluğu”, İÜHFM, Cilt: LXXII, Sayı: 2,  2014. (s. 209-232)

KORKUT, Levent, “Etkinlik, İktisadi Hukuk Okulu ve Türk Hukukundan Bir Örnek”, Ekonomik Yaklaşım, Cilt 7, Sayı 22, Sonbahar 1996.

KOTLER, Philip, Principles of Marketing, New Jersey, Prentice-Hall, 1999 s. 624. (Aktaran: Ahmet SONUR, Hizmet İşletmelerinde Pazar Yönlülük ve Türk Bankacılık Sektörü İşletme Uygulamalarının değerlendirilmesi: Isparta İl Merkezinde Bir Uygulama, Süleyman Demirel Üniversitesi SBE, Yüksek Lisans Tezi, Isparta, 2009)

KÖPRÜLÜ, Bülent, Medeni Hukuk – Genel Prensipler-Kişinin Hukuku, İÜHF Yayınları, İstanbul, 1984.

KULUÇLU, Erdal, “Türk Hukuk Sisteminde Normlar Hiyerarşisi ve Sayıştay Denetimine Etkileri”, Sayıştay Dergisi, Sayı: 71, Ekim-Aralık 2008, s. 4.

KUMAŞ, Handan, “İşsizliğin Psiko-Sosyal Boyutu ve Çalışma Yaşamına İlişkin Değerler Üzerindeki Etkileri”, Dokuz Eylül Üniversitesi SBE Dergisi, Cilt: 3, Sayı: 4, Ekim-Kasım-Aralık, İzmir 2001.

KURŞAT, Zekeriya, “Yeni Borçlar Kanunumuzda Adi Ortaklık Hükümlerinin Değerlendirilmesi”, İÜHFM, Cilt: LXX, Sayı: 1, 2012 (s. 302 301)

KURT, Leyla Müjde, “Haksız Fiil Sonucu Oluşan Zarardan Birden Çok Kişinin Sorumlu Olduğu Hallerde Rücû Talebinin Tâbi Olduğu Zamanaşımı”, TBB Dergisi 2011 (95). (Zamanaşımı)

KURT, Leyla Müjde, Yüklenicinin Eseri Teslim Borcunda Temerrüdü, Yetkin Yayınları, Ankara, 2012. (Temerrüt)

KURU, Baki, “Dava Şartları”, Ord. Prof. Sabri Şakir Ansay’ın Hatırasına Armağan, Ankara 1964. (Dava Şartları)

KUTAL, Gülten ve BÜYÜKUSLU, Ali Rıza, Çok Uluslu Şirketler ve İnsan Kaynağı Yönetimi, Der Yayınları: 190, İstanbul, 1996.

KUTLU, Meltem, İdare Sözleşmelerinde İhale Süreci, DEÜHF Yayın­ları, Yayın No:75, İzmir, 1997.

KUZUDİŞLİ, Müslüm, Yağma Suçu, Yüksek Lisans Tezi, Çankaya Üniversitesi SBE, Ankara, 2012.

KÜÇÜKASLAN, Aslı ve URAL, Tülin, “Markanın Gelişim Modeli: Bölgesel Markadan Ulusal ve Uluslararası Markaya Geçiş Aşamaları”, Marmara Üniversitesi İİBF Dergisi, Cilt: 21, Sayı: 1, 2006.

KÜLTER, Banu ve DEMİRGÜNEŞ, Kartal, “Franchise Değeri ve Franchise Değerinin Tespit Edilmesine Yönelik Bir Uygulama”, DEÜİİBF Dergisi, Cilt:21, Sayı:2, Yıl:2006. (s. 93-106)

KÜSKÜ, Fatma, “Kriz Döneminin İnsan Kaynakları Uygulamalarına Etkileri: Ampirik Bir İnceleme”, Amme İdaresi Dergisi, Cilt: 34, Sayı: 1, Mart 2001. (s. 15-32)

LEVY, Sidney, Build Operate Transfer Paving the Way for Tomorrow’s Infrastructure, John Wiley & Sons, Newyork, 1996. (Aktaran: AKILLI, s. 95).

LİMON, Resul, “Enerji Sektöründe Taşeron Uygulamaları”, TES-İŞ Dergisi, Ağustos 2010, s. 123.

MACHADO, Ramirez J. M. Domestic Work, Conditions of Work and Employment: A Legal Perspective, Conditions of Work and Employment Series No.7, ILO, Geneva, 2003, s. 9-15, Aktaran: Nuray GÖKÇEK KARACA ve Fatma KOCABAŞ, “Ev Hizmetlerinde Çalışanların Karşılaştıkları Sorunların Türkiye Açısından Değerlendirilmesi”, Kamu-İş,  Cilt: 10, Sayı: 4, Ankara, 2009.

MAN, Fuat ve SELEK ÖZ, Cihan, “Göründüğü Gibi Olamamak Ya Da Olduğu Gibi Görünememek: Çağrı Merkezlerinde Duygusal Emek”, Çalışma ve Toplum, 2009/1.

MANAV ÖZDEMİR, Eda, “İş Mahkemelerinin İşleyişi ve Bireysel İş Uyuşmazlıklarının Alternatif Çözüm Yöntemleri”, Çalışma ve Toplum, 2015/4. (Çözüm)

MANAV, A. Eda, “Ev Hizmetinde Çalışanların Sigortalılığı”, TBB Dergisi, Sayı:120, 2015 (Sigortalılık)

MERAL, Pınar Seden, “Kurumsal Reklam Kavramı ve Bankacılık Sektöründeki Kurumsal Reklam Örnekleri”, II. Ulusal Halkla İlişkiler Sempozyumu, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, 27-28 Nisan 2006.

METİN, Yüksel, Ölçülülük İlkesi, Seçkin Yayınları, Ankara, 2002.

MIHÇIOĞLU, Cemal, “Türkiye’de Yönetime Katılma”, AÜSBF Dergisi, Cilt: 38, Sayı:1, Yıl:1983.

MİDİLLİ, Özlem, Hizmet Sektöründe Müşteri Memnuniyetinin Pazarlamaya Etkisi, Yüksek Lisans Tezi, Kadir Has Üniversitesi SBE, İstanbul, 2011.

MOLLAMAHMUTOĞLU, Hamdi ve ASTARLI, Muhittin, İş Hukuku, 4. Baskı, Turhan Kitabevi, Ankara 2011.

MOLLAMAHMUTOĞLU, Hamdi, ASTARLI, Muhittin, BAYSAL, Ulaş,  İş Hukuku, Gözden Geçirilmiş ve Yenilenmiş 6. Baskı, Ankara, 2014.

MUCUK, İsmet, Modern İşletmecilik, 17. Basım, Türkmen Kitabevi, İstanbul 2011. (İşletmecilik)

MUCUK, İsmet, Temel İşletme Bilgileri, Gözden Geçirilmiş 5. Baskı, Türkmen Kitabevi, İstanbul 2008. (Bilgi)

MUŞUL, Timuçin, Medeni Usul Hukuku, 3. Baskı, Adalet Yayınları, Ankara, 2012.

MÜFTÜOĞLU, M. Tamer, İşletme İktisadı, Gözden Geçirilmiş 7. Baskı, Turhan Kitabevi, Ankara 2010.

NARDALI, Sinan, “Gerilla Pazarlaması ve Uygulamadaki Bazı Örnekleri”, Celal Bayar Üniversitesi İİBF Dergisi,

NARİN, Resul, Adi Şirketin Sona Ermesi, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2010.

NARMANLIOĞLU, Ünal, “Kanuni Süresinde Ücreti Ödenmeyen İşçinin İş Görmekten Kaçınabilme Hakkı (İmkanı)”, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: 12, Özel Sayı, 2010. (s.607-633) (Ücret).

NARMANLIOĞLU, Ünal, İş Hukuku: Ferdi İş İlişkileri I, 4. Baskı, İstanbul, 2012. (İş Hukuku)

ODER, Bertil Emrah, Anayasa Yargısında Yorum Yöntemleri, Beta Yayınları, İstanbul, 2010.

ODYAKMAZ, Zehra, “Genel Olarak İdarenin Sözleşmeleri”, http://webftp.gazi.edu.tr/hukuk/dergi/2i12.pdf (Erişim Tarihi: 4.12.2015)

OĞUZ, Arzu, “Muvazaa Kuramının Iustinianus’tan Günümüz Modern Kanunlaştırma Hareketlerine Kadar Gelişim Çizgisi”, AÜHFD, Cilt: 45, Sayı: 1-4, 1998.

OĞUZ, Özgür, “İş Mahkemeleri ve İş Uyuşmazlıkları Hakem Heyeti Kanunu Tasarısı Üzerine Değerlendirme”, www.turkmetal.org.tr/ default.asp?page=arastirmalar&id=14902 (Erişim Tarihi: 30.1.2016)

OĞUZMAN, Kemal ve BARLAS, Nami, Medeni Hukuk: Giri, Kaynaklar, Temel Kavramlar, İstanbul, 2011.

OĞUZMAN, Kemal ve ÖZ, Turgut, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Vedat Yayınevi, İstanbul, 2014. 

OĞUZMAN, Kemal, Hukuki Yönden İşçi-İşveren İlişkileri, Cilt: I, 4. Bası, İstanbul, 1987.

OĞUZMAN, M. Kemal ve BARLAS, Nabi, Medeni Hukuk: Giriş, Kaynaklar, Temel Kavramlar, Vedat Kitapçılık, İstanbul, 2008. 

OKAKIN, Neslihan, Çalışma Yaşamında İnsan Kaynakları Yönetimi, 2. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.

OKUR, Ali Razı, “Ev Hizmetlerinde (İşlerinde) Çalışanların Sigortalılığı”, Yargıç Resul Aslanköylü’ye Armağan, Kamu-İş Dergisi, Cilt: 7, Sayı:3, 2004, s. 347-368.

ORKUNOĞLU, Işıl Fulya, “Özelleştirme ve Alternatifleri”, Akademik Bakış Dergisi, Sayı: 22, Ekim- Kasım- Aralık 2010.

ÖKTEM, Niyazi, “Hz. Ömer Adaleti ve Hukukta Yorum”, Köprü Dergisi, Sayı: 92, Güz 2005. (Yorum)

ÖKTEN SEÇKİN, Ebru ve NUR, Ayşe, “Az Gelişmiş Bölgelerin Gelişmesinde Bir Fırsat Olarak Çağrı Merkezleri”, MEGARON, Cilt:4, Sayı: 3, 2009. (s.191-202).

ÖNAL, Esin Güngör, “Fason Üretim Sözleşmelerinin Rekabet Hukuku Çerçevesinde Değerlendirilmesi”, İstanbul Barosu Dergisi, Cilt: 86, Sayı: 3, Mayıs-Haziran 2012.

ÖNEN, Turgut,  Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Ankara 1999.

ÖRÜCÜ, Edip ve KARABULUT, Elif, “Büyük Ölçekli Endüstri İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları”, İktisat, İşletme ve Finans Dergisi, Cilt:14, Sayı: 160, Temmuz 1999.

ÖRÜCÜ, Edip, “Turizm İşletmelerinde Orta ve Üst Kademe Yöneticilerin İşgören Seçme ve Değerlendirme Sürecindeki Eğilimleri (Marmaris ve Çevresindeki Üç Yıldızlı İşletmeler Örneği)” Dokuz Eylül Üniversitesi İİBFD, Cilt: 17, Sayı:2, 2002 (s.119-132)  (Turizm)

ÖZAY, İl Han, Günışığında Yönetim, Filiz Kitabevi, İstanbul, 2004.

ÖZBİLGİN, İzzet Gökhan, “Risk ve risk çeşitleri”, Bilişim Dergisi, Yıl: 40, Sayı: 145.

ÖZCAN, Ahmet, İdarenin Mal ve Hizmet Alım Yöntemleri ve Bu Süreçte Yaşanan Sorunlar, Yüksek Lisans Tezi, Gaziantep Üniversitesi SBE, Gaziantep, 2012.

ÖZDEMİR, Burhan, “Ev Çalışması”, Kamu-İş, İş Hukuku ve İktisat Dergisi, Cilt: 4, Sayı: 2, 1997. (Ev Çalışması)

ÖZDEMİR, Cumhur Sinan, “İş Kanunu’na Göre Çalışma Koşullarında Esaslı Değişiklik”, Mali Çözüm, Eylül-Ekim 2011. (Değişiklik)

ÖZDEMİR, Turkay, Uluslararası Eşya Taşıma Hukuku, Ziya ve/veya Hasar Sorumluluğu, İstanbul, 2006. (Sorumluluk)

ÖZDEN, Engin, “Kamu Yararına Çalışan Dernekler ve Bakanlar Kurulunca Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıflar ve Vergi İlişkisi”, Vergi Sorunları Dergisi, Sayı: 291, Aralık 2012.

ÖZEKES, Muhammet, Temel Hukuk Bilgisi, Yetkin Yayınları, Ankara, 2010.

ÖZER, Alper, “Küçük İşletmelerde Ortaklaşa Rekabet”, s. 1 (http://80.251.40.59/politics.ankara.edu.tr/ozer/Makalelerim/Kucuk_isletmelerde_ortaklasa_rekabet.pdf)

ÖZGEN, Hüseyin, “İşletmelerde Organizasyon Geliştirme Üzerine Bir Uygulama”, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi, Cilt: XLII, Sayı:1-4, 1987. (s. 187-201).

ÖZKAYA, Eraslan, Açıklamalı -İçtihatlı İnançlı İşlem ve Muvazaa Davaları, Ankara, 2004.

ÖZOK, Ahmet F., “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Rekabet Gücü Açısından Verimli Çalışma”, s. 237 (http://arsiv.mmo.org.tr/pdf/ 10119.pdf) Erişim Tarihi: 24.1.2015)

ÖZSEVER ,Çiğdem, GENÇOĞLU, Tülay ve ERGİNEL, Nihal, “İşgücü Verimlilik Takibi İçin Sistem Tasarımı ve Karar Destek Modelinin Geliştirilmesi”, Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, Sayı: 18, Nisan 2009.

ÖZSUNAY, Ergin, Medenî Hukuka Giriş, İstanbul, 1986. (Medeni)

ÖZSUNAY, Ergun, Türk Hukukunda ve Mukayeseli Hukukta İnançlı Muameleler, İstanbul 1968. (İnanç)

ÖZTAN, Bilge, Medeni Hukukun Temel Kavramları, 11. Bası, Ankara, 2003.

ÖZTÜRK, Aziz, “Kriz Yönetimi ve Tekstil Sektörüne Etkileri İle İlgili Bir Araştırma”, SÜ İİBF Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, Sayı:21, 2011. (Kriz)

ÖZTÜRK, Burak, Kamu Hizmeti İmtiyaz Sözleşmeleri, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2000. (İmtiyaz)

ÖZTÜRK, Hasan, “Sağlık İşkolunda Taşeronlaşma”, s. 53. www.saglikis.org/userfiles/T100.pdf, (Erişim Tarihi: 4.11.2015) (Taşeronlaşma)

ÖZTÜRK, Sevgi Ayşe, Hizmet Pazarlaması, 4. Baskı, Ekin Kitabevi, İstanbul, 2003.  (Pazarlama)

ÖZVERİ, Murat, “Alt İşveren: İş Hukukunun Altının Oyulması ve Yargı Kararları”, Tes-İş Dergisi, (Ağustos 2010).

PALAMUTÇUOĞLU, Türker, Yönetim ve Organizasyon Ders Notu, 2015, s. 12. http://kulamyo.cbu.edu.tr/db_images/site_212/file/ yonetim_ organizasyon.pdf (Erişim Tarihi:16.11.2015);

PARILTI, Nurettin ve AYDINTAN, Belgin, “İşletmecilik İle İlgili Genel Bilgiler”, in: Genel İşletmecilik, Ed. M. Mithat Üner, Detay Yayıncılık, Ankara, 2008.

PARLAR DEMİR, Pınar, Türkiye’de Kamu İhale Sistemi ve kamu İhale Kurumunun Çalışma Esaslarının Analizi, Yüksek Lisans Tezi, Yıldız Teknik Üniversitesi FBE, İstanbul, 2010. (İhale)

PAŞAOĞLU Pakize, Hizmet İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Tezsiz Yüksek Lisans Bitirme Projesi, Süleyman Demirel Üniversitesi SBE, Isparta, 2011.

PEKCANITEZ, Hakan, ATALAY, Oğuz ve ÖZEKES, Muhammet, Medeni Usul Hukuku, 13. Baskı, Yetkin Yayınları, Ankara 2012.

PEKEL, Hüseyin Nail, İşletmelerde Motivasyon-Verimlilik İlişkisi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Havalimanı Çalışanları Arasında Bir Örnek Olay Araştırması, Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi, SBE, Isparta 2001.

PEŞKİRCİOĞLU, Nurettin, "Toplam Kalite Yönetimi ve Katılımcılık", Verimlilik Dergisi, 1995, s.31.

PLAISANT, R., Hukuki Açıdan İşletme Kavramı, (Çev. Akar ÖÇAL), AÜİTİAD, Cilt: XVI, Sayı: 2, Haziran 1980.

POSTACIOĞLU, İlhan, “İş Mahkemelerinin Yetkisi”, İş Hukuku Dergisi, Sayı: 5, 1969, s. 480; Bkz. Murat ŞEN, “İş Mahkeme­lerinde Yetki ve Yetki Sözleşmesi”, AÜEHFD, Cilt: 8, Sayı: 1-2, 2004.  (Yetki Sözleşmesi)

PREUß, Ulrich K., “Devletlerin Eşitliği ve Anayasal Bir Küresel Düzende Anlamı”, (Çev: Aydın ATILGAN), Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: 1, Sayı: 1, 2011.

REHBINDER, Manfred, “Hukukun Toplumsal Fonksiyonları”, (Çev. Ülker Gürkan), AÜHFD, Cilt: 28, Sayı: 1, 1971.

REICHEL, Hans, “Kanun ve Kaza”, (Çev. Sabri Şakir Ansay), AÜHFD, Cilt: 7, Sayı: 3, 1950.

REİSOĞLU, Sefa, Türk Borçlar Hukuku Genel Hükümler, 25. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2014. (Borçlar)

REİSOĞLU, Seza, Toplu İş Sözleşmelerinde Kapsam Dışı Personelin Hukuki Durumu”, TUHİS İş Hukuku ve İktisat Dergisi, Cilt: 6, Sayı:1, Ocak 1982. (Personel)

RUMPF, Christian, “Ölçülülük İlkesi ve Anayasa Yargısındaki İşlevi ve Yeri”, s. 25 http://www.anayasa.gov.tr/files/pdf/anayasa_yargisi/ anyarg10/crumpf.pdf

RÜZGAR, Eser, “Yeni Türk Ticaret Kanunu Işığında Acentelik Sözleşmeleri”, TAAD, Cilt:1, Yıl:2, Sayı:5, 20 Nisan 2011.

SABIR, Emel Ceyhun, BEBEKLİ, Mehmet ve ZENBİLCİ, Ali, “Tekstil Terbiye İşletmesinde İş Akış Diyagramı ile İş Etüdü”, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi, 29 (1), Haziran 2014. (s. 81-88);

SABUNCUOĞLU, Zeyyat ve TOKOL, Tuncer, İşletme, Beta Yayınları, İstanbul 2011.

SABUNCUOĞLU, Zeyyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, 4. Baskı, Bursa 2009.

SAĞLAM, İpek, “Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması Kavramına Genel Bir Bakış”, 1. Uluslararası Ticaret Hukuku Sempozyumu Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yayınları, İstanbul, 2008.

SAĞOCAK, Mehtap Duran, "Ergonomik Tasarımda Renk", Trakya University Journal of Science, 6 (1), 2005.

SANRI Peren, Türk ve Avrupa Birliği Rekabet Hukuku Kuralları Çerçevesinde Tek Satıcılık Sözleşmesi, Yüksek Lisans Tezi, Galatasaray Üniversitesi SBE, İstanbul, 2009, s. 21.

SARAN, Ulvi, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, Kalite Odaklı Bir Yaklaşım, Atlas Yayınları, Ankara, 2004.

SARIGÖLLÜ, Ersin, “Muvazaa”, Ankara Barosu Dergisi, Sayı:4, 1994.

SARISÖZEN, M. Serhat, “Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun Medeni Usul Hukukumuza Getirdiği Yeni Düzenlemeler”, TBB Dergisi, Sayı: 96, 2011.

SARIYAR, Selçuk, “Devir Nedeniyle Yapılan Fesih”, 2008, s. 2, www.hubyar.eu/SiteFiles/makaleler/devir%20nedeniyle%20yapilan%20fesih.pdf (Erişim Tarihi: 15.11.2015)

SAYAN, İpek ÖZKAL, “Türkiye’de İdari sistem ve Örgütlenme”, www.kas.de/wf/doc/kas_34517-1522-12-30.pdf?130529081937.

SEÇER, Barış, “Endüstriyel Demokrasi: İşçilerin Yönetime Katılmasından İşçi Katılımına”, Çimento İşveren Dergisi, Kasım 2009.

SEKMEN, Orhan, “Karayoluyla Eşya Taşımasında Taşıyıcının Ziya ve/veya Hasar İle Gecikmeden Doğan Sorumluluğu”, İstanbul Barosu Dergisi, Cilt:85, Sayı: 4, Yıl: 2011..

SELAMOĞLU, Ahmet, “Gelişmiş Ülkelerde İstihdam Politikaları, Esneklik Arayışı ve Etkileri”, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt:2, Sayı: 4, 2002 (s. 33-63).

SENYEN, Tuncay Kaplan, “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında İşverenin Hukuki Sorumluluğu ve Sorumluluğun Hukuki Dayanağı”, İş Sağlığı ve Güvenliği, (Ed. Dilek Baybora), Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir, 2012.

SEVEN, Vural ve GÖKSOY, Can, “Ticaret Şirketlerinde Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması”, İstanbul Barosu Dergisi, Cilt: 80, Sayı: 6, Yıl: 2006.

SEVİMLİ, Atahan, “İşyerinin Devrinin İş Sözleşmesine Etkisi”, “İş, Güç” Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi, Cilt:7 Sayı:1, Ocak 2005. (Devir)

SEVİMLİ, K. Ahmet, İş Hukukunda Kaptan, l. Bası, Türkiye Denizciler Sendikası Yayını, İstanbul, 2001. (Kaptan)

SEYMEN Oya Aytemiz, İşletmelerde Yeniden Yapılanma, Beta Yayınları, İstanbul 2000, s.74.

SİRKECİOĞLU DÖNMEZ, Zühal, “Belediyelerde İmtiyaz”, YAYED - memleket mevzuat - Ocak 2006/1.

Soru, Cevap ve Sorunlarıyla İş Hukukunda Alt İşveren, TİSK Yayınları, Ankara, 2012.

SOYER, M. Polat, “4857 sayılı İş Kanunu Açısından Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisinin Kurulması ve Sonuçları”, Sicil İş Hukuku Dergisi, Sayı:1, Mart 2006. (Asıl İşveren-Alt İşveren)

SÖNMEZ, Ahmet Miraç, Türkiye’de Kamu Personel Rejiminde Yardımcı Hizmetler Sınıfında Alt İşverenlik: Sağlık Bakanlığı Üzerine Bir Araştırma, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara, 2011.

SÖZER, Ali Nazım, Hukukta Yöntembilim, 4. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2013. (Yöntembilim)

SÖZER, Bülent, “Havayolu İle Yük Taşıma Sözleşmesinde Taşıyanın Gecikmeden Doğan Sorumluluğu”, İstanbul Barosu Dergisi,  Cilt: 87, Sayı: 3, Yıl: 2013. (Havayolu)

SÖZER, Bülent, “Türk Hukukunda ve Uluslararası Hukukta Havayolu İle Yük Taşıma Sözleşmesi”, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: III, Sayı:1, İstanbul, 2006 (Havayolu İle Yük Taşıma).

SÖZER, Bülent, Türk Hukukunda ve Uluslararası Hukukta Havayoluyla Yük Taşıma Sözleşmesi, Genişletilmiş 2. Baskı, Vedat Kitapçılık, İstanbul, 2009. (Sözleşme)

SUBAŞI, İbrahim, “Türk Hukukunda Kapsam Dışı Personel”, Prof. Dr. Metin KUTAL’a Armağan, Ankara 1998.

SUR, Melda, İş Hukuku Toplu İlişkiler, Güncellenmiş 4. Bası, Turhan Kitabevi, Ankara 2011.

SÜMER, Haluk Hadi, İş Hukuku Uygulamaları, Mimoza Yayınları, Konya, 2009. (Uygulama)

SÜMER, Haluk Hadi, İş Hukuku, 19. Baskı, Mimoza Yayıncılık, Konya, 2014. (İş Hukuku)

SÜRAL, Nurhan, “AB Müktesebatında Geçici İş İlişkisi”, in: Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla Geçici İş.

SÜZEK, Sarper, “Alt İşveren İlişkisinin Kurulması”, Legal İHSGH Dergisi, Sayı:25, Ocak-Şubat-Mart 2010. (Alt İşveren İlişkisinin Kurulması)

SÜZEK, Sarper, “İşverenin Eşit Davranma Borcu”, Sicil, Sayı: 12, Yıl:3, Aralık 2008. (Eşit Davranma)

SÜZEK, Sarper, “İşyerinin Devri ve Hukuki Sonuçları”, DEÜHF Dergisi, Cilt:  15, Özel Sayı, 2013. (İşyeri Devri)

SÜZEK, Sarper, İş Hukuku, Yenilenmiş 10. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2014. (İş Hukuku)

SÜZEK, Sarper, Türk İş Hukukunda İşveren, Sicil Dergisi, Sayı: 17, Yıl: 5, Mart 2010. (İşveren);

SWEET, Justin, Legal Aspects of Architecture, Enginering and Construction Process, St. Paul, 1994, s. 620 (Aktaran:  Türker YALÇINDURAN, Alt İstisna (Taşeronluk) Sözleşmeleri, Yetkin Yayınları, Ankara 2000, s. 23.)

ŞAFAK, Can, “4857 Sayılı İş Kanunu Çerçevesinde Taşeron (Alt İşveren) Meselesi”, TBB Dergisi, Sayı: 51, 2004. (s. 111-132). (Alt İşveren Meselesi)

ŞAHBAZ, Zübeyde Başboğa, İşverenin İş Kazası ve Meslek Hastalığından Doğan Hukuki Sorumluluğu İle Maddi Zararın Hesabına İlişkin Esaslar, Beta Yayınları, İstanbul, 2010.

ŞAHİN, Turan, Eser Sözleşmesinde Yüklenicinin Eseri Teslim Borcunu İfada Temerrüdü, Seçkin Yayınları, Ankara, 2012. (Eser)

ŞAHLANAN, Fevzi, “Alt İşveren İşçisine Karşı Asıl İşverenin Müteselsil Sorumluluğunun Sınırları”, Tekstil İşveren Dergisi, Sayı: 370, Ocak 2011. (Sorumluluğun Sınırları).

ŞAHLANAN, Fevzi, “İş Yargılaması”, İÜHFM, Cilt: 42, Sayı: 1-4, Ord. Prof.Dr. Ernst E. Hirsch'e Armağan, 1976. (İş Yargılaması)

ŞAHLANAN, Fevzi, 4857 Sayılı Yeni İş Kanunu Değerlendirme Konferans Notları, Türk-İş, Bolu, 2003.  (Notlar)

ŞAHLANAN, Fevzi, İşyeri Devri İle Asıl İşveren-Alt İşveren, Tekstil İşveren Dergisi, Kasım 2007. (İşyeri Devri)

ŞAHLANAN, Fevzi, Kamu İşyerlerinde Alt İşveren Uygulamasının Doğurduğu Sorunlar ve Çözüm Arayışları”, İÜHFM, Cilt: LXXII, Sayı: 2, 2014. (s. 469-476) (Kamu İşyerleri)

ŞAHLANAN, Fevzi, Toplu İş Sözleşmesi, İstanbul, 1992. (Toplu İş Sözleşmesi)

ŞAKRAK, Münir, Döner Sermaye İşletmelerinde Muhasebe Sistemi, Yasa Yayınları, İstanbul, 1997.

ŞEKERCİ, Sena, Anahtar Teslimi İnşaat Sözleşmesi, Yüksek Lisans Tezi, Başkent Üniversitesi SBE, Ankara, 2010.

ŞEN, Murat ve NANECİ, Aslı, “Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisi ve Alt İşverenlik Sözleşmesi”, Sicil Dergisi, Yıl:4, Sayı: 15, Eylül 2009.

ŞEN, Murat, “5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortasından Kaynaklanan Uyuşmaklıklarda Görevli Mahkeme”,  Sicil İş Hukuku Dergisi, Sayı: 25, Mart 2012, s. 205-226. (Görevli Mahkeme).

ŞEN, Murat, “İşverenin İşçiyi Koruma ve Gözetme Borcu Kapsamında İşçinin Kişiliğinin Korunmasına Aykırılık ve Sonuçları”, Sicil İş Hukuku Dergisi, Sayı: 28, Aralık 2012. (Gözetme Borcu)

ŞEN, Murat, “Özel İstihdam Büroları Aracılığıyla Kurulan (Meslek Edinilmiş) Geçici İş İlişkisi”, MÜHFD, Cilt: III, Sayı: 1, 2014. (Özel İstihdam)

ŞEN, Sabahattin, “Alt İşverenlik ve Asıl İşin Bir Bölümünün Alt İşverene Verilmesi”, Çalışma ve Toplum, 2006/3. (Alt İşveren)

ŞEN, Sabahattin, Taşeronluk (Alt İşverenlik) ve Endüstriyel İlişkilere Etkisi, Selüloz-İş Sendikası Eğitim Yayınları, No: 14, İstanbul, 2002. (Taşeronluk)

ŞENOL, Ayşe Nilay, Bayilik Sözleşmesinin Sona Ermesi ve Sona Ermenin Sonuçları”, Doktora Tezi, İstanbul Üniversitesi SBE, İstanbul, 2010.

ŞİMŞEK, M. Şerif ve ÖGE, H. Serdar, İnsan Kaynakları Yönetimi, 4. Baskı, Eğitim Akademi Yayınları, Konya, 2011.

ŞİRİN, Tolga, “Kanunlar İhtilafı ve Anayasa Yargısı”, TAAD, Yıl:6, Sayı:22 (Temmuz 2015).

TAN, Oktay, “Asıl İşveren İle Alt İşveren Arasındaki Hukuki İlişki”, s. 3. www.oktaytan.net/ALTISVERENiliskisi.pdf (Erişim Tarihi: 23.11.2015)

TAN, Turgut, “Kamu Hizmeti İmtiyazından “Yap-İşlet-Devret” Modeline, Ankara Üniversitesi SBF Dergisi, Cilt: 47, Sayı: 3.

TANDOGAN, Haluk, “Tek Satıcılık Sözleşmesi” Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi, Aralık, 1982, Cilt: XI, Sayı: 4. 1983.

TANDOĞAN, Haluk, Borçlar Hukuku: Özel Borç İlişkileri, Ankara, 1977.

TAŞÇI, Faruk, “Verimlilik Artışında Emek Etkinliği Üzerine Bir Yaklaşım: Ah-Me-T Modeli”, Sosyal Siyaset Konferansları, Cilt: 2, Sayı: 61 – 2011.

TAŞKENT, Savaş, “Alt İşveren”, Legal İHSGH Dergisi, Sayı:2, Nisan-Mayıs- Haziran 2004. (Alt İşveren).

TAŞKENT, Savaş, EYRENCİ, Öner ve ULUCAN, Devrim, Bireysel İş Hukuku, Legal Yayınları, 2004.

TAŞKIN, Ahmet, “İş Hukukunda İşletme Kavramı”, Çalışma ve Toplum, 2012/1.

TAŞPINAR, Sema, “Fiili Karinelerin İspat Yükünün Dağılımındaki Rolü”, AÜHFD, Cilt: 45, Sayı: 1, 1996.

TAŞYÜREK, M. Çağatay, Kamu İhale Hukukunda Alt Yüklenicilik Müessesi, Yayınlanmamış Uzmanlık Tezi, Ankara, 2008.

TATLI, Hatice, Esnek Çalışma Modelleri ve Türk Kamu Personeli Sisteminde Uygulanabilirliği, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzmanlık Tezi, No: 92, 2009.

TEK, Baybars, Pazarlama İlkeleri, Beta Basım Evi, 8. Baskı, İstanbul, 1999.

TEK, Ömer Baybars, Pazarlama: İlkeler Uygulamalar, Mopak Yayınları, İzmir, 1995.

TEKERGÜL, Mehmet, İşyerinde Elektronik Gözetim Uygulamaları”, Yüksek Lisans Tezi, Kadir Has Üniversitesi SBE, İstanbul, 2010.

TEKİN, Mahmut, Üretim Yönetimi, Cilt 1, Selçuk Üniversitesi Yayınları, Konya, 1996.

TEKİN, Vasfi Nadir ve ŞENOL, Leyla, İşletme: Kavram, İlkeler, İşlevler, 2. Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara 2011.

TEKİNALP, Gülören ve TEKİNALP, Ünal, “Perdeyi Kaldırma Teorisi”, Reha Poroy’a Armağan, İstanbul 1995.

TEKİNAY, Selahattin Sulhi, AKMAN, Sermet,  BURCUĞOLU, Haluk ve ALTOP, Atilla, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, 7. Bası, İstanbul 1993.

TEMİZ, Ali, İletişim ve Halkla İlişkiler, Hatay, 2012.

TENEKECİOĞLU, Birol, Makro Pazarlama, Met Yayıncılık, Eskişehir, 1992.

TERCAN, Nurseli, “Yasalar Herkes İçin Eşit Değil mi? Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkisinde Kamu-Özel Ayrımcılığı”, Sicil Dergisi, Sayı: 3, Eylül 2006.

TİMURÇİN, Deniz, Türkiye’de Kobi’lerin Rekabet Gücü ve Rekabet Üstünlüğü Sağlamada Kümelenmenin Etkisi, Doktora Tezi, İstanbul Üniversitesi SBE, İstanbul, 2010.

TİSK, TOBB ve TÜSİAD’ın Esneklik Konusundaki Ortak Görüş ve Önerileri, 23 Temmuz 2009 (Esneslik)

TOKSÖZ, Gülay, Gelişmiş Ülkelerde İşsizlik Üzerine Güncel Tartışmalar, İmaj Yayıncılık, Ankara, 1999. (İşsizlik)

TOKSÖZ, Tuğba, Tek Satıcılık Sözleşmelerinde Portföy Tazminatı, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Üniversitesi SBE, İstanbul, 2015. (Satıcılık)

TOPALOĞLU, Mustafa, “Karayoluyla Uluslararası Eşya Taşımalarından (CMR) Doğan Hukuki Sorumluluk”, Sorumluluk ve Tazminat Hukuku Sempozyumu, Ankara 28-29 Mayıs 2009.

TOPALOĞLU, Mustafa, “Rödövans Sözleşmesi; Hukuksal Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Türkiye 17 Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi-TUMAKS, 2001. (Rödövans)

TOPÇUOĞLU, Hamide, Kanuna Karşı Hile (Kanundan Kaçınma Yolları), Selüloz Basımevi, İzmit, 1950. (Hile)

TOPSOY, Fevzi, “Taşınma Eşyası Taşımalarında Taşıyıcının Özel Yükümlülükleri”, Ankara Barosu Dergisi, 2014/ 2.

TOPUZ, Gökçen, Medeni Usul Hukukunda Karinelerle İspat, Yetkin Yayınları,  Ankara, 2012.

TORAMAN, Aynur, Toplam Kalite Yönetimi ve Kalite Maliyet Hesaplaması: SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Uygulaması, Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi SBE, Isparta 2010.

TORTOP, Nuri vd, İnsan Kaynakları Yönetimi, 3. Baskı, Nobel Yayınları, Ankara, 2010.

TORTOP, Nuri, Personel Yönetimi, Ankara, 1994.

TOZLU, Ahmet ve ERASLAN, Mehmet Tarık, “Türkiye’de Alt İşverenlik Uygulaması”, Sayıştay Dergisi, Sayı:84, Ocak-Mart 2012.

TUĞ, Adnan, Türk Hukukunda Toplu İş Sözleşmesi, Ankara, 1998, s. 2, s. 54-55;

TUNA, Mustafa Oğuz, Kamu İhale Sözleşmelerinin Değiştirilmesi ve Devri, Yüksek Lisans Tezi, İstanbul Ticaret Üniversitesi SBE, İstanbul, 2013.

TUNCAY, A. Can ve SAVAŞ, F. Burcu, Toplu İş Hukuku, 3. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2013.

TUNCAY, A. Can, “Asıl İşveren-Alt İşveren İlişkileri ve Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar”, Uygulamada Toplu İş Sözleşmeleri Grev ve Lokavt Semi­neri, Çimento Müstahsilleri İşverenleri Sendikası, Bolu-Abant 16-19 Mayıs 1991. (Alt İşveren İlişkileri)

TUNCAY, A. Can, İş Hukukunda Eşit Davranma İlkesi, İstanbul 1982. (Eşit Davranma)

TUNCAY, A. Can, Toplu İş Hukuku, 2. Bası, Beta Yayınları, İstanbul 2010. (Toplu İş Hukuku).

TUNÇER, Polat, “Değişen İnsan Kaynakları Yönetimi Anlayışında Kariyer Yönetimi”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 2012, 31 (1).(s. 203-233)

TUNÇOMAĞ, Kenan ve CENTEL, Tankut, İş Hukukunun Esasları, 6. Bası, İstanbul 2013.

TURAN, Aykut Hamit ve AKDEDE, Sacit Hadi “Aydın’da Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin Bilgi Teknolojileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Bakış Açısı ile Verimlilik Araştırması”, Celal Bayan Üniversitesi İİBF, Yönetim ve Ekonomi Cilt:15, Sayı: 2, 2008. (s. 19-29).

TURAN, Ebru, Yap İşlet Devret Modelinde Muhasebe Düzeni, Sosyal Bilimler Enstitüsü Basılmamış Yüksek Lisans Tezi, 2009.

TUTAR, Erdinç, TUTAR, Filiz ve YETİŞEN, Handan, “Türkiye’de Lojistik Sektörünün Gelişmişlik Düzeyinin Seçilmiş AB Ülkeleri (Romanya ve Macaristan) İle Karşılaştırmalı Bir Analizi”, KMU İİBF Dergisi, Yıl:11 Sayı:17 Aralık 2009. (s. 190- 216)

TUTAR, Hasan, İşletme Yönetimi, 4. Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara, 2011.

TUTUMLU, M. Akif, “Hukuk Yargılamasında Delil İkamesinin Kapsamı, Şekli ve Zamanı”, TBB Dergisi, 1989/6.

TÜMER, Ebru Öztüm, Türkiye’de Özelleştirmenin Ücret ve İstihdam Üzerindeki Etkisi, Yüksek Lisans Tezi, Ankara Üniversitesi SBE, Ankara 2004.

TÜRKKAN, Erdal, Rekabet Teorisi ve Endüstri İktisadı, Turhan Kitabevi, Ankara, 2001.

TÜRKKOLU, A. İrfan, “Sendikal Mücadelede Yeni Dönem: E-Sendika”, www.metalurji.org.tr/dergi/dergi168/d168i1820.pdf (Erişim Tarihi: 11.11.2015)

TÜRKÜN-ERENDİL, Asuman, Mit ve Gerçeklik Olarak Denizli-Üretim ve İşgücünün Değişen Yapısı: Eleştirel Kuram Açısından Bir Değerlendirme”, Toplum ve Bilim, 86, Güz 2000. (s. 91-117)

TÜZÜN, Necati, Kara ve Hava Taşıma Hukuku, Ankara 1981.

TÜZÜNER, Özlem, “Karayolu ile Eşya Taşıma Sözleşmesinin Hukuki Niteliği ve İş Görme Amacı Güden Sözleşmelerle İlişkisi”, TBB Dergisi, Sayı: 101, 2012.

UĞUR, Aynaz, “İş Mahkemeleri Kanunu’nun Temel Özellikleri ve HMK Karşısındaki Durumu”, TBB Dergisi Sayı: 110, 2014.

ULUCAN, Devrim, “Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Sürenin Dolmasından Önce Feshi, Haklı Nedenle Feshe Süre Konması ve Aynı İş İlişkisinin İki Ayrı Sözleşme ile Düzenlenmesi”, Prof. Dr. Aydın Aybay’a Armağan, Maltepe ÜHFD, 2007/1. (Belirli Süreli İş Sözleşmesi)

ULUKAPI, Ömer, Medeni Usul Hukukunda Dava Arkadaşlığı, Doktora Tezi, Ankara Üniversitesi SE, Ankara, 1990.

ULUSAN, İlhan, Borçlar Hukuku ve İş Hukuku Açısından İşverenin İşçiyi Gözetme Borcu, Kazancı Yayınları, İstanbul, 1990.

ULUSOY, Erol E., “Çek Kanunu Tüzel Kişilik Perdesini Aralıyor”, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:1, Sayı:1, Yıl: 2010.

UMAR, Bilge ve YILMAZ, Ejder, İsbat Yükü, 2. Bası, İstanbul 1980.

USAN, M. Fatih, “Asıl İşverenin Alt İşverenin Sosyal Sigortalar Kanunundan Doğan Borçlarından Sorumluluğu”, Kamu-İş, Cilt: 7, Sayı: 1, 2002. (Asıl İşverenin Sorumluluğu)

USTA Öcal, İşletme Finansı ve Finansal Yönetim, Detay Yayıncılık, İzmir, 2005, s. 231.

UYAR BOZDAĞLIOĞLU, E.Yasemin, “Türkiye’de İşsizliğin Özellikleri ve İşsizlikle Mücadele Politikaları”, Sosyal Bilimder Dergisi, Sayı: 20, 2008.

UYGUR, Atiye B., “Teminat Amaçlı İnançlı İşlemler”, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: X, Sayı:1-2, 2006. (İnançlı İşlem)

UYGUR, Turgut, Türk Borçlar Kanunu Şerhi, Cilt II, Genişletilmiş ve Güncellenmiş 2. Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara, 2012. (Borçlar)

UYUMAZ, Alper ve GÜNGÖR, Fatma, “Rödövans Sözleşmesi”, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt: XIX, 2015, s. 145-185.

UZ, Abdullah, Kamu İhale Hukuku, Turhan Kitabevi, Ankara, 2005.

UZUN, Ertuğrul, “Yorum Yöntemlerini Bilmek Yorum Yapabilmek İçin Yeterli midir? - Hukuk Doktrini, Klasik Yorum Yöntemleri ve Hukuki Argümantasyon Teorisi”, HFSA, 13-17 Eylül 2012.

ÜLGEN, Hüseyin,Hava Taşımaları ve Uygulanacak Hükümler”, İBD, Cilt: 58, Sayı: 10-11-12’den ayrı basım, Ekim-Kasım-Aralık 1984.  (Hava)

ÜLGEN, Hüseyin, Uluslararası Taşımacılık ve Hukuki Sorunları, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul, 1988. (Uluslararası Taşımacılık)

ÜNAL, Ayşe, “Çalışanların Katılımı ve Öneri Sistemleri”, İş-Güç, Cilt: 5, Sayı: 2, Yıl: 2003.

ÜNLÜTEPE, Mustafa ve BAŞMANAV, Yasemin, “6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Çerçevesinde Toplu İş Sözleşmesinin Yapılmasında Yetki”, EÜHFD, Cilt: XVI, Sayı: 1–2, 2012.

ÜNSAL, Erdal, Makro İktisat, Genişletilmiş 3. Baskı, İmaj Yayıncılık, Ankara, 2000.

ÜRCAN Gülümden, “İş Davaları Bakımından Davadan Feragatin Müteselsil Sorumlu Dava Arkadaşlarına Etkileri”, DEÜHF Dergisi, Cilt: 16, Özel Sayı 2014, Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez’e Armağan, İzmir, 2015.

ÜSTÜN, Yusuf, “Normlar Hiyerarşisi Ve Kooperatiflerin Denetimi Meselesi”, Tematic Ticaret ve Mevzuat Araştırmaları Dergisi, Sayı: 2, 2014.

ÜZEREM, Nevin, “Hizmet Kalitesinin Yönetimi”, Pazarlama Dünyası Dergisi, Sayı:63, Yıl:11, Mayıs-Haziran, 1997.

www.deu.edu.tr/userweb/uzeyme.dogan/isyeriduz.pdf (Erişim Tarihi: 30.12.2015).

www.dmy.info/teknoloji-nedir-felsefesi/ (Erişim Tarihi: 23.11.2015)

www.ekodialog.com/Konular/teknoloji-nedir-teknoloji-kavramlari. html (Erişim Tarihi: 23.11.2015)

www.ekodialog.com/Konular/Verimlilik_nedir.html (Erişim Tarihi: 15.1.2016)

www.engelliler.biz/forum/diger/72614-kamu-kurumlari-4-engelli-personel-calistirmak-zorunda.html (Erişim Tarihi: 2.12.2015)

www.erdem-erdem.com/articles/yeni-borclar-kanununda-muvazaa/ (Erişim Tarihi: 21.12.2015).

www.idare.gen.tr/agar-kamukurumlari.htm (10.10.2015)

www.iskur.us/evde-is/2015-ankara-evlere-is-veren-firmalar.html (Erişim Tarihi: 02.01.2016)

www.keyfkimya.com/Fason-Uretim-Nedir (Erişim Tarihi: 16.11.2015).

www.makaleler.com/teknoloji-nedir--faydalar%C4%B1-ve-zararlar %C4%B1-nelerdir (Erişim Tarihi: 23.11.2015)

www.muhasebedersleri.com/ekonomi/hizmet.html (Erişim Tarihi: 21.10.2015)

www.muhasebedersleri.com/ekonomi/isletme-yonetimi.html (Erişim Tarihi:16.11.2015)

www.onlinedergi.com/MakaleDosyalari/51/PDF2003_1_2.pdf (Erişim Tarihi: 29.1.2016).

www.sayistay.gov.tr/rapor/kamu/Kamu%20%C4%B0%C5%9Fletmeleri%201999%20Y%C4%B1l%C4% B1%20Genel%20Raporu.pdf (Erişim Tarihi: 14.10.2015)

www.tdk.gov.tr/ (Erişim Tarihi: 30.11.2015)

www.telenet.com.tr/?pnum=8&pt=Call+Center+nedir%3F+ (Erişim Tarihi: 27.1.2016)

www.tml.web.tr/download/Pazarlama-ve-Reklamcilik.pdf (Erişim Tarihi: 25.1.2015)

www.turkdilbilgisi.com/sozcuk-turleri/edat-baglac-unlem/edat-nedir. html (Erişim Tarihi: 13.12.2015)

www.turkedebiyati.org/sozcuk_turleri/baglaclar.html (Erişim Tarihi: 13.12.2015)

www.uzmanlaroperatorluk.com/soru-9-operator-kime-denir.html (Erişim Tarihi: 17.3.2016)

Yap İşlet Devret Modelinde Uygulanan Usul ve Esasların Kalkınma Ajansları Açısından Analizi, s. 1, www.fka.org.tr/dokuman-merkezi.asp (Erişim Tarihi: 23.12.2015)

YARDIMCIOĞLU, Mahmut, KOCAMAZ, Hilal, ÖZER, Özlem, “Lojistik Yönetiminde Taşıma Sistemleri ve Maliyetleme Yöntemleri”, II. Bölgesel Sorunlar ve Türkiye Sempozyumu, 1-2 Ekim 2012.

YAŞAR, Halis, “Objektif Zamana Uygun Yorum”, Leges Hukuk Dergisi, Sayı: 38, Şubat 2013.

YAVUZ, Cevdet, Borçlar Hukuku Dersleri Özel Hükümler, Yenilenmiş 12. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul 2013.

YAVUZ, Cevdet, Borçlar Hukuku Dersleri, Yenilenmiş 12. Baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2013. (Borçlar)

YAVUZ, Nihat, “Bilimsel Öğretide ve Uygulamada Yorum”, Yargıtay Dergisi, Cilt: 23, Sayı: 4, Ekim 1997. (Yorum)

YAVUZ, Yunus Vehbi, “Maksadi Yorum”, İslam Hukuku Araştırmaları Dergisi, Sayı: 8, 2006.

YAYLA, Yıldızhan, İdare Hukuku I, Kamu Hukuku Tekniği, İdare İşlevi, İdarenin Yetkileri ve Hukuka Bağlılığı, İdarenin Sorumluluğu, Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş 2. Bası, Filiz Kitabevi, İstanbul 1990.

