Türk Ceza Kanunu'nda İftira Suçu

Yayınevi: Platon Hukuk
Yazar: Özden ERÖZGÜN
ISBN: 9786257603485
Stok Durumu: Tükendi
198,00 TL 220,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Özden ERÖZGÜN
Baskı Tarihi 2022/01
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 197

Günlük yaşantımızda çok fazla karşı karşıya kaldığımız, ancak özellikle günlük konuşma dilinde karşılığı ile Tük Ceza Kanunu anlamında suç olarak düzenlenen esası arasında farklılıkların bulunduğu iftira suçu çalışmamızın konusunu oluşturmaktadır.

İftira suçu 5237 Sayılı TCK'nın Dördüncü Kısmında düzenlenen "Millete ve Devlete Karşı Suçlar ve Son Hükümler" başlığının İkinci Bölümünde "Adliyeye Karşı Suçlar" başlığı altında düzenlenmiştir.

Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm iftira kavramı, mukayeseli hukuktaki durumu, benzer suçlardan farkı ve iftira suçuna ilişkin tartışmalı hususların yoğunlaştığı suç ile korunan hukuki menfaat kısmından oluşmaktadır. İkinci bölümde suçun maddi unsuru, manevi unsuru, hukuka aykırılık unsuru ve cezayı ağırlaştıran sebeplere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde, kusurluluk sebepleri, etkin pişmanlık halleri, suçun özel görünüş şekilleri ve yaptırım, görevli mahkeme, zamanaşımı konuları işlenmiştir.

Yargıtay içtihatları ile doktrinde yer alan fikirlere çalışmamızda yer verilmiştir. İftira suçu ile ilgili Yargıtay'ın vermiş olduğu en güncel kararlar derlenmiş olup, çalışmaya bu yönüyle uygulayıcılar açısından da daha dinamik bir karakter kazandırılmaya çalışılmıştır.

Konu Başlıkları
İftira Kavramı, İftira Suçunun Mukayeseli Hukuktaki Görünüm, Benzer Suçlardan Farkı, Korunan Hukuki Menfaat
İftira Suçunun Unsurları
Kusurluluk, Etkin Pişmanlık, Suçun Özel Görünüş Biçimleri, Yaptırım, Kovuşturma, Görevli Mahkeme, Zamanaşımı

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.