Uluslararası Barış Konferansları ve Osmanlı Devleti

Yayınevi: Beta Yayınları
Yazar: Betül BAKIR
ISBN: 9786053771791
Stok Durumu: Tükendi
31,50 TL 35,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Betül BAKIR
Baskı Tarihi 2009/01
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 185

19.yüzyıl Batılı devletler açısından her alanda çalkantılı bir dönem olmuştur. Yaşanan bu çalkantılı dönemin temel nedeni güçlü devletlerarasında görülen siyasi, ekonomik ve ticari sorunlardır. Bu sorunları hukukî yönden bir temele oturtup, çözüm bulmak ve uluslararası bir sisteme bağlamak amacıyla “Parlamentolararası Birlik” fikrinin gündeme getirilmesi sağlanmıştır. Bunun sonucunda bu birliğin ortaya çıkması için devletler tarafından girişimde bulunulmuştu.

Çalışmamızın konusu olan, barış konferanslarını düzenleyen “Parlamentolararası Birlik” uluslararası barışı sağlama ve silahlanma yarışını durdurma amacıyla, Avrupa Parlamenterleri tarafından kurulmuştur. Çalışmada “Parlamentolararası Birlik”in kuruluşunu, 1899 tarihine kadar olan çalışmalarını, özel bir birlik olarak kurulan Parlamentolararası Birlik’in devletler bünyesine alınarak nasıl resmileştirildiği hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır.

Bu çalışmamızın amacı, 19.yy. sonları ve 20.yy. başlarında Avrupa ve Osmanlı tarihini farklı bir açıdan, uluslararası barış çabalarıyla kurulan Parlamentolararası Birliğin çalışmalarıyla incelemek ve Osmanlı Devleti’ne bu dönemde nasıl bakıldığını, dış ilişkilerde,Osmanlı Devleti’nin uluslararası alanda yerinin ne olduğunu saptamak olmuştur.

Konu Başlıkları
Uluslararası I. Lahey Barış Konferansı
Uluslararası I. Lahey Barış Konferansı ve Alınan Kararlar
Uluslararası II. Lahey Barış Konferansı ve Uluslar Arası Adalet Divanının Kurulması Teşebbüsleri
Osmanlı Parlamentosu Uluslararası Barış Komisyonu’nun Kurulması ve Komisyonun Katıldığı İlk Konferans
Genel Savaş Arifesinde Uluslararası Barış Çalışmalarının Değerlendirilmesi

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.