Sınai Mülkiyet Hakları Uygulamaları Serisi (Komple Set)

Yayınevi: Lykeıon Yayınları
Yazar: Habip ASAN
ISBN: 9781111173272
1.602,00 TL 1.780,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Habip ASAN
Baskı Tarihi 2021/09
Baskı Sayısı 1
Boyut 16x24 cm (Standart Kitap Boyu)
Cilt Sert Kapak (İplik Dikiş)
Sayfa Sayısı 1285

Türk Patent ve Marka Kurumu, yeni sınai mülkiyet mevzuatının da katkısı ile geleceği şekillendirecek teknolojileri ve eğilimleri yakından takip ederek, ulusal ve uluslararası düzeyde üstlendiği görev ve sorumlulukları başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Bu kapsamda ülkemizde son 10 yılda sınai mülkiyet alanında yaşanan gelişmeler, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) istatistiklerine göre Türk Patent ve Marka Kurumunu dünyanın en büyük 10 sınai mülkiyet kurumundan biri haline getirmiştir.

Sınai mülkiyet alanında yaşanan bu gelişmeler, doğal olarak konu ile ilgili pek çok kitabın yayımlanması sonucunu da doğurmuştur. Yayımlanan bu kitaplar genel olarak sınai mülkiyet alanında çalışan akademisyenler ve marka ile patent vekilleri tarafından yazılmış olup, çoğunlukla mevzuat ağırlıklıdır.

Beş kitap olarak hazırlanan Sınai Mülkiyet Hakları Uygulamaları kitap serisinin yazarları, Türk Patent ve Marka Kurumunda 13 yılı aşkın süredir görev yapan Kurum Başkanı ve Kurumun deneyimli uzmanlarıdır. Bu kitaplarda Kurum uygulamalarına özel yer verilmiş olup, daha önceki kitaplardan bu yönüyle farklılaşma sağlanmıştır.

Birinci kitapta sınai mülkiyet ile ilgili tüm ulusal ve uluslararası mevzuat bir araya getirilerek diğer kitaplarda tekrardan kaçınılmıştır. Türk Patent ve Marka Kurumu uygulamaları baz alınarak ikinci kitap patent, üçüncü kitap marka, dördüncü kitap tasarım ve beşinci kitap coğrafi işaret ile geleneksel ürün adı konularında yazılmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)

Konu Başlıkları
1. Kitap: Sınai Mülkiyet Hukuku ile İlgili Mevzuat (Editör: Prof. Dr. Habip Asan – Derleyenler: Gülsevi Esra Bal – Gonca Ilıcalı – Dr. Ayben Işılay Özdoğan – Önder Erol Ünsal – Erman Vatansever)
2. Kitap: Patent, Faydalı Model ve Entegre Devre Topoğrafyası (Prof. Dr. Habip Asan – Dr. Ayben Işılay Özdoğan)
3. Kitap: Marka (Prof. Dr. Habip Asan – Önder Erol Ünsal – Erman Vatansever)
4. Kitap: Tasarım (Prof. Dr. Habip Asan – Gülsevi Esra Bal)
5. Kitap: Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı (Prof. Dr. Habip Asan – Gonca Ilıcalı)

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar