Milletlerarası Özel Hukuk Pratik Çalışma Kitabı

Tamamı Çözümlü
211,50 TL 235,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Deniz Defne KIRLI AYDEMİR, Nazlı ALBAYRAK CEYLAN
Baskı Tarihi 2023/09
Baskı Sayısı 2
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 272
Bu çözümlü pratik kitabı, oldukça teknik bir alan olan Milletlerarası Özel Hukuk disiplinine özgü kavram ve yöntemlerin, pratik olaylar yolu ile somutlaşması ve daha kolay anlaşılır hale gelmesi için hazırlanmıştır. Konunun, pratik çalışmalar yolu ile basitleştirilerek öğrencilere aktarılması, en temel amacımızdır. Kitap genelinde, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanunda yer alan maddelere büyük ölçüde değinilmiştir. Ayrıca, MÖHUK mevzuatı kapsamındaki düzenlemeler ile konuya ilişkin büyük önem taşıyan uluslararası sözleşmeler de pratikler yolu ile değinilen diğer önemli hukuki metinler olmuştur.
Kitabın giriş bölümü olarak da ifade edebileceğimiz bölümde, pratik çalışmaların çözümü öncesinde öğrencilerimizin okumalarını tavsiye edeceğimiz temel bilgi notları yer almaktadır. Bu bilgi notlarının okunması, kısa bir tekrar anlamında, pratiklerin çözümünü kolaylaştıracaktır.
Sonrasında ise, madde bazlı pratik çalışma indeksi yer almaktadır. Hangi hukuki düzenleme, hangi pratik çalışma kapsamında düzenleme alanı bulmuş sorusu, bizi madde bazlı pratik çalışma indeksi hazırlamaya yönlendirmiştir.
Pratik Çalışma Kitabının son kısmında ise, özellikle kısa sınavlara yönelik olan pratik bazlı test tipi soru örneklerine yer verilmiştir.

.
Temel Bilgi Notları
.
Pratik Çalışma İndeksi
.
Sınavlara Yönelik Test Tipi Soru Örnekleri

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.