Covid-19 Sürecinde Milletllerarası Özel Hukuku

Yayınevi: Beta Yayınları
Yazar: Nuray EKŞİ
ISBN: 9786052428795
Stok Durumu: Tükendi
179,55 TL 199,50 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Nuray EKŞİ
Baskı Tarihi 2021/01
Baskı Sayısı 1
Boyut 13,5x19,5 cm (Roman Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 227

Dünyanın her yerinde her alanda bir sorun haline gelen ve belki de uzun zaman sonra bütün devletleri ortak bir mücadelede bir araya getiren Covid-19'un yarattığı hukuki sorunlar kısa sürede aşılabilecek gibi görünmemektedir. Bu hususu dikkate alarak milletlerarası özel hukuk alanında Covid-19'un yarattığı sorunlar ve bu sorunları aşmak için atılan adımların çerçevesini çizen bu çalışma hazırlanmış. Bu vesile ile aslında Covid-19 salgınından önce başlayan ancak salgınla beraber hız kazanan milletlerarası usul hukukuna ilişkin bazı yeni çalışmalara da kitap da yer verilmiş.

Yabancılık unsuru taşıyan özel hukuka ilişkin davalarda duruşmaların görüntü ve ses iletimi yoluyla yapılması; yabancı ülkelere yapılacak tebligatların elektronik ortamda gerçekleştirilmesi; teknolojik araçların kullanılarak yabancı ülkelerden delil temin edilmesi; apostile şerhinin elektronik ortamda alınması hususlarında Covid-19 öncesinde başlayan ancak salgınla beraber daha da hızlandırılan çalışmalara da değinilmiş; söz konusu usuli işlemlerin elektronik ortamda nasıl yapıldığı açıklanmış.

Kitapta, ayrıca zaten mevcut olan ve salgın sürecinde yıldızı parlayan online tahkimin yanı sıra bu yolla verilen hakem kararlarının tenfizi davalarında karşılaşılabilecek sorunlara da yer verilmiş. Kapsamı oldukça geniş bir hukuk alanı olan milletlerarası özel hukukun yalnızca temel konularına ilişkin tespitleri içeren bu çalışma her konuya öz olarak değinmesi sebebiyle el kitabı niteliğindedir.

(Önsözden)

Konu Başlıkları
Covid–19 Sebebiyle Alınan İdari Önlemler ve Yapılan Yasal Düzenlemeler
Covid–19'un Milletlerarası Özel Hukuk Alanında Ortaya Çıkardığı Temel Sorunlar
Covid–19'un Tahkim Yargılamalarına Etkisi ve Covid–19 Sebebiyle Tahkim Merkezlerinin Yaptığı Düzenlemeler

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar