Tüketici Hukukunda Arabuluculuk El Kitabı

Yayınevi: Platon Hukuk
Yazar: Pervin SOMER
ISBN: 9786257603164
Stok Durumu: Tükendi
139,50 TL 155,00 TL

Adet

 
   0 yorum  |  Yorum Yap
Kitap Künyesi
Yazar Pervin SOMER
Baskı Tarihi 2021/09
Baskı Sayısı 1
Boyut 13,5x21 cm (Roman Boyu)
Cilt Karton kapak
Sayfa Sayısı 126

Tüketici Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk, 2020 yılından itibaren temel uzmanlık alanlarından biri olarak kabul edilmiştir. Uygulamada, uzmanlık eğitimi alan arabulucular hem dava şartı hem de ihtiyari arabuluculuk yapa-bilecekken, sertifikalandırılmamış arabulucular sadece ihtiyari arabuluculuk yapabilmektedir.

Arabuluculuk yönünden büyük bir kısmı özel uzmanlık alanını da içine alan tüketici uyuşmazlıkları oldukça kapsamlı ve çoğu kez karmaşık uyuşmazlıklardan oluşmaktadır. Pek çok tüketici sözleşmesine, bazen zorunlu bazen ihtiyari olarak sigorta sözleşmeleri de eşlik etmektedir. Ayrıca uygulamada adi iş, tüketici işlemi ve ticari iş ayrımına ilişkin sınırlar birbirine yaklaşmakta ve arabuluculuk sürecinin tespitinde zorluk yaratabilmektedir.

Kitabın kapsamı belirlenirken, tüketiciler için de anlaşılabilir olması amaçlanmış. Eserde Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda yer alan sözleşmeler dikkate alınmış; ancak arabuluculuk uygulamalarına yönelik bir başvuru kaynağı olması planlandığından teknik ayrıntılara değinilmemiş. Bu nedenle yararlanılan kaynakların çoğuna kitabın sonunda yer verilerek, doktrindeki farklı görüşler kitaba yansıtılmamış.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.
İlgili Yayınlar