Uluslararası Terörizm ve Güvenlik

Realizm Çerçevesinde Kavramsal Bir Değerlendirme
Yayınevi: Yetkin Yayınları
Yazar: Selim Kanat
ISBN: 9786050513844
297,50 TL 350,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Selim Kanat
Baskı Tarihi 2022/12
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 223

Selim Kanat

Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Realizm Çerçevesinde Kavramsal Bir Değerlendirme

ÖNSÖZ 

Bu kitap Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Prof. Dr. Enver Bozkurt danışmanlığında yazmış olduğum “Realizm Kapsamında Te-rörizm, Güvenlik ve Nato'nun Dönüşümü” isimli tez çalışmasından türetilmiştir. Kavramsal çalışmaların zamansızlığına olan inanç ile gün-cellenerek kitap haline getirilen bu eserin, uluslararası ilişkilerin realist teorisi, terörizm ve güvenlik konularında bilhassa kavramsal çalışmalar yapan bilim insanlarına ve tabi ki bu konudaki yerli literatüre bir nebze de olsa katkı sağlamak umuduyla hazırlanmıştır. Zira kanımızca ulusla-rarası ilişkilerde meydana gelen olayların, gelişmelerin doğru anlaşılma-sı, yorumlanması ve politikalar üretilmesi kanımızca ancak alt yapısında teorik bir temel varsa mümkündür. Teorik ve kavramsal çalışmalar geçmişi yorumlamamız, bugünümüzü anlamamız ve belki de daha kri-tik olarak geleceğe yönelik isabetli politikalar üretmemiz açısından önemlidir. Bu inançtan hareketle bu çalışma uluslararası ilişkilerin mer-kezinde yer alan güvenlik kavramını ve tarihsel dönüşümünü terörizm tehdidi ile beraber ele alarak uluslararası ilişkilerin realist teorisi ile yo-rumlamak amacıyla yapılmıştır. 

Ayrıca bu vesileyle teorik ve kavramsal çalışmalar konusunda beni yönlendiren ve akademik hayatımda desteğini her zaman yanımda his-settiğim çok kıymetli hocam Prof. Dr. Enver Bozkurt’a en derin teşek-kürlerimi ve saygılarımı sunarım. Başta annem ve babam olmak üzere üzerimde emeği olan bana bir şeyler öğreten, değer katan, fikir veren isimlerini saymakla bitiremeyeceğim herkese de teşekkür ederim. Son olarak kitabın yayınlanmasını sağlayan Yetkin Yayınevi sahibi Sayın Muharrem Başer’e ve yayınevi çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım. 

Her ne kadar titiz bir çalışma yapılmaya çalışılmış olsa da eksikler ve kusurlar olabileceğinden bunların da yeni kavramsal ve teorik çalış-malara ilham vermesini ve eserin okuyucuya bir nebze de olsa yararlı olmasını dilerim. Türkçe literatürde özgün kavramlar ve teorik çalışma-ların artması dileğiyle.


Selim KANAT


Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.