YAZICI, Kamil, İşletme Bilimine Giriş, Genişletilmiş 4. Baskı, Derya Kitabevi, Trabzon, 2007.

YAZICI, Mehmet ve DURMUŞ, Ahmet Hayri, Muhasebe Kuramları ve Uygulamaları, İstanbul 1973.

YENİSEY, Kübra Doğan, “Bireysel İş İlişkisinin Kurulması ve İşin Düzenlenmesi”, in: Yargıtayın İş Hukukuna İlişkin Kararlarının Değerlendirilmesi 2006, Ankara, 2009. (İşin Düzenlenmesi)

YENİSEY, Kübra Doğan, “İş Kanununda Eşitlik İlkesi ve Ayırımcılık Yasağı”, Çalışma ve Toplum, 2006/4. (Eşitlik İlkesi)

YENİSEY, Kübra Doğan, İş Hukukunda İşyeri ve İşletme, İstanbul 2007. (İşyeri)

YILDIRIM, Abdülkerim, Türk Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Gözden Geçirilmiş 2. Bası, Adalet Yayınları, Ankara, 2014. (Genel Hükümler)

YILDIRIM, Kamil, Medeni Usul Hukukunda Delillerin Değerlendirilmesi, İstanbul 1996. (Usul)

YILDIRIM, Kemal ve KARAMAN, Doğan, Makro Ekonomi, Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı, 2. Basım, Yayın No: 145, Eskişehir, 2001.

YILDIRIM, Mustafa Fadıl, Borçlar Hukukuna Göre Sözleşmenin Kuruluşunda Hile, Nobel Yayınevi, Ankara 2002. (Hile)

YILDIRIMALP, Sinem, “Türkiye’de Ev Hizmetinde Çalışanların Sorunları”, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt: 4, Sayı: 1, 2014. (s. 45-59)

YILDIZ, Gaye Burcu, “İşverenin İş Kazasından Doğan Hukuki Sorumluluğu”, Toprak İşveren, Sayı: 86, Haziran 2010 (İş Kazası)

YILDIZ, Gaye Burcu, İşverenin Eşit İşlem Yapma Borcu, Ankara 2008. (Eşit İşlem)

YILDIZ, Gültekin, İşletmelerde İşgören Yönetimi, İTÜ Kitapları, No. 72, 1989. (İşgören Yönetimi).

YILDIZ, Hayrettin, “Kamu Hukuku İle Özel Hukukun Kesiştiği Yer: Kamu Hizmeti İmtiyaz Sözleşmelerinde Tahkim Yolu”, TBB Dergisi, Sayı: 11, 2014. (İmtiyaz)

YILMAZ ESER, Burçin ve TERZİ, Harun, “Türkiye’de İşsizlik Sorunu ve Avrupa İstihdam Stratejisi”, Erciyes Üniversitesi İİBF Dergisi, Sayı: 30, Ocak-Haziran 2008 (s.229-250).

YILMAZ, Ejder, “Alt İşverenlik İlişkisinin Muvazaalı Olduğunu Tespit Eden İş Müfettişi Raporuna Karşı İtiraz Davası”, Çimento İşveren, Cilt: 23, Sayı: 1, Ocak 2009. (Muvazaa Tespiti);

YILMAZ, Elif, Kanuna Karşı Hilenin Vergi Hukukundaki Görünümü Olarak Peçeleme Kavramı ve Muvazaa ile Mukayesesi”, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: XVII, Sayı: 1-2, 2013.

YILMAZ, Lerzan, “Anonim Şirketlerde Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması Meselesi Hakkında İsviçre Federal Mahkemesi Kararları Işığında Düşünceler”, I. Uluslararası Ticaret Hukuku Sempozyumu Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması, MÜHF Yayınları, İstanbul, 2008. (Tüzel Kişilik Perdesi)

YILMAZ, Tuncay, FİDAN, Fatma ve KARATAŞ, Veli, “İşssizliğin Sosyo-Psikolojik Sonuçları: Sosyo-Demografik Özelliklere Göre Bireylerin Tutumları Bir Alan Araştırması”, Sosyal Siyaset Konferansları, Cilt: 48, 2004.

YILMAZER, Aydın, İnsan Kaynakları Yönetimi, 2. Baskı, Seçkin Yayınları, Ankara, 2010, s.42.

YİĞİT, Yusuf, İş Hukukunda İşverenin Çalışanlara Bilgi Verme ve Danışma Yükümlülüğü, İstanbul, 2010. (Danışma Yükümlülüğü).

YİĞİT, Yusuf, İş Sözleşmesinin Devri, Ekin Yayınları, Bursa, 2014. (Devir)

YONGALIK, Aynur, “İstisnalar Dar Yorumlanır’ Kuralı ve Değerlendirilmesi”, AÜHFD, Cilt: 60, Sayı: 1, 2011 (s. 1-15).

YUKARUÇ, Nazlı Nil, “İş Hukukunda Ücret Alacakları”, ABD, Eylül-Ekim-Kasım 2006.

YÜCEL, Ali Rıza, “İdari Sözleşmeler ve İmtiyaz Sözleşmeleri”, Türkiye Mühendislik Haberleri, Sayı: 439-440, 2005/5-6.

YÜKSEL, Erkan, Basın ve Siyaset Gündeminde Özelleştirme, Özelleştirme Konusu Üzerine Bir Gündem Belirleme Araştırması, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir, 2000. (Özelleştirme)

YÜKSEL, İhsan, “İşsizliğin Psiko-Sosyal Sonuçlarının İncelenmesi (Ankara Örneği)”, C.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, Cilt 4, Sayı 2, 2003. (İşsizlik)

YÜKSEL, Kemalettin, “Şirketler Hukukunda Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması Örtünün Aralanması”, I. Uluslararası Ticaret Hukuku Sempozyumu Tüzel Kişilik Perdesinin Aralanması, MÜHF Yayınları, İstanbul, 2008. (Perde)

YÜKSEL, Öznur, İnsan Kaynakları Yönetimi, Ankara, 1997.

ZENCİRKIRAN, Memet, Örgüt Sosyolojisi, Dora Yayınevi, Bursa 2012.

ZENGİN, Eyüp ve ERDAL, Ayhan, “Hizmet Sektöründe Toplam Kalite Yönetimi”, Journal of Qafqaz University, Volume III Number I 2000.

ZEVKLİLER, Aydın ve GÖKYAYLA, K. Emre, Borçlar Hukuku: Özel Borç İlişkileri, 14. Bası, Turhan Kitabevi, Ankara, 2014.

ZEVKLİLER, Aydın, Medeni Hukuk, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yayınları 5, Diyarbakır, 1986.

ZEYNELOĞLU, Ahmet, Taşıma Hukuku, Yetkin Yayınları, Ankara, 1993. (Taşıma)

ZEYNELOĞLU, Ahmet, Uygulamalı Taşıma Hukuku, İstanbul, 1980. (Uygulamalı Taşıma)

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
Etiketler: alt işverenlik
İlgili Yayınlar