Sosyal Haklar

Yayınevi: Beta Yayınları
Yazar: Umut OMAY
ISBN: 9786053774471
Stok Durumu: Tükendi
125,55 TL 139,50 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Umut OMAY
Baskı Tarihi 2011/04
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 149

Sosyal hakların ortaya çıkışında, sanayi devriminin bir sonucu olarak kabul edilebilecek işçi sınıfının kapitalist üretim süreci içinde şekillenmiş doğası etkili olmuştur. Bugün gelinen noktada ise sosyal haklar, işçi sınıfının yanı sıra toplum içindeki diğer dezavantajlı grupların korunması ve asgari bir düzeyde de olsa yaşama ve kendilerini gerçekleştirme haklarının sağlanması amacını taşımaktadır.

Sosyal haklar aynı zamanda, temel hak ve özgürlüklerin pekiştiricisi olma özelliğini de bünyesinde barındırmaktadır. Dolayısıyla sosyal haklar, temel hak ve özgürlüklerin ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. Sosyal haklar bu özelliği nedeniyle, sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de birçok belge ile tanınmış ve güvence altına alınmıştır. Oysa, uluslararası düzeyde tanınmış ve yine uluslararası düzeyde bir çok belge ile güvence altına alınmış olması, sosyal hakların uygulamada zayıf kalmasını engellememektedir.

Bu çalışmanın amacı da bu noktada ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmanın amacı, sosyal hakların ne olduğundan hareketle yaşanan sorunların nedenleri üzerinde durmak ve sosyal haklar konusunda karşılaşılan sorunları eleştirel bir bakış açısıyla tartışmaya açmaktır.

Konu Başlıkları
Sosyal Haklar Nedir
Sosyal Haklara Neden İhtiyaç Vardır?
Sosyal Hakları Ortaya Çıkaran Nedenler ve Süreçler
Sosyal Haklara Eleştirel Bir Bakış
Sosyal Haklar Neden Sorgulanmalıdır?

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.