İdare Hukuku Bakımından Türkiye'de ve Karşılaştırmalı Hukukta Mali Suçlarla Mücadele

Yayınevi: Yetkin Yayınları
Yazar: Hayrettin KURT
ISBN: 9786050513783
293,25 TL 345,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Hayrettin KURT
Baskı Tarihi 2022/10
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 244
Çalışmamızda öncelikli olarak MASAK'in tarihçesi, hangi alanlarda faaliyet gösterdiği ve bu faaliyetlerin niteliğine ilişkin ayrıntılara yer verilecek tir. MASAK'ın kuruluşundan bu yana dünyada mali suçların da gelişimiyle faaliyetlerinin ve idari teşkilat içerisindeki etki alanının gelişimi ortaya konulacaktır.
Daha sonra mali suçların dünyadaki gelişimi uluslararası sözleşmeler, kuruluşlar ve standartlar şeklinde ele alınmıştır. Bu kapsam mali suçlarla mücadele sürecinin tarihsel olaylar karşısında evrilmesi, uluslararası kuruluşlar nezdinde alınan kararlar, yeni kuruluşlar, anlaşmalar, protokoller ve diğer gelişmeler ile birlikte açıklanmıştır.
Çalışmamızın üçüncü bölümünde mali istihbarat birimlerinin genel yapısı, çeşitleri ve değişik ülkelerin mali istihbarat birimlerinin teşkilatlanması somut örneklerle ortaya konulmuştur.
Çalışmanın dördüncü bölümünde ise mali istihbarat birimleri ve türlerine ilişkin mukayeseli hukuktaki düzenlemeler ve uygulamalara yer verilecek olup, sonuç kısmı ile çalışmamız tamamlanacaktır.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